Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 30 Ocak 2017

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 30 Ocak 2017

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

gozleri-acik-gidenler4cdf1a5cc9f8764e9333e4a0aa76614f.jpg

Miguel Angel Asturias

GÖZLERİ AÇIK GİDENLER

Yordam Yayınları

Latin Amerika edebiyatının büyük ustası Miguel Angel Asturias, bölgenin yerel halklarının, köylülerin ve emekçilerin yaşamlarını, kölelikle eşdeğer çalışma koşullarını, doğayla ve sömürücülerle sürdürdükleri mücadelelerini anlattığı destansı üçlemesinin bu ayağında, Muz Şirketi'ne karşı gerçekleştirilen Grev ekseninde, "gözleri açık gidenler"e ve onların ardından sürdürülen kavgaya odaklanıyor. 

Gözleri açık gidenler, toplumsal mücadelelerde yitirilen değerler; eşit ve özgür yarınlarda huzur bulabilsin, gözleri artık kapanabilsin diye… 
Asturias'ın çizdiği renkli karakterler arasında sıradan köylüler, Yerliler ve işçilerle birlikte, devrimci önderler, öğretmenler, çocuklar, ABD askerleri, "yankee"lerin yerli işbirlikçileri, şirket yöneticileri ve patronlar da var. Üçlemenin bu son kitabında, okudukça insanın içine işleyen güçlü bir aşk öyküsüne de tanık oluyoruz. 

Ana kahramanlardan biri olarak ise yine karşımızda Doğa var. Gizem dolu mağaraların dehlizlerinden gelen initiler, gürül gürül akan nehirler, yüce dağların ulu dili, fırtınalar, kasırgalar…
Nobel ödüllü yazar Asturias, tasvir ettiği doğaya uygun bir anlatım dili geliştirmek konusunda da usta. Doğa onun kaleminde yeniden dile gelirken, içine Yerlilerin öykülerini, mitolojiyi, folkloru, Latin Amerika'nın "büyülü gerçekliği"ni de katıyor.

656 s. İstanbul 2016

osmanli-istanbul-unda-asayis-1879-1909e9c2d0405ea7c73363cd0f53c39740c2.jpg

Noemi Levy-Aksu

OSMANLI İSTANBUL’UNDA ASAYİŞ 1879-1909

İletişim Yayıncılık

Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olarak İstanbul, kalabalık nüfusunu meydana getiren etnik ve dinî çeşitlilik nedeniyle, asayişi özel ilgi gerektiren bir şehir olagelmiştir. Kamu düzenini sağlamak kadar, sarayı korumak da zor ve çetrefil bir meseledir. Bu zor görevin ifasında, Tanzimat’la birlikte ortadan kalkan yeniçeriler bir yana, resmî alanda bekçilerden polislere, sivil alanda hamallardan kabadayılara, çok çeşitli birimler rol alır. Bu birimler asayişin sağlanması kadar sağlanamamasında da pay sahibi olurlar.

Fransız tarihçi Noémi Lévy-Aksu, Osmanlı İstanbulu’nun asayiş meselesini, II. Abdülhamid’in Zaptiye Nezareti’ni kurduğu tarih olan 1879’la, bu nezaretin yerine Dahiliye Nezareti’ne bağlı Emniyet-i Umûmiye Müdüriyeti’nin oluşturulduğu 1909 arasındaki dönemi esas alarak anlatıyor ve Osmanlı’nın son döneminde sarayla tebaa arasındaki ilişkinin çeşitli veçhelerine ışık tutuyor.

“Bu eserin dönem hakkındaki bilgilerimize pek çok katkısı olduğu aşikâr; zira okuyucu burada Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde devlet ve toplum arasındaki ilişkilere dair derinlemesine düşünceler kadar, Osmanlı polis memurlarına yönelik hazırlanmış ders kitapları, 1890’lı yıllarda Ermeni göçmenlere yapılan muamele, gündelik hayatta karşılaşılan sapma ve ihlâller, hatta İstanbul gece hayatının tarihi gibi geniş bir konu yelpazesinde, elle tutulur bilgiler bulacaktır.''

