Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar

Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar

Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıl... TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici...

TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" diyerek hükümete siyasal iklimin ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

BİNALİ YILDIRIM UYARILARA HAK VERDİ

Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım ise "Bütün para birimleri yüzde 5-6 yaptıysa bizimki onun iki katı oldu" diyerek Türk Lirası'nn dolar karşısındaki değer kaybının diğer ülkelerden fazla olduğunu kabul etmiş ve "Türkiye 4 ay önce uçurumun eşiğinden döndü" diyerek ekonomideki kırılganlığın darbe girişiminden kaynaklandığını söylemişti.

SARAY'DAN 'PATRON BİZİZ' UYARISI GELDİ 

Başbakan Binali Yıldırım'ın TÜSİAD'ın eleştirilerine hak vermesi, Hürriyet yazarı Taha Akyol gibi bazı isimler tarafından takdir edildi. Ancak, yıllarca TÜSİAD'la kameralar önünde çatışan Erdoğan'ın aksine Binali Yıldırım'ın bu tarzı, ekonomi yönetimine de el koyan Saray'daki kadroyu rahatsız etti.

Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşesinden TÜSİAD'ın ekonomiye yönelik uyarılarına yine komplo teorileri ile yanıt verdi ve iş dünyasının eleştirilerine hak veren Başbakan Binali Yıldırım'a da 'patron biziz' mesajını bir kez daha hatırlattı.

İşte Yiğit Bulut'un 'TÜSİAD sana söylüyorum, Binali sen anla' mesajı içeren o yazısı:

Tüsiad ''planlanan hakkında’ sinyali verdi!

Dün tüsiad’ın toplantısında konuşan tüsiad başkanı “birilerinin'' ve “ağabeylerinin'' Türkiye hakkında nasıl rüyalar gördüklerini bence çok net ortaya koydu...

Amaç ve hedef çok açık; 2003’ten önce her TV programında “aynı zihin kodlarına'' sahip olanların söylediği gibi; “AB ve IMF çıpalarına'' sabitlenmiş bir Türkiye...

Sevgili dostlar, dün yapılan konuşma aslında içimizde yaşayan bazılarının kafasındaki Türkiye’nin “nasıl olduğunu'' bize çok net gösterdi; AB’den ve kendine “medeniyet'' diyen “BATI’dan emir alan'', “IMF ve Dünya Bankası denetiminde'', kendi “ÖZÜ’nden koparılmış'', KONTROL ETTİKLERİ bir ülke... Konuşmada geçen bazı cümleler tek kelimeyle İNANILMAZ! “İNSANİ DEĞERLERİ AB İLE ÖZDEŞLEŞTİREN'' bir kafa ve bakış açısı. Mülteci botlarını batıran AB üyelerini eleştiren Türkiye gerçeğini unutan bu arkadaşlar, verdiği ihaleler ile Sisi katilini kapıda karşılayan AB ülkesini de çabuk unutmuşlar. Bunlar mı “EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER''... Bunlar ve içerideki türevleri için tek bir değer var; PARA! 

Sevgili dostlar, OYUN çok açık. 200 yıldır Batı’nın ve 2. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan IMF gibi kurumlarının BİZİ SÖMÜRDÜĞÜ denklem değişiyor, normalleşiyor ve BİRİLERİ BUNDAN DOLAYI İÇERİDE DIŞARIDA ÇILDIRIYOR VE BAĞIMSIZ DEĞİL BAĞIMLI TÜRKİYE MODELİ’ne dönmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Sonuç: Kendini “ÜST AKIL'' sanan iç ve dış odakların “15 Temmuz sonrası nasıl bir darbe planladıkları'' ve içeriden-dışarıdan buna hangi bileşenlerin “iştirak edeceği'' bence artık çok açık ve görülebilir. Bakmasını bilenler için Türkiye’nin NEYE, NELERE zorlanacağı artık “görülebilir''! Anayasa referandumu öncesi her yolu deneyecekler ama BİR YOLDAN gitmeyi esas olarak deneyecekler... Ne mi? Bir sonraki yazımda açıklayacağım...

"Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar" haberi, 02 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Ekonomi Haberleri