Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu!

Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu!

Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesind... Geçtiğimiz günlerde iki ayı aşkın bir süredir Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD liderliğindeki koalisyonun da desteğiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Membic’e girmesi ardından yaşananlar Yeni Şafak’ın sert eleştirisine...

Geçtiğimiz günlerde iki ayı aşkın bir süredir Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD liderliğindeki koalisyonun da desteğiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Membic’e girmesi ardından yaşananlar Yeni Şafak’ın sert eleştirisine yol açtı. Geçtiğimiz yıllarda Musul’da ve Rakka’da IŞİD’in dayattığı İslami yaşama modelini pek çok defa öven yandaşların cihatçı aşkına bir yeni haber daha eklendi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen yandaş Yeni Şafak ''gazetesi’ Membic’in IŞİD’den teizlenmesinin ardından kadınların kendilerine zorunlu kılınan çarşafları çıkartarak yakmasını ayrımcı bir haber ile ele aldı. Yeni Şafak, sakallarını kesen erkekleri ve çarşafları yakan kadınları, “PYD’nin IŞİD’den kaçıyormuş gibi yapan ateist militanların İslam’a saldırısı'' olarak haberleştirdi. İşte yandaşların insanlara baskı ve katliam yapan IŞİD’in temizlenmesine yönelik hazırladığı saldırgan haber:

ys.png

Suriye'de ABD öncülüğünde başlayan operasyonun 73. gününde ele geçirilen Halep'in Münbiç ilçesinde, PKK-PYD terör örgütüne mensup kadın militanlar önce çarşaf giyip sonrasında çarşaflarını yakarak İslami değerlere olan nefretlerini kusuyor.

IŞİD algısı üzerinden Kur'an-ı Kerim'in emri olan tesettürü hedef alan terör örgütü mensuplarının tahrik ve hakaretleri, Kobani'den başlayarak Tel Abyad ve son olarak Münbiç'te de benzer şekilde devam ediyor.

IŞİD'den kaçıyormuş süsü verilen ve çarşaflarını yakan kadınların tamamının PYD'li ateist militanlar olduğu belirtiliyor.

yak.png

'Özgürleştirme' saçmalığı

İşgal ettikleri bölgelerde camileri yağmalayarak ezanlar susturan PKK'nın Suriye kolu PYD, İslam düşmanı eylemlerini ise 'insanı özgürleştirme pratiği' olarak açıklıyor.

Ateist örgütün Tel Rıfat'ta camilerde sergilediği İslam düşmanlığı hafızalardaki yerini korurken, Münbiç'te kadın militanların önce çarşaf giyip sonra elbiselerini yakan görüntüsü tüm İslam alemine olduğu kadar Türkiye'de çarşaf giymenin en yaygın olduğu Doğu ve Güneydoğu halkına da hakaret kastı taşımakta.

PYD'ye destek Cumhuriyet'ten

PYD'nin Münbiç'te sergilediği eyleme Türkiye'de en büyük destek ise Cumhuriyet gazetesi tarafından verildi. Cumhuriyet, PYD imzalı kutsal düşmanlığını 'önce sigaralarını sonra çarşaflarını yaktılar' başlığı ile okuyucularına sundu.

cum.png

"Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu!" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  2. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  3. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  4. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  5. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  6. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  7. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  8. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  9. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  10. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  11. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  12. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  13. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  14. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  15. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  16. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  17. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  18. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  19. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  20. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
Otomotiv Haberleri