-François Georgeon-

431 s. İstanbul 2017

cereyanlar95f19c46d71f27f7a9b55798e3fad591.jpg

Tanıl Bora

CEREYANLAR-TÜRKİYE’DE SİYASİ İDEOLOJİLER

İletişim Yayıncılık

Cereyanlar, Türkiye’de siyasî ideolojilerin özelliklerini; birbirlerini etkileme ve birbirlerinden  etkilenme süreçlerini; cereyanlar içindeki figürlerin ideolojik seyahatlerini; muarız bellediklerine dair kurguladıkları dili; ideolojileri popülerleştirme tekniklerini ve siyasî ideolojilerin gündelik hayatta nasıl karşımıza çıktıklarını ustalıkla işlenmiş bir biçimde gözler önüne seriyor.

Tanıl Bora, “cereyanlar''ı şu başlıklar altında tartışıyor: Geç Osmanlı Zihniyet Dünyası, Batıcılık, Kemalizm, Milliyetçilik, Türkçülük ve Ülkücülük, Muhafazakârlık, İslâmcılık, Liberalizm, Sol, Feminizm ve Kürt Siyasal Hareketi. Sadece başı sonu belli metinlere değil, sözlere ve jestlere de bakıyor, “kimin söylediği''ne değil “ne söylediği''ne odaklanıyor. Böylece, siyasî düşünceleri sarmalayan ideolojik muhtevayı ve “iklim''i de ortaya koyuyor.

Cereyanlar’ı bir siyasal düşünceler kitabı olmanın ötesine taşıyan ve Türkiye’nin düşünsel ethosunu anlamamızı sağlayan heyecanlı bir metin haline getiren de bu: Olayları anlatmak ve analiz etmekle yetinmeyip bunların arkasındaki düşünce oluşumlarını ele alması. Son derece zor bir işin altından başarıyla kalkan bu kitabı okurlarımıza sunmaktan kıvanç duyuyoruz.

926 s. İstanbul 2017

dilin-dort-atlisia6500daadfa9c43df040fc1241e4c7cc.jpg

Alper Akçam

DİLİN DÖRT ATLISI-VÜS’AT O. BENER

BİLGE KARASU,LEYLA ERBİL, OĞUZ ATAY’DAN TÜRKÇEYE ARMAĞANLAR

Tekin Yayınları

Türk edebiyatında ironi ve dil oyunculuğu kapısını açan, ezberci bellekleri sarsan Vüs’at O. Bener…

Edebiyat uğraşını, zevkini, çabasını “çoğaltma-şaşırtma-afallatma'' üzerine kurarak titiz bir dil, ses ve görüntü ustası gibi çalışan Bilge Karasu…

Toplumsalcı kaygıları öne çıkan, kavgacılık, küstahça karşı duruş ve mücadele yolunu seçerek kuralları yıkan, bildik tüm hiyerarşileri yok eden Leyla Erbil…

Oyunu ve yaşamı iç içe geçirerek harman eden, yazıyı bir oyuna çeviren dil ustası Oğuz Atay…

Bilinen ezberleri bozarak, kuralları yıkarak uygunsuz buluşturmalar kuran, resmiyetin ve ciddiyetin üstüne yürüyen Dilin Dört Atlısı, Alper Akçam’ın edebiyat işçiliğiyle yeniden tanımlanıyor.

168 s. İstanbul 2017

teknik-caginda-dua-etmeyi-ogrenmek4f4547be63d6d8e11acdb30b155b9877.jpg

Gonçala M. Tavares

TEKNİK ÇAĞINDA DUA ETMEYİ ÖĞRENMEK

Kırmızı Kedi Yayınları

Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek, Portekiz edebiyatının genç dâhisi Gonçalo M. Tavares’in insan ruhundaki kötülüğü tüm boyutlarıyla ele aldığı romanı. Orta Avrupa’nın iki savaş arasındaki siyasi iklimini çağrıştıran bir ortamda gelişen roman, hastalarına karşı en ufak bir empati göstermeyen ama usta bir cerrah olan Lenz Buchmann’ın öyküsünü anlatıyor. Kendisini daha büyük işlere aday gören Buchmann’ın siyasete atılıp yükselirken gösterdiği faşist tavır, güç ilişkileri, hastalık ve ölüm üzerine kurulu roman, 20. ve 21. yüzyılda, gelişen toplumlarla birlikte insan ilişkilerindeki ve kişiliklerindeki olumsuz değişmelere de şok edici bir ışık tutuyor.

“Gonçalo M. Tavares, daha önce okuduğunuz hiçbir yazara benzemez.''

