Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Haziran 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Haziran 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.'Profesör'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

'Profesör' ünvanı taşıyan akademi yöneticilerinin cehalete övgüler düzdüğü ve okuyan sayısının artışı karşısında 'hafakanlar bastığını' açıkladığı günümüz Türkiyesinde, kitaba ve kitabın aydınlığına daha çok ihtiyacımız olduğu çok açık!

Ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı karanlığa karşı en etkili direniş alanlarından birinin 'okumak' olduğunu düşünüyor ve sizlere daha aydınlık günlerde daha çok kitaplı gelecek günler diliyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC Kitap sayfalarını okumadan kitapçı ve sahaf turuna çıkılmaz.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

onur-001.jpg

Onur Öymen
ARKA PLAN- TERÖRE YÖN VERENLER
Remzi Kitabevi

Onur Öymen, bu kitabında, araştırmalarına ve diplomasi tecrübelerine dayanarak aşağıdaki soruların cevaplarını ele alırken, kendi ulusal çıkarları için terör örgütlerini kullanmaya çalışanların girişimlerini sergiliyor. 

Tarih boyunca iktidar için şiddet ve terör yoluna kimler başvurdu?
Araplar Osmanlılara karşı nasıl ayaklandırıldı?
Ortadoğu'da bağımsızlık ve demokrasi hareketlerini kimler bastırdı?
Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemindeki ayaklanmaları kimler destekledi?
Kıbrıs harekâtından sonra Rum-Kürt-Ermeni işbirliği nasıl gerçekleştirildi?
Dünyada terörle nasıl mücadele edildi, IRA ve ETA örgütleri nasıl etkisiz kılındı?
Müslüman Kardeşler örgütü nasıl kuruldu ve şiddet eylemlerine nasıl yöneldi?
El Kaide, IŞİD gibi din devleti kurmak isteyen terör örgütlerini kim destekliyor?
PKK'nın Kuzey Irak'tan tasfiyesine kimler engel oluyor?

488 s. İstanbul 2016

karlove.jpg

Karl Ove Knausgaard
AŞIK BİR ADAM
Monoki

Knausgaard'ın Kavgam'ı artık milyonların kavgası oldu, Hepimizin Kavgasına dönüştü. Âşık Bir Adam'da yeni başlangıçlar, âşk ve dostluk için verdiği olağanüstü mücadeleye götürüyor bizi Knausgaard. Kalbi andıran bir mavi bulutun sırtında Linda'ya âşık oluyorken buluyoruz kendimizi. Knausgaard yaşam kadar gizemli, yaşam kadar gerçek bu kitapta eşsiz bir dürüstlükle bize mutluluklarımızı geri veriyor.

"İnanılmaz, aklımı başımdan aldı, bağımlısı oldum. Bir sonrakine hemen şimdi ihtiyacım var…" 
-Zadie Smith-

"Hiçbir yazar en az on yıldır dünya sahnesinde bu kadar onaylanmadı... her çizgiden okur Knausgaard'ı konuşuyor." 
-Evan Hughes, The New Yorker-

568 s. İstanbul 2016

sibeloral.jpg

Sibel Oral
BENİ BEKLERKEN
On8 Kitap

Bekleyiş, tekinsiz bir yolculuktur bazen...

Gazeteci yazar Sibel Oral'ın ilk kez 2006 yılında yayımlanan romanı Beni Beklerken, tamamen gözden geçirilmiş ve yenilenmiş baskısıyla ON8'de. Günümüz Türkiye'sinde yaşayan iki genç kızın kendini bulma çırpınışlarını ele alan kitap, insanın kendiyle ve yaşadığı toplumla tanışma sürecindeki hesaplaşmalarını lirik bir anlatımla işliyor. Ebeveyn davranış ve tutumlarının, hayat yolculuğunun başındaki kalplerde yarattığı hisleri de aktaran yazar, gençlere kendi dillerinden sesleniyor. Arka planda çalan müzik, yaşanılan onca şeye ritim tutarken, sessiz bir kedi de satır aralarında dolaşıyor...

Başparmağının tırnağını kapağın içine ittirdi ve madalyon açılıverdi. Bir kadın... Bir kadının fotoğrafı... Kadın gülmüyor ama sanki bakmıyor da, görmüyor da... Kadın, Özlem'in avucunun içinde. 
Dünyadaki hiçbir gidiş seninki kadar acı bir kalış yaşatmayacak bana anne...
Özlem'in dizleri artık bedenini taşıyamıyordu; yere çöktü. Gözyaşlarını durduramıyordu. Kendine sarılıp ağlamak, kendini kucaklamak istiyordu.
Kovdum seni anne!

