Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 4 Nisan 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 4 Nisan 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.'Profesör'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

'Profesör' ünvanı taşıyan akademi yöneticilerinin cehalete övgüler düzdüğü ve okuyan sayısının artışı karşısında 'hafakanlar bastığını' açıkladığı günümüz Türkiyesinde, kitaba ve kitabın aydınlığına daha çok ihtiyacımız olduğu çok açık!

Ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı karanlığa karşı en etkili direniş alanlarından birinin 'okumak' olduğunu düşünüyor ve sizlere daha aydınlık günlerde daha çok kitaplı gelecek günler diliyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC Kitap sayfalarını okumadan kitapçı ve sahaf turuna çıkılmaz.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

can-004.jpg
Can Dündar
TUTUKLANDIK
Can Yayınları

Bugüne dek defalarca yakın tarihimize ışık tutmuş olan Can Dündar, 2015 Kasım'ında hapse atıldığında basın özgürlüğü mücadelesinin ve tarihin bir öznesi haline geldi.

Bu kitap, uzun volta seanslarında, sarı duvar manzarasında, üst katın demir karyolasında, alt katta kaloriferin yanı başında tasarlandı. (...) En güzel kitapların en muhteşem manzaralara karşı yazıldığını zannetmeyin. Tersine... Bazen güzel manzaralar karşısında uyuşup tembelleşen hayal gücü, duvarla karşılaştı mı, ardını görmek hevesiyle havalanıyor. Duvara tırmanıyor. Bu da ona yetişmeye çalışan kalemi kamçılıyor.

Zindan zemini kindarlık üretmeye müsait... Onu sabırla derine gömmek, onun yerine tevekkülün çelebiliğini koymak, masumiyetten güç almak gerekiyor. Masumiyetin sessiz bir gücü var. Karanlıktan korkmayan, sözünü sakınmayan, hiçbir kudretliye yaslanmayan, tehdit edilse de uslanmayan bir gücü var masumiyetin... (...) Ona güveniyorum.

Tutuklandık, sadece edebiyatın usta mahkûmlarına selam gönderen bir hapishane kitabı değil, yaşamakta olduğumuz döneme dair de "içeriden" bir tanıklık...

320 s. 
İstanbul, 2016

oprah.jpg
Oprah Winfrey
ARTIK BİLİYORUM
Doğan Novus

Oprah Winfrey... Her zaman tek başına ayakta durmayı bilmiş bir isim. Yaratıcı bir güç, kendini insan yüreğini ve ruhunu anlamaya adamış bir bilgelik öğrencisi, "dilediğin hayatı yaşa" felsefesinin en büyük savunucusu… Efsanevi, türünün en yüksek reytingli talk şovu ile Amerika'da yıllar yılı tarih yazan ve kendi televizyon ağını kuran Winfrey, Başkanlık Özgürlük Madalyası ve Harvard Üniversitesi'nden fahri doktorayla ödüllendirilmiştir. Tüm deneyimlerinden topladığı hayat derslerini on dört yıldır O yani Oprah Magazine'deki köşesinde paylaşmaktadır.


200 s. 
İstanbul, 2016

karin.jpg
Karin Karakaşlı
ASİYE KABAHAT’TAN ŞARKILAR DİNLEDİNİZ
Can Yayınları

Karin Karakaşlı'nın hepsi birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş metinleri; Berlin'de, İstanbul'da, kalabalık konferans salonlarında, havaalanlarında, kimsesiz otel odalarında, kafelerde; yazılamamış romanların, yazarından hesap soran öksüz kahramanlarıyla zavallı dünyamızın kimseye hesap sormaya gücü yetmeyen ezilmişleri arasında dolaşıyor.