- The New Yorker

“Genç Portekizli yazar Gonçalo M. Tavares’in en büyük mahareti, bir yazar olarak, dünyayı parçalarına ayırması ve sonra onu sanki kendi yarattığı bir şeymiş gibi yeniden inşa etmesi.''

- Alberto Manguel

258 s. İstanbul 2017

olamayanlar7326c4a4f3e54474d62288f98ddf0ee5.jpg

C.D. Rose

OLAMAYANLAR

(EDEBİYAT TARİHİNDEN BÜYÜK BAŞARISIZLIK ÖYKÜLERİ)

Sırtlan Kitap

Olamayanlar, edebiyat tarihinde başarıya hasret kalmış yazarların biyografilerinden oluşan bir derleme ve bu konuda gerçek bir kaynak niteliğinde. Bu kitapta elli birden fazla yazarın başarısızlık öyküsünü ve her yazarın, bulması neredeyse imkansız portrelerini, içindekiler listesini, sıralı bir şekilde yazılmış sayfa numaralarını bulacaksınız.

Evrensel ve lokal anlamda beceriksiz yazarları araştırma konusunda oldukça becerikli ve iyi eğitimli bir araştırmacı olan C. D. Rose tarafından derlenen bu kitabın kaynağı, dünya genelindeki kayıp ve göz ardı edilmiş arşivlerin tozlu raflarıdır.

Bu, devasa bir başarıdır: Tarihin en başarısız yazarlarına, kusursuz bir saygı duruşu niteliğindedir. Kısacası bu kitap, başlı başına bir hazinedir.

176 s. İstanbul 2017

kar-kurdu5d111de16cf3fbffe09b7d17025ccf72.jpg

Gleen Meade

KAR KURDU

Kırmızı Kedi Yayınları

Ocak 1953.

Soğuk Savaş’ın en gergin dönemi. Başkan Eisenhower, Stalin’in akli dengesinin bozulduğuna ilişkin ürkütücü bir istihbarat alır. Daha da kötüsü, SSCB’nin Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatabilecek nükleer bomba programının tamamlanmakta olduğunu öğrenir. Bu haber Eisenhower’ın başkanlık yemin töreninden yalnızca birkaç saat sonra, hiçbir Amerikan başkanının cüret edemeyeceği bir karar almasına neden olacaktır: Stalin’e suikast!

Dünyadaki güç dengesini değiştirecek

“Kar Kurdu'' Operasyonu’na onay verilmiştir artık. KGB’nin aldığı istihbaratla açığa çıkan bu operasyon Moskova’da bir insan avına dönüşür. Fakat avın ve avcının kim olduğu belli değildir.

“Gerilimli bir aksiyon ve soluksuz okutan müthiş bir heyecan duygusu, ilginç ve düşündürücü bir doruğa ulaşıyor.''

-The Sunday Times-

İstanbul 2017

evren-bir-saka-mi879a1475af1857791df02af1d0a5a187.jpg

Turan Dursun

“EVREN'' BİR ŞAKA MI?

Berfin Yayınları

Din çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim olan Turan Dursun, bu çalışmasıyla yeni bir dünyanın kapısını mı aralamaktadır?

Yüzü aşkın dipnot ve kaynakçayla, sorarak, yanıtlayarak ve kuşkulanıp yeni soru-yanıtlara yönelerek uzay ve uzaylıları kutsal kitaplardan ve bu konuda yayımlanan diğer kaynaklardan karşılaştırarak fantastik gerçekçi denebilecek bir çalışmayı gerçekleştiriyor yazar. 

Cin-Şeytan ve melekler uzaylı mı? Davut peygamber zamanında yaşadığı söylenen devler gerçek mi? Din kitaplarında söz konusu edilen zaman kavramı, günümüzün zaman kavramına oranlanırsa neler olur? diye uzatabileceğimiz onlarca soruya yanıt arıyan Turan Dursun, idealizmden materyalizme doğru gidişinin de ipuçlarını veriyor okurlarına. 

Yazarın bir geçiş dönemi çalışması olan '"Evren" Bir Şaka mı?" bilimkurgu türünden hoşlananlar ve dini kaynakların bu konulardaki verilerini, içinde yaşadığımız dünyanın uzaydaki kimliğini merak edenler için de oldukça ilginç. Uzayın tek hakimi Tanrı, oturduğu yerden biz insanların ve diğer canlıların dışında başka uzaylı, gelişkin canlıları da mı yönetiyor acaba? Biz insanlar da, başka evrendeki canlılara göre uzaylı mıyız? 