Onun adı, Bayan X'in var oluşu, annesinin de yok oluşu anlamına geliyordu. Kilitli kapılarını açabilen bir tek "Duygu" vardı. Kaygan zeminde dönüş yoktu; birbirine dolanan hayaller ya kördüğüm olacak ya da umudu diriltecekti...

200 s. İstanbul 2016

diken.jpg

Paul T. Mason- Randi Kreger
DİKEN ÜSTÜNDE OLMAYI BIRAKIN
İmge Kitabevi

Bu kitap yakın ilişkilerinde -aile fertleri arasındaki ilişkiler, yakın arkadaşlık ilişkileri, duygusal ilişkiler- ve anlamlandıramadıkları çıkmazlarda kendilerini yalnız hisseden herkese aydınlatıcı bir rehber olması için hazırlandı.

Kendinizi, düşündüğünüz ya da hissettiğiniz bir şeyi, karşınızdaki kişinin tepkisinden korktuğunuz için, gizlerken buluyor musunuz?

İlişkide yanlış giden her şey için -mantıksal bir anlam taşımadığı zaman bile- suçlanıyor ve eleştiriliyor musunuz?

Gayet normal ve sevgi dolu bir davranışın ardından, yoğun, şiddetli ya da akıldışı bir öfkenin odağı oluyor musunuz? 

Önemsediğiniz kişinin, sizi ya çok iyi ya da çok kötü gördüğünü hissediyor musunuz? Bu ani değişimin zaman zaman hiçbir akılcı sebebi yok mu?

Kendi ihtiyaçlarınızın önemli olmadığını hissediyor musunuz?
Karşınızdaki kişi sizin bakış açınızı kötülüyor ya da inkâr ediyor mu? 
Karşınızdakinin beklentilerinin sürekli değiştiğini, bu yüzden asla doğru şeyi yapamadığınızı hissediyor musunuz?
Asla yapmadığınız şeylerden ve asla söylemediğiniz sözlerden ötürü suçlanıyor musunuz? Yanlış anlaşıldığınızı hissediyor musunuz?
Kendinizi baskı altında hissediyor musunuz? 

Bu soruların çoğunu "evet" diye yanıtlıyorsanız, size iyi haberlerimiz var: Delirmiyorsunuz. Sizin hatanız değil. Ve siz yalnız değilsiniz. Bu deneyimleri paylaşıyorsunuz, çünkü size yakın olan biri Sınır Kişilik Bozukluğu (SKB) olarak tanımlanan özelliklere sahip. 

399 s. İstanbul 2016

nazim-001.jpg

Cengiz Bektaş
NAZIM HİKMET’İN MİMARLIĞA BAKIŞI
Yem Yayınları

YEM Yayın'ın yeni kitabı Nâzım Hikmet'in Mimarlığa Bakışı, Nâzım'ın 53. ölüm yıldönümüne özel olarak çıktı. 2016 Mimar Sinan Büyük Ödülü sahibi Cengiz Bektaş'tan, Nâzım Hikmet'in mimarlığa ilişkin görüşlerini ortaya koyan çok özel bir inceleme…

Hem yazın hem de mimarlık ve tasarım alanındaki kişilerin özellikle ilgisini çekecek olan Nâzım Hikmet'in Mimarlığa Bakışı'nda Cengiz Bektaş, mimarlığı "mevcut sanayi-i nefisenin en mütekâmili" olarak tanımlayan Nâzım'a, bir mimar ve bir ozan gözüyle bakmayı deniyor.

Nâzım Hikmet'in farklı yayınlarda, bambaşka koşul, coğrafya ve dönemlerdeki ifadelerini mercek altına alarak mimarlığa ilişkin düşüncelerini ortaya koymayı amaçlayan Bektaş, sonuçta ulaştığı bulguları şöyle özetliyor:

"Nâzım Hikmet'in hem yazın hem de mimarlık üzerine yazdıklarında temelde çelişirlik olmaması doğaldır. Her iki alandaki kişilerin bundan öğretiler çıkarmaları olasıdır. Ama çalışmamın sonucunda, iç erinciyle, Nâzım Hikmet'in bir bütün, her yanıyla tutarlı bir sanat adamı olduğu söylenebilir… Bütün sanat dallarına olduğu gibi, mimarlığa da doğru, içtenlikli, insana yararlılığı açısından baktığı da…