Yığıldığın günlerin sonuna gelirsin. Düştüğün zeminden, çöktüğün kaldırım kenarından ayağa kalkarsın. Hayat beklemez çünkü. Ve daha ölmediysen, yaşıyor taklidi yapman gerekir. Bedenine yabancı kalırsın, aynaların üzerine örtüler atarsın. Görmeyesin kendini diye. Ve ellerini hiçbir şey ısıtmaz. Burnunu, kollarını, ayaklarını da. Soğuk sular iner omurgandan aşağı, bir yandan da alnın terler ama. "İyi misin?" sorusunu sormasınlar diye ara sokaklara, daha önce hiç geçmediğin yollara saparsın. Yabancılarla konuşur, en yakın olanından kaçarsın. Utanırsın, çünkü birinin utanması gerekir.

Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz, insanın ve haliyle zulmün olduğu tüm zamanlarda, kimi zaman sözler anlamsız kaldığından kimi zaman kelimeler boğazda düğümlendiğinden dile getirilemeyen acıların bir sis bulutu gibi etrafımızı kuşattığı sarsıcı bir kitap. 

304 s. 
İstanbul, 2016

tolga.jpg
Tolga Akpınar
AŞKA DEVA
Destek Yayınları

"Aşka Deva" en mutlu aşkın bile içinde barındırdığı, aslında tutkuyla bağlı olduğumuzu hiçbir zaman kendimize itiraf edemediğimiz o kesif duygunun romanı: Hüznün...

“Sana âşığım sanıyordum.
Aşk diye bir şey yokmuş meğer!
Ben içimde sevgi büyütmüşüm. Sen de o sırada karşıma çıkmışsın, seni çok sevmişim. Sana bağlanmışım. Sense sevgimi alıp benimle birlikte harcamışsın. Geri ver desem veremezsin. Harcadığın sevgim kadar sevemezsin.''

176 s. 
İstanbul, 2016

necip.jpg
Necib Mahfuz
KAHİRE MODERN
Kırmızı Kedi

Nobel Ödüllü Mısırlı yazar Necip Mahfuz’un ''Kahire Modern’ adlı romanı, bir grup üniversite öğrencisinin kesişen hayatları üzerinden Kahire'nin zengin ve yoksul kesimlerini, sosyal ve düşünsel dokusunu, bürokrasi aygıtındaki yozlaşmayı, açlığı ve öfkeyi, sınıf atlama tutkusuyla körleşen karakterleri olağanüstü bir canlılıkla gözler önüne seriyor.

1922 yılında Mısır İngilizlere karşı tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eder. Kral Faruk yönetimi altında bağımsızlık fikrine alışmaya çalışan bir toplumda, yeni çelişkiler yaratacak fikirlerin, köktenciliğin ve Arap milliyetçiliğinin tohumları atılmaktadır. Bu ortamda yoksul bir aileden gelen ve kısa yoldan zengin olma hırsıyla yanıp tutuşan bir üniversite öğrencisi olan Mahcub, yükselme tutkusuyla her türlü ödev duygusuna ve ahlaki ilkeye sırt çevirir. Açlığın pençesinde geçen yılların ardından, hiç düşünmek sizin karşısına çıkan ilk memuriyet fırsatına tutunur. Ancak hayata ve toplumu oluşturan değerlere karşı sinik bir tutum benimse yen bu genç adamın ödemesi gereken büyük bir bedel olacaktır. Necib Mahfuz, 30'lu yılların başında devrimlerle çalkalanan, yol ayrımındaki Mısır toplumunun eksiksiz bir panoramasını sunuyor. 
216 s. 
İstanbul, 2016

vigarelo.jpg
Georges Vigarello
ORTAÇAĞ’DAN 20. YÜZYILA ŞİŞMANLIĞIN TARİHİ
Doğan Kitap

Saygınlığın, refahın göstergesi olan şişmanlığa ilişkin algı yüzyıllar içinde nasıl değişti? Etli olmanın makbul olduğu dönemlerden 21. yüzyılın bir deri bir kemik mankenlerine uzanan çizgide ince ve sağlıklı beden saplantısı nasıl oluştu?