Kur'an, Tevrat ve İncil; kimi hadisler ve bilim dergileri, bilim kurgu kitapları uzaylıları arıyor. Gelin bu aramaya siz de katılın. İlk gördüğünüz uzaylıyı birbirinize haber vermeyi de unutmayın sakın. Ne dersiniz? Yoksa, evren minik bir şaka mı?

187 s. İstanbul  2016

muhammed-in-tumcelerid39f819a556c04a758366f43a2f2e58a.jpg

Abdullah Rıza Ergüven

MUHAMMED’İN TÜMCELERİ

Berfin Yayınları

“Bize göre Muhammed, ''Her insanın dini kendi usudur, usu olmayanın dini yoktur’ demekle din konusunda olumlu bir adım atmış oluyordu. Özdeş zamanda böyle bir tümce, ne söylediğini bilen, onurlu bir insanın davranışlarını içeriyor! Kur’an’ın başından sonuna dek tanrı üzerine kimi sağlam görüşleri ve gözlemleriyle, ''Tanrı olsa olsa böyle olabilir!’ demeye getiriyordu tanrı elçisi! Hz. Muhammed bir yandan ussal olana önem verirken, bunun hemen yanında ussal olmayan düşlemlere de yer veriyordu. 

Bağnazlar yeryüzünde olup bitenleri kendi düşlemlerine göre açıklayıp yorumlarlar. Sonra da içinden çıkamadıkları kör kuyulara saplanıp kalırlar! Onlar gerçekte kendi gibi düşünenleri yakalar ve böylesi çocuksu konuşmalarla avutup kandırırlar. Bu kandırmanın, uydurunun, yalanın altında hep kendi çıkarları yatar! Bunlar yıldızların (güneşlerin) bile kendi çevrelerinde döndüklerine inanırlar çocuksu aldanışlarla. Bilgisizliklerini unutarak, yazıklı insanlara kendilerini bir şey biliyormuş gibi gösterirler! Bunlar çevrelerinde Allah’a inanıyormuş gibi davranırlar. Hep Allah’a aykırı işler yaparlar! Gerçekte onlar İslam’ın Allah’ına değil, kendi çıkarlarına inanırlar!

Gerçeği yerine koyabilmek için tabuları, basmakalıp yanlışları yıkmamız gerekir! Ne doğa, ne de toplumlar durağanlıktan hoşlanmaz. Ne gökler yerinde durur ne de yıldızlar! Din sözcülerinin çıkarlarına, düşlemlerine göre süslenip püslenen bir tanrı! Ama, neye göre, kime göre bu tanrı? Çünkü, tasarlayıp düşleyen insan ''tanrı’ diyor. Ama hiçbir canlının böyle bir kaygısı yok insandan başka!''

Abdullah Rıza Ergüven, bu kitabında nesnelerin gerçekliğini ortaya koyan bilimden yola çıkarak, tarihsel süreçte insanlar tarafından yaratılan tanrının öyküsünü anlatmaktadır. Bilim doğanın gerçekleridir, tanrılar ise düşlerin ürünüdür! İlkel insanın başlangıçtaki görünen avuntusu, göksel dinlerle yeryüzünden alınarak göğe uçurulmuştur!

Küresel güçler tarafından, din savaşlarıyla kan gölü haline getirilen dünyamızda, Abdullah Rıza Ergüven’in sesine kulak vermeliyiz. Aksi takdirde, bu kanlı süreç insanlığın sonunu getirecektir!

691 s. İstanbul 2017

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

tarikat-cemaat-kadin446aa3fb0e0d453ca3a97e1e45627048.jpg

Şahin Filiz

TARİKAT, CEMAAT, KADIN

Say Yayınları

İslam dünyası felsefe, akıl ve bilimle kurduğu kadim geleneğini, Gazali'den itibaren siyasal İslam'a donüştürerek, medeniyet yaratan bir dini, Tanrı'ya siyasi iktidar armağan etmeye programlanmış İslamcılıkla sınırlandırıp bayağılaştırdı. Böylece siyasal din ile belirlenen süreç Modernizm karşısında daha da keskinleşerek şeriat ve hilafeti, Müslümanların kendilerine açtıkları kutsal savaşın paradigmaları olarak üretti.

