''Yeter artık! Kavgayı bırakın''

''Yeter artık! Kavgayı bırakın''

''Yeter artık! Kavgayı bırakın'' Işın Toymaz – ABC StutgartPorsche Denetleme Konseyi Başkan Yardımcısı Uwe Hück, Türkiye’nin en önemli erkek giyim markalarından Damat’ın Almanya mağazasının açılış töreninde hem Türkiye’ye hem de Almanya’ya seslenerek...

Işın Toymaz – ABC Stutgart

Porsche Denetleme Konseyi Başkan Yardımcısı Uwe Hück, Türkiye’nin en önemli erkek giyim markalarından Damat’ın Almanya mağazasının açılış töreninde hem Türkiye’ye hem de Almanya’ya seslenerek “Yeter!“ dedi. 55 yaşındaki Hück konuşmasında “saygı“ ve “hoşgörü“ vurgusu yaptı.

Aynı zamanda Porsche İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı da olan, dünya otomobil devi Porsche’nin en etkili isimlerinden Hück, Ankara-Berlin hattında esen sert rüzgarlara atıfta bulunarak “Yeter artık! Şu kavgaya bir son verin“ mesajını gönderdi.

Sosyal konularda aktivist olarak öne çıkan bir isim de olan, Sigmar Gabriel’in yakın dostu, Metal İşçileri sendikası (IG Metall) bünyesindeki çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığı Liyakat Ödülü’nün sahibi, Thai boks eski Avrupa şampiyonu, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi, Türk ve Türkiye dostu Hück’ün konuşması, sanat, siyaset, spor, iş ve cemiyet dünyasının seçkin isimlerinden oluşan Türk ve Alman davetliler tarafından büyük tezahürat gördü, uzun süre alkışlandı.

TÜRKİYE-ALMANYA DOSTLUĞU İÇİN RİNGE ÇIKACAK
Dünya moda perakendesinde gelecek dönem trendlerini belirleyen, Orka Holding bünyesindeki erkek hazır giyim markası Damat’ın Stuttgart kentindeki açılış törenine Uwe Hück’ün damga vuran işte o sözleri:

“Almanya’ya hem de buraya (Stuttgart) Damat’ın geleceğini duyunca dedim ki‚ ''Biz Suvabyalılar (Schwaben) para harcamaktan çok korkarız.’ Ama size birşey söyleyeyim mi, biz bu markaya para ödemekten mutluluk duyarız. Bu daveti kabul etmemde ise iki etkili neden var. Birincisi Ben Almanya’yı herşeyden çok seviyorum. İkincisi Türkiye’yi de çok seviyorum. Artık şu kavgaya son verin. Bizler birbirine komşuluk yapan insanlarız. İyi komşuluk ise disiplin, saygı ve hoşgörü üzerinden geçer. Bakın önümüzdeki Şubat ayında Almanya’da Dünya Boks Şampiyonu Fırat Arslan ile dostluk için yumruklaşacağım. Aynı mesajı vermek için İstanbul’da da ringe çıkacağız. Bu müsabakalarla ''Türkiye ve Almanya birbirine aittir’ mesajını vereceğiz.“

ORAKÇIOĞLU: 'SİYASETTEKİ GELGİTLER GEÇİCİ'
Stuttgart kentinin Stephanstrasse 30 adresindeki yeni mağazasının görkemli açılışına eşi Ahu Orakçıoğlu ile birlikte katılan Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise ABC’ye yaptığı açıklamada siyasetteki “gelgitlerin“ geçici olduğuna inandığını belirtti. Orakçıoğlu özetle şunları söyledi:

''DÜNYADA BİR MİSYONUMUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’
“Almanya’da da partnerlerimiz özellikle Erkan Akpınar ile İvon Akpınar ve Metin Usta’yla da pazarda markamızın çok başarılı ve etkili olacağına inanıyoruz. Bizim ana stratejimiz kalite, tasarım, inovasyon. Aynı zamanda satın alınabilir fiyat. Biz buna ''ulaşılabilir lüks’ diyoruz. Türk markası olarak geçen hafta Roma’da mağazamızı da açtık. Bir Türk markası olarak İtalya’da da 18 satış noktasına ulaşıyoruz. Dünyanın heryerinde karşısınıza sıcak bir gülümseme ile çıkabiliriz. Sadece Almanya için değil, kendi markamızın dünyada bir misyonu olduğunu düşünüyorum.

''AYNI ANDA HEM FİLİSTİN’DE HEM İSRAİL’DEYİZ’
Aynı anda hem Azerbaycan’da hem Ermenistan’da olan bir markayız. Aynı anda hem Filistin’de hem İsrail’de olan bir markayız. Baktığımız zaman siyasetteki gelgitlerin ise geçici olduğunu düşünüyorum. Siyaseti siyasetçilere bırakalım.

''CUMHURİYETİ KURAN 180 KİŞİDEN BİRİ DE DEDEMDİ'
1920’de Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, Cumhuriyeti kuran 180 kişiden biri de dedemdi. Ama ben siyasete girmeyi hiç düşünmüyorum. Bizim başka bir misyonumuz var. Çünkü, ’ülkenizden neden marka çıkmıyor?’ diyenlere verecek bir cevabımız var. Bizim global bir yolculuğumuz var. Bugün bu global yolculukta Stuttgart’tayız. Önümüzdeki hafta Beyrut’tayız. Ardından Madrid’deyiz. Ekim ayı içerisinde yurt dışında 15’e yakın mağaza açılışımız var.“

Öte yandan Dünya Boks Şampiyonu Fırat Arslan, Porsche Denetleme Konseyi Başkanı Uwe Hück gibi ünlü isimlerin hazır bulunduğu açılışta bir de defile düzenlendi. 2017-2018 sonbahar ve kış modasının sergilendiği defileyi sunan isimler arasında ise başarılı televizyoncu Adil Kaya da yer aldı. Ünlü yapımcı Doğan Altınoluk’un girişimleriyle düzenlenen akşamda Damat’ın Almanya partnerleri İvon Akpınar, Erkan Akpınar ve Metin Usta da konuşmalarında “Uzun yıllardan bu yana hayranlıkla takip ettiğimiz erkek giyim modasının seçkin ismi Damat’ı Almanya’da temsil etmekten onur duyuyoruz“ dediler.

Damat’ın, 2017 yılı için ise yurtiçi ve yurtdışı toplam 370 mağaza ve 600 milyon TL ciro hedefi koyduğu biliniyor.

f3-011.jpg

"''Yeter artık! Kavgayı bırakın''" haberi, 16 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ''Yeter artık! Kavgayı bırakın'' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Yeter artık! Kavgayı bırakın'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  2. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  3. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  4. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  5. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  6. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  7. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  8. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  9. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  10. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  11. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  12. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  13. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  14. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  15. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  16. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  17. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  18. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  19. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  20. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
Ekonomi Haberleri