Georges Vigarello, Batı medeniyetinde görkemli şişmanlardan, şişmanlığın ayıplanmasına giden süreci, barındırdığı toplumsal gerilimlerle birlikte başarıyla aktarıyor.

312 s. 
İstanbul, 2016

felsefe.jpg
Roger-Pol Droit
FELSEFEYLE SAADET OLMAZ
Say Yayınları

Gerçek mutluluğun ne olduğu, ona hangi yollardan ulaşılabileceği felsefeyle anlaşılır… Bu mutluluğun nasıl elde tutulacağını, korunabileceğini ve uzun süreli olabileceğini bize felsefe öğretir… Mutlu bir yaşamın anahtarı felsefedir...

Özellikle son zamanlarda felsefenin insanları mutlu etmek için gerekli olan her şeye sahip olduğuna dair bir görüş mevcut. Ruh egzersizleri, kişisel gelişim uzmanları ve pratik bilgiler de bunu elde etmek için kullanılan etkili araçlardan bazıları.

Felsefeyle Saadet Olmaz bu görüşleri tersine çevirmek için yazılmış bir kitap. Roger-Pol Droit, eserinde mutluluk felsefesini tartışmaya açıyor ve felsefenin insanları mutlu ettiğine dair görüşü yıkmaya çalışıyor. Her yerde dinlenen bu şarkının inandırıcılıktan yoksun olduğunu vurgulayarak belki de insanların, felsefenin farklı işlevlerini görmesini amaçlıyor.

Unutmamak gerekir ki mutluluk bize, sadece bize bağlıdır!

128 s. 
İstanbul, 2016
 

bahar.jpg
Bahar Dadaloğlu
KÖY ENSTİTÜLÜ AVŞAR KIZI
Berfin Yayınları

Bahar Dadaloğlu, bir Avşar kızı: Acıları kendine yol arkadaşı edinmiş bir Avşar kızı. Köy Enstitülü Avşar Kızı, salt anı kitabı olarak okunamaz. Kitabın içeriğine, vermek istediği iletilere saygısızlık olur bu. Halkımızın çoğunluğu kimilerince 'yok' görülür. Salt çıkarları nedeniyle anımsanır. İşte o yok görmenin önüne dikilen, 'biz de varız' diyen insanların, onların yaşamlarının anlatısıdır bu kitap. 'Ferman padişahın dağlar bizimdir' dizeleri laf olsun diye söylenmemiş, bir zaman ve mekân diliminin anayasası olarak tarihe kazınmıştır. Bunu en iyi bilenlerdendir Avşar Türkmenleri.

Bahar Dadaloğlu, o soyun saygın bir temsilcisi olarak yaşam haritasını yazıya dökerken hiçbir süreci atlamamış ve birbirine ulayarak aktarmış biz okurlara
Bahar Dadaloğlu, bu çalışmasıyla geride gerçek bir hazine bırakıyor. En başta Köy Enstitülerinin o şanlı tarihi, emekleri, yetiştirdikleri ve ülkemize bıraktıkları. Sonrasında, yine Enstitülerle bağlantılı Türkiye'nin aydınlık yüzleri... Ülkemin eğitim-öğretim ve kültür tarihinden elli yılı aşkın bir belgesel. Ayrıca yöresel sözcükler, ağıtlar, destanlar... İnsanın şu dünyadan aldıklarından fazlasını dünyaya bırakması kadar onurlu bir eylem var mıdır? Bahar Dadaloğlu bu eylemin az sayıdaki sahiplerinden biridir.

432 s. 
İstanbul, 2016
 

peter.jpg
Peter Toohey
EDEBİYATTA SANATTA VE POPÜLER KÜLTÜRDE KISKANÇLIK
Doğan Kitap

Toohey'in peşine takılıp edebiyatta, sanatta ve popüler kültürde aşk üçgeninin izini sürdüğünüzde göreceksiniz ki dünyanın en büyülü öykülerinin harcı aşk üçgeniyle atılıyor. Zaten sizi TV'de o diziye kilitleyen de bu değil mi?