"Milliyetçi-Muhafazakârlık", Doğulunun yine Doğulu kalarak kendisini "Batılı" olarak tanımlayıp Müslüman çoğunluğa şeriat ve hilafet söylemiyle üstünlük kurmanın iki farklı yüzüdür. İçteki yüzü Batı adına davranan sömürgen bir Doğulu, dıştaki yüzü ise egemenlik kurdukları çoğunluk Müslüman halklar adına dini söylem geliştirdikleri politik yüzüdür. Başka bir deyişle, milliyetçilikle Batılı, muhafazakârlıkla Doğulu olmak, İslam'ın başlangıcından bugüne süregelen "Müslüman'ın Müslüman üzerinde siyasal egemenlik kurması" mücadelesinin tarihsel fiyaskosunun "Neo-Oryantalist" anlatımıdır.

Oryantalizm'in Doğulu tarzı olan Neo-Oryantalizm, tarihsel süreçte İslam'ın doğasını zorlayarak kurmaya çalıştığı bu politik dini egemenliğin modern çağda da başarısızlığa mahkûm olmasının acısını kadından çıkarmanın yollarını aramaktadır.

Tarikat, Cemaat, Kadın, Neo-Oryantalist tarikat ve cemaatlerin kadın üzerinden nasıl siyasal İslamcı bir hegemonya kurmaya çalıştıklarını felsefi açıdan irdeleyen bir kitap.
-Prof.Dr. Şahin Filiz-

256 s. İstanbul  2016

toprak-biterkenfe6aa1ff3630e47e72c8afe5d9990aef.jpg

Erhan Ünal

TOPRAK BİTERKEN

Asi Kitap

Küresel Finans Oligarşisi’nin kesin ve değişmez hedefi, küresel olarak tüm insanlığın üzerinde mutlak bir hakimiyeti, her bir insan için kaçınılmaz olan beslenme zorunluluğu üzerinden devamlı kılmaktır.

Bu sebeptendir ki KFO, çeşitli kıtalarda var olan tarımsal üretim tarzı ve ona dayanan değişik beslenme biçimlerini, oluşturmuş olduğu bir ana plan (Master Plan) doğrultusunda yeniden şekillendirmek ve standart hale getirmek amacındadır.

Küresel Finans Oligarşisi’nin (KFO) son hedefi, dünyanın üzerindeki “Küresel Diktatoryasını'' açık ve karşı konulamaz biçimde ilan etmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için de güç biriktirmektedir. Bu güç birikimi, yukarıda ifade ettiğim gibi gücü oluşturan tüm öğelere teker teker sahip olmakla mümkün olabilir. Yani; tohuma, toprağa, suya ve dolayısıyla insana, tam anlamıyla sahip ve hakim olmayı gerektirir.

“Küresel Finans Oligarşisi'' (KFO) tarafından, kısa vadede tarımsal üretimde çeşitliliğin en aza indirgenmesi ve bu sayede dünya gıda pazarının kontrolü ve yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Orta ve uzun vadede ise dünyada tüm insanlığın beslenmesi; yani kimin ne yiyeceği ve kimin neleri yiyemeyeceği bu merkez tarafından belirlenecek, daha açık bir ifade ile “dikte'' edilecektir.

366 s. İstanbul 2017

fidel-castro8f9fd1879b6988830a3b0735aede06e2.jpg

Alonso Salvino

FİDEL CASTRO

BİR İNSAN- BİR LİDER- BİR DEVRİMCİ

Siyah Beyaz Yayınları

Soğuk Savaş'ın en sert yıllarında Küba Devrimi'ne öncülük eden, halkını ABD'nin arka bahçesi olmaktan kurtaran, ABD destekli Domuzlar Körfezi Çıkarması'ndan başlayarak on yıllar boyunca her türlü saldırıyı ve 638 suikast girişimini püskürten, Sovyetler Birliği'nin dağılmasına karşın sosyalizm idealinden bir an bile vazgeçmeyen, ömrünün son yıllarını ise Latin Amerika halklarının mücadele birliğini sağlamaya adayan Fidel Castro'nun hayatı ve mücadelesi...

385 s. İstanbul 2016

odakitap-002-001-001-001-005-001.jpg

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 30 Ocak 2017" haberi, 30 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 30 Ocak 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 30 Ocak 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
ABC Kitap Haberleri