Nâzım Hikmet, bütün gerçek sanatçılar gibi geleceğe hep inandı. Hep aydınlanma için savaştı. İnsanlığından, yaşama coşkusundan hiç ödün vermeden… Tekil sevgiyi topluma yöneltti… Söylediğiyle ettiği birdi. Sanatıyla yaşamı tam çakışıyordu. Yunus gibi, Pir Sultan gibi inandığının kavgasını verdi tüm yaşamında, içeride de dışarıda da…"

15 Ocak 1902'de dünyaya gelen ve tam 53 yıl önce bir 3 Haziran günü yaşama veda eden Nâzım Hikmet, mimarlara ve "yapıcılar"a bakınız nasıl sesleniyor:

"... Ellerinize, gözlerinize,
Kâğıdınıza, pergellerinize selam
Selam taşçılara, dülgerlere, montörlere
Demiri dövenlere, betonu dökenlere,
Ağacı biçenlere, camcılara,
Ve bu işte bir tutam olsun,
Emeği geçenlerin topuna selam…"
-Nâzım Hikmet-

84 s. İstanbul 2016

sema.jpg

Sema Kaygusuz
KARADUYGUN
Metis Yayıncılık

Karaduygun, kendi kafasına sığamayandır. düşüncenin yüzyıllar içinde tamamlandığının bilinciyle zamanın kör kuyularına dalmayı göze alır. Dünyaya alışamaz, tahammül edemez, dünyevileşemez. Öç duygusu olmadan dehşete kapılır, iğrenmeden yadırgar, hamasete kanmaz, için için bağışlasa da aynı döngü tekrarlanmasın diye affedemez, sürekli anımsar, anımsadığı için uyuyamaz, uykusuzluk yüzünden unutamaz. Güzelliği bir lütuf gibi şükranla kabul eder, kötülük karşısında afallar, dengesini kaybeder, çünkü sevdiği her varlığı çok ama çok sever. Onunkisi kozmik bir kederdir. Hiçbir tapınağı yoktur ki canlılık kadar kutsal olsun. 
-Sema Kaygusuz-

112 s. İstanbul 2016

andrew.jpg

Andrew Solomon
ARMUT DİBİNE DÜŞER
Yapı Kredi Yayınları

"Armut dibine düşer" yaygın bir özdeyiştir. Peki ama ya düşmezse? Bize ben-zemelerini umarak dünyaya getirdiğimiz çocuklarımız, bazen bizden köklü biçimde farklı olurlar. Kendisi de farklı bir çocuk olarak dünyaya gelen Andrew Solomon, on yıl boyunca üç yüzden fazla aileyle yaptığı görüşmelere dayanarak insanların birey ve ebeveyn olmak konusunda nasıl cesur tercihlerde bulunduklarını sergiliyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan dikey kimlikler ve toplumsal bir varlık olarak edindiğimiz yatay kimlikler arasındaki çatışmaları, oldukları gibi kabullendikleri çocuklarıyla birlikte büyüyen anne babaları anlatıyor. Armut Dibine Düşmeyince, tıp biliminin bizi normalleştirme çabalarına karşın çeşitliliğimizi korumak için verdiğimiz evrensel mücadelenin, insan sevgisinin ve şefkatinin dokunaklı ve sürükleyici bir anlatımı. 

848 s. Baskı Yılı: 2016

sara.jpg

Sara Raasch
KÜL GİBİ KAR
Kırmızı Kedi Yayınları

Kalbi Kırık Bir Genç Kız.
Korkusuz Bir Savaşçı.
Geleceğin Kahramanı.

Meira hiç tanımadığı bir dünyayı kurtarabilecek mi?

"Kül Gibi Kar, baş döndürücü bir fantastik dünyadaki unutulmaz karakterleri anlatan, sayfaları hızla çevirmeme sebep olan, nefes kesici bir hikâye. Daha fazlasını istiyorum!"
-Morgan Rhodes-

"Yeni bir dünya, büyük bir macera ve ilk aşkın harmanlandığı benzersiz bir fantastik kahramanlık öyküsü."
-Booklist-