Kıskançlık, "Üçüncü Şahsın Şiiri"dir!
Kıskançlık ve haset aynı anlama mı gelir? 
Ya da gıpta? 
Ya da imrenmek?
Kıskançlığı diğerlerinden ayıran şey nedir?
Peter Toohey'e kulak verecek olursak: 
Aşk Üçgeni. Hani o "Üçüncü Şahsın Şiiri"ni acı, öfke ve çaresizlik hissiyle dolduran üçgen. 


200 s. 
İstanbul, 2016

sten.jpg
Sten Nadolny
SELİM YA DA KONUŞMA YETENEĞİ
Alfa Yayıncılık

Birisi, serbest konuşma kadar sıkıntısını çektiği hiçbir şey olmadığı halde ne pahasına olursa olsun büyük bir hatip olmak istiyor. Diğeri, bir sürü arkadaşının arasında tasasız, kaygısız bir hayatın hayallerini kuruyor. Rosenheimlı on dokuz yaşındaki öğrenci Alexander'i ve yirmi bir yaşındaki, Güney Anadolulu Türk işçi ve güreşçi Selim'i birbirine bağlayan hiçbir şey yok: Ta ki, Alexander, Selim'in doğuştan bir hikâye anlatıcısı, hatip ve muhtemelen bir öğretmen olduğunu keşfedene kadar…

Alexander, yirmi yıl sonra onları bir araya getiren, alışılmadık, dolambaçlı yolları anlatıyor. Alman ordusundaki hizmet dönemi; Almanya'daki öğrenci hareketleri, bu hareketlerin melankolik temsilcisi ve nihayet hayatının mesleğine başlaması...

Sten Nadolny duygusallık ile ironiyi bir arada kullanarak kendine özgü bir teknikle 1965 ile 1988 arası yılların bir tablosunu çiziyor...

610 s. 
İstanbul, 2016

franz.jpg
Franzt Fanon
SİYAH DERİ BEYAZ MASKELER
Encore

Yoğun ve kanlı bir ölüm kalım mücadelesinin alevleri arasından çıkmıştır Siyah Deri Beyaz Maskeler.

Bedenin olduğu kadar ruhun da ayakta kalmasıyla ilgili bir mücadele... Sömürgecilik psikolojisini inceleyen ilk kitaptır bu. Aşağılık kompleksinin nasıl aşılandığını, sömürülenlerin nasıl sonunda zulmedicilerini taklit eder hale geldiğini ele alır. Yazar siyah sorununun psikanalitik bir yorumunu sunar bize. 

Fanon bir masa başı filozofu ya da kuramcı bir akademisyen değildir. Daha acil ve zorlayıcı bir mesele vardır aklında: özgürleşme. Onun için mücadele bir hayatta kalma, özgürlük havasını soluma meselesidir. 

Siyah Deri Beyaz Maskeler sadece tarihsel bir manzara değil. Fanon'un öfkesi güçlü bir çağdaş yankıya da sahip. Afrika'nın kırsalında ve çarpık çurpuk büyümüş şehirlerinde sırf hayatta kalabilmek için sefalet içinde didinip duranların sessiz çığlığı o aynı zamanda. Kültürleri, bilgi sistemleri ve varolma tarzları alaya alınan, şeytan gibi gösterilen, aşağı ve akıldışı sayılan ve bazen de yok edilen tüm insanların öfkesi.

280 s. 
İstanbul, 2016

tahir.jpg
Tahir Çalgüner
ÇEVRE Mİ EKOLOJİ Mİ?
(Empatinin Uyanışı ya da Süreklilik)
Nobel Akademik Yayıncılık

Ekolojik düşünce; doğayı “müzeci'', “salt koruma'' yaklaşımlarına teslim etmek değildir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin uzun vadeli “iktisadiliğini'' de garanti altına alan yeni bir bilim paradigmasıdır. Bu baplamda konuları üç büyük başlık altında ele alan eser Üniversitelerde kabul edilemeyen görüşleri toplum jürisi önüne sunmaktadır.


EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

metinc.jpg
Metin Çulhaoğlu
TARİH, TÜRKİYE, SOSYALİZM
(Bir Mirasın Güncelliği)
Yordam Yayınları

Metin Çulhaoğlu, Marksizmin belli "sorun alanları"na dönük tartışmaları ve Marksist yöntemi, Türkiye toprağına basarak ve özgün bir bağlamda çerçevelendirerek okurlarla paylaşan yetkin ve üretken isimlerden biri. Çulhaoğlu'nun yaklaşık 30 yıl öncesine dayanan ilk çalışması Tarih, Türkiye, Sosyalizm, Türkiye'de Marksist teori alanındaki klasik metinlerden biri olarak, zamanın zorlu sınavlarını başarıyla geçen, güncelliğini koruyan, dünü ve günü birlikte tartışan, geleceğe uzanan bir yapıt…

Eşitsiz gelişme yasasının güncelliğinden Marksizme yöneltilen "indirgemecilik" eleştirilerine, Bonapartizm kavramının tarihselliğinden reel sosyalizm deneyimlerinin açtığı tartışma başlıklarına ve ekonomizm ile volontarizm gibi klasik "gerilim alanları"na dönük toparlayıcı bölümlerden oluşuyor. Türkiye'de Marksist düşüncenin nasıl geliştiği tartışmaları, İttihatçılardan 1960'lara uzanan süreçle (geçmiş) 1960'tan günümüze yaşananlar (tarih) ve aydınların konumlanışı da, Tarih, Türkiye, Sosyalizm tartışmaları içinde önemli bir yer tutuyor. Koyu teorik ve politik tartışmaların ortasında, Orhan Pamuk'un Sessiz Ev'ini, Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam'ını ya da Balzac ve Flaubert'den Çehov ve Dostoyevski'ye dünya edebiyatının büyük yazarlarını görürseniz şaşırmayın...

Türkiye sosyalist hareketinin seçkin teoisyen ve fikir adamlarından Metin Çulhaoğlu'nun "klasik" diyebileceğimiz bir yapıtını okuyacaksınız. Biz de ABC Kitap olarak işte bu nedenle, yeni basımı yapılan eseri "Editörün Seçtikleri" bölümünün başına koyduk.

208 s. 
İstanbul, 2016

kemaltahir.jpg
Kemal Tahir
NOTLAR-SANAT-EDEBİYAT 1
İthaki Yayınları

Kemal Tahir'in kırk yıl boyunca tuttuğu notlar, düşünce ve edebiyat tarihimizde sıra dışı bir olgu olma özelliğini koruyor. Notlar, yalnızca Kemal Tahir'i daha iyi değerlendirmemize yardımcı olduğu için değil, aydınların her ne olursa olsun "yazma" sorumluluğunu hatırlattığı için de önemli…

"Bana gelince: Ben bu memleketin gerçekçi romancısıyım… Şimdiye kadar öğrendikleriyle ölmeye karar vermişlerin doğru bildiklerini yeniden tasdikleyerek, onları ucuza sevindirmek, güvendirmek için yazmıyorum…" Türkçe
392 s.
İstanbul, 2016

sinema.jpg
Veysel Atayman, Tuncer Çetinkaya
POPULER SİNEMANIN MİTOLOJİSİ
Ayrıntı Yayınları