392 s. İstanbul 2016

boyalipece.jpg

W. Somerset Maugham
BOYALI PEÇE
İş Bankası Kültür Yayınları

1920'li yıllarda Londra ve Hong Kong'da geçen Boyalı Peçe, bir kadının ruhani uyanışının hikâyesidir. Kitty, annesi tarafından sosyal merdivende yükselmesini sağlayacak bir evlilik yapmak üzere yetiştirilmiştir. Ancak yaşı ilerlerken ufukta böyle bir evlilik belirmeyince panik halinde sevmediği bir adamla; Hong Kong'da bakteriyolog olarak görev yapan Walter'la evlenir. Walter'ın Kitty'nin ihanetini öğrenmesiyle başlayan süreçte, genç kadın kendi sığlığını ve insani zaaflarını fark edecek, hayatında ilk kez anlam aramaya başlayacaktır. Boyalı Peçe 1924 yılında Cosmopolitan dergisinde tefrika olarak yayımlanmaya başladığında, romandaki kişi ve olaylarla kendi hayatları arasında paralellik kuran bazı kişiler dergiye dava açmışlardı.

240 s. İstanbul 2016

resad.jpg

Reşad Ekrem Koçu
KIZLARAĞASININ PİÇİ
Doğan Kitap

Reşad Ekrem'in dilinde tarih gerçek hayattan daha canlı, daha güzel, daha büyülü…

Kızlarağası Sünbül Ağa'nın Sultan İbrahim'e sunduğu Gürcü dilberi Zafire'nin oğlu Osman'ın başına neler geldi? Haremin civarındaki ağaçlar neden kesildi? Abaza Mehmed Paşa ne yaptı da IV. Murad'ın bile taklit ettiği bir "moda ikonu" oldu? Saray baltacılarından Deli Hüseyin'in, İran elçisinin hediyesi "katı yay"la başlayan Osmanlı tarzı "başarı öyküsü". İstanbul gümrüklerinin kadın mültezimi Ester Kira'nın hazineye verdiği kalp akçeler nelere yol açtı? Gemici mahallesi Kasımpaşa fetihle başlayan tarihi boyunca neler gördü? Bütün bu meraklı soruların cevapları Reşad Ekrem Koçu'nun renkli kaleminden Kızlarağası'nın Piçi'nde.

72 s. İstanbul 2016

hasan-001.jpg

Hasan Öztoprak
KADERİN BİR CİLVESİ
Tekin Yayınevi

Hasan Öztoprak, Kaderin Bir Cilvesi'nde ne geceyi ne de gece şehrini bilmeyen kahramanının, sabahçı kahvesinde hayata yeniden tutunmasını izlerken, onun aşkı buluşunu ve tıpkı kaderinin peşinden gider gibi aşkının peşinden, sarsıcı bir sona doğru şuursuzca gidişini anlatıyor bize. 

İstanbul üzerine kim bilir ne cümleler kuruldu şimdiye dek, ne sözler edildi, ne hikâyeler anlatıldı. Her defasında bu büyülü şehir biraz daha keşfedildi. Ama her yazarın keşfi başkadır. İstanbul'da zaten buna olanak verir. Hasan Öztoprak da İstanbullu bir yazar. Romanlarında İstanbul'u mekân tutmuştur. 10 yıl aradan sonra yazdığı bu dördüncü romanında da İstanbul şehrini merkezden taşraya doğru dolaşıyor, ama bu kez gece İstanbul'unu odağa alıyor… Ve gecenin en kadim mekânlarından sabahçı kahvesini… 

"Bu görünen şehir öyle bir şehirdir ki kendi bekası için, geceyi görmezden gelip gündüzün başında uyduruk bir hale oluşturmaya hazırdır: Kimilerine göre dünyanın merkezi, kimilerine göre rızkın başkenti ve bazıları içinse mahşer yeri olan İstanbul şehridir burası. Ve bu şehrin hafızası öylesine hacimli, öylesine derindir ki içinde bir dünya dolusu kimi acıklı, kimi komik hikâye barındırır; hatıratı öylesine doludur ki tarih odur deseniz kimse karşı çıkamaz."

224 s. İstanbul 2016

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

mizojini.jpg

Jack Holland
MİZOJİNİ-DÜNYANIN EN ESKİ ÖNYARGISI
İmge Kitabevi

"Kadın düşmanlığının tarihi, binlerce yıl sürdüğü için eşi görülmemiş bir nefretin tarihidir. Öyle bir tarih ki, Aristoteles'i Karındeşen Jack'e, Kral Lear'ı James Bond'a bağlar."
-Jack Holland-

Tarihin başlangıcından bu yana insanlığın bir yarısının, diğer yarısı tarafından baskı altında tutulması ve insanlık onurunun elinden alınması nasıl açıklanabilir?

Hindistan'da dul kadınların yakılması, yeni doğmuş kız bebeklerin öldürülmesi, Kuzey Afrika'da kız çocuklarının sünnet edilmesi, savaş bölgelerinde kadınlara toplu tecavüzler… Tüm bunlar yalnızca geçmiş dönemlerin canavarlıkları değil, günümüzün de acı gerçekleridir. 

Bugün mizojinin yani kadın düşmanlığının, artık sadece şiddetin ve adaletsizliğin nedeni olarak değil, insani gelişmişliğin ve toplumsal eşitliğin engeli olarak tanımlandığı bir çağı yaşıyoruz. Ama hâlâ, kadınlar eşit işe eşit ücret için savaşıyor. Gerçek bir kadın-erkek eşitliği hâlâ çok uzaklarda.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde, kadının durumu son yüzyıllardan günümüze kadar hemen hiç iyileşmedi. Başka hiçbir önyargı bu kadar uzun süre yaşamadı ve bu ölçüde dayanıklılık göstermedi. Ve hiçbir önyargı, toplumca konmuş sosyal ve siyasal aşağılama kurallarından, hasta bir beynin nefret dolu fantezileriyle beslenen taşkınlıklarına kadar uzanan bu denli değişik yüzler göstermedi. 

İrlandalı yazar ve gazeteci Jack Holland, bu kitapta, tüm toplumsal değişimleri, tüm bilimsel ve felsefi anlayışları hiçe sayarak binlerce yıldan beri süregelen bu olgunun genlerini, nedenlerini ve sonuçlarını araştırıyor.

302 s. İstanbul 2016

serge.jpg

Serge Walikow
KOMÜNİST ENTERNASYONEL 1919-1943
Yordam Kitap

"Enternasyonal'le kurtulur insanlık!" Dünyadaki tüm komünistler, sosyalistler ve enternasyonalist sol düşünceye sahip geniş bir kesim, Enternasyonal Marşı'nın bu sözlerini sahiplenirken, Komünist Enternasyonal ya da Komintern neden uzun süre hayatta kalamadı? 

"Geçmişten Geleceğe Sosyalizm" dizisi kapsamında yayınladığımız Komünist Enternasyonal (1919-1943), en temelde bu sorunun yanıtını ararken, beraberinde birçok tartışma başlığı açıyor: Dünya partisinin kuruluşu ve örgütlenmesi nasıl yaşandı? Ana örgüt, yan örgütler, tek bir merkezden yönetim, inisiyatif alabilme ve güdümlü olma tartışmaları neler getirdi? 

Dünya devrimi beklentisi geriye düştüğünde neler oldu, Komünist Partilerin "Bolşevikleşmesi" ne gibi sonuçlara yol açtı? Halk cephesi tartışmaları nasıl başladı, Komintern faşizme karşı nasıl bir tavır aldı? Savaş sınavı neden dağılma getirdi, yurtseverlik tartışmaları nasıl sonuçlandı? Kapitalizmin krizi, devletin siyasi biçimleri ve iktisadi rolüne dair neler tartışıldı? Komintern'deki farklı KP'ler ulusal soruna nasıl yaklaştı, radikal inkâr ile taktik yüceltme arasında ipler nasıl gerildi? 

Tüm bu soruların ve daha fazlasının ışığında; kazanımları ve zaafları, eksileri ve artılarıyla Komintern'e dair bütünlüklü bir okuma...

416 s. İstanbul 2016

rusevi.jpg

John Le Carre
RUS EVİ
Alfa Yayıncılık

John Le Carre’nin “Rus Evi'' adlı romanı Alfa Yayınları’ndan çıktı. Moskova'da bir tomar askeri sır el değiştirmiştir. Eğer hedefine varırsa ve önemi anlaşılırsa, bunun sonuçları küçük çaplı bir deprem yaratabilecektir. Ama halihazırda üç insanın hayatında patlayıcı bir etki yaratmıştır bile: Sırlarla ağırlaşmış bir Sovyet fizikçisi; belgelerin emanet edildiği güzel bir Rus kadın ve Barley Blair. Şaşkın yayıncı Barley İngiliz istihbaratı tarafından belgelerin kaynağını bulmaya zorlanır. Demir Perde paslanıp çökerken Blair sağır kulaklara çığlığını duyurmaya çalışır. Bir aşk, ihanet ve cesaret hikâyesi olan Rus Evi tarihi olagelirken yakalıyor. 

440 s. İstanbul 2016

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Haziran 2016" haberi, 06 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Haziran 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 6 Haziran 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
ABC Kitap Haberleri