Bu kitap, popüler sinemanın dört türünü kapsıyor... Komedi, Western, Melodram ve Korku. Uzun zamana yayılan araştırmanın, düşünmenin, tartışmanın, birikimin bir ürünü Popüler Sinema'nın Mitolojisi. Sayısız yazılı kaynak ve film eşlik etti bu sürece. Açık ki imgelerden ve göstergelerden kurulu bir dünyanın, hayatın gerçeklikleriyle ilintilerinin çözümlenmesi ve yeniden okunması entelektüel derinliği, analitik kaygıları gerektiriyor. Çok-düzlemli, çok-disiplinli bir yolculuk olduğu kadar, hep eksik kalan, tarihsel zemini de inşa eden bir çaba bu. İnsanın içine aldığı öykülerin, ağırladığı kahramanların kodlarını açığa çıkaran, bozan, hakkını teslim eden soruları işaret ediyor. Eleştirel pencereler sunuyor. Bu çalışma, Frankfurt Okulu Toplum Teorisinin ve Estetiğinin belirlediği alandan hareketle ortaya çıktı. Postmodernin rüzgârına kapılmadan ilerledi. Sinemanın meta özelliği ve özneyle kurduğu ilişkinin niteliği arasındaki gerilime yönelen soldan bir bakış açısı olarak kendini tamamladı.

496 s. 
İstanbul, 2016

jack.jpg
Jack Kerouac
PARİS’TE SATORİ
Siren Yayınları


Jack Kerouac, ''Beat Kuşağı’ diye bilinen ve dünyada 1968 isyanını haber veren  yer altı edebiyatının öncülerinden bir yazar. Beat Kuşağı, 1950’lerin ortalarında New York’ta  bir araya gelen asi, gezgin ve yerleşik dini-ahlaki değerlere itiraz eden bir grup Amerikan şairi ve yazarından oluşmuştur. Beat Kuşağı doğaçlama, tutkulu diyalog, açık cinsellik, aylak yaşam, genginlik ve uyuşturucu deneyimleriyle ilgilenmiştir. Bu akım 1960’ın başlarında sonrasında yerleşik edebi dergilere sızmaya başlamıştır. 

Beat Kuşağının post modern edebiyata etkisi yadsınamaz. 1950'li yıllarda konformist bir hayatı yücelten, iki yüzlü ABD toplumunun değerlerine isyan eden bu yazarların en önemlilerinden biri, hatta lideri olarak kabul edilen Jack Kerouac, bu akım için "Beat Kuşağı" terimini de öneren isimdir.

İşte, efsane haline gelen “Yolda'' kitabının yazarı Jack Kerouac’un yeni bir romanı/anlatısı daha Türkçede… Çağdaş Amerikan edebiyatının en ünlü gezgininden farklı bir yol anlatısı: Paris'te Satori. 

Kerouac, Paris'te Satori'de, ailesinin kökenini araştırmak amacıyla çıktığı Fransa seyahatini anlatıyor ve okuruna, "Nasıl yaşamalı?" diye soruyor. Şaşırtmacalı bir kitap bu, yeni bir kurgu ve yazma yöntemi geliştiriyor. Çünkü anlatıcı sondan başlayıp başa dönüyor ve yaşama sadık bir biçimde anlattığı serüvende yanıtların değil soruların peşine düşüyor. 

Bu koca dünyada yollar nereye varırsa varsın, insanlarla yaşamlar sonuçta birbirine benziyor. Florida'dan Paris'e, Paris'ten Brest'e ve geriye; izbe barlar, görkemli kiliseler, ıssız meydanlar, sisli sokaklar, şenlikli ve tehlikeli kalabalıklar. Peki insan, kim olduğunu, atalarının hayatına bakarak mı öğrenir, ne dersiniz? 

112 s. 
İstanbul, 2016

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 4 Nisan 2016" haberi, 04 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 4 Nisan 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 4 Nisan 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  2. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  3. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  4. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  5. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  6. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  8. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  9. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  10. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  11. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  12. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  13. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  14. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
  15. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
  16. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
  17. 12:27 Beşiktaş'a iki önemli oyuncudan kötü haber!
  18. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
  19. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
  20. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
ABC Kitap Haberleri