Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' diyen THY'ye emanet!

Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' diyen THY'ye emanet!

Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' di... AKP'lilerin gidemedikleri için yönetimlerini karşılarına alıp tehdit ettikleri ülkeler de dahil olmak üzere yurt dışından gelecek oyları THY taşıyacak. THY'nin adının karışıtığı son skandallar, yolcularına dağıttıkları...

AKP'lilerin gidemedikleri için yönetimlerini karşılarına alıp tehdit ettikleri ülkeler de dahil olmak üzere yurt dışından gelecek oyları THY taşıyacak. THY'nin adının karışıtığı son skandallar, yolcularına dağıttıkları bulmacadan 'evet' çıkması ve THY patronunun "Halkımızın referandumda oylarını rahat kullanabilmesi için sosyal medyadan gelen değişiklik taleplerine evet dedik" şeklinde bir 'evet' göndermesi yapması. Yurt dışı oyları için YSK ve THY arasında 'işbirliği' protokolü imzalandı. Yurt dışında toplam 2 milyon 973 bin 403 seçmen bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında yurt dışında yaşayan vatandaşların halk oylamasında kullanacağı oy pusulası ve seçim malzemelerinin taşınmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. 

YSK'de gerçekleştirilen törende oy pusulası ve seçim malzemelerinin taşınmasını içeren protokol, YSK Başkanı Sadi Güven ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından imza altına alındı. Bilal Ekşi, geçtiğimiz günlerde, "Halkımızın referandumda oylarını rahat kullanabilmesi için sosyal medyadan gelen değişiklik taleplerine evet dedik'' diye yazarak subliminal mesaj vermişti. 

Güven, protokole ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milli gururumuz Türk Hava Yollarıyla yurt dışında yapacağımız seçimlerde birlikte hareket edeceğiz. Bundan önceki dönemlerde de iki milletvekili seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçiminde birlikte çalıştık. Bu dördüncü çalışmamız olacak. Yurt dışında 57 ülkede 120 temsilcilikte oy kullandırıyoruz. Bunlarla ilgili 24 kalem 30 ton civarında malzemeyi yurt dışına gönderip, orada seçimlerden sonra da yine aynı şekilde oy pusulalarını güvenli bir şekilde Türkiye'ye taşıyoruz. Burada Dışişleri Bakanlığı ile Türk Hava Yolları da çok önemli bir görev ifa ediyor" diye konuştu. 

Bugüne kadar yapılan seçimlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ileri süren Güven, oy pusulalarının taşınmasının güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini savundu. Güven, "Uçaklarda, kurulumuzda temsilcisi bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin temsilcileri de Dışişleri Bakanlığının yetkilileriyle birlikte oluyor. Gitmiş olduğumuz ülkelerde 3 hat üzerinde Avrupa'daki oy pusulalarını geriye taşıyoruz. Uçağın altına girişlerde, o ülkeden buraya transferlerde Türk Hava Yolları bize ciddi manada katkı veriyor" ifadelerini kullandı. 

YAKLAŞIK 3 MİLYON SEÇMEN!
Türk Hava Yolları yetkililerine teşekkürlerini ileten Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Önümüzdeki seçimin de ülkemiz için kazasız, belasız sonuçlanmasını diliyorum. Gerçekten bizim için, ülkemiz için önemli bir seçim. Yurt dışında 2 milyon 973 bin 403 seçmenimiz var. 3 bin 182 sandıkta da oradaki insanlarımıza oy kullandıracağız. İnşallah kazasız belasız atlatırız diye düşünüyorum. Bu sözleşmenin de hem THY hem de bizim için hayırlı olmasını diliyorum."

SEÇİM MALZEMELERİ GİDİYOR
YSK'dan alınan bilgiye göre, yurt dışında 27 Mart - 9 Nisan 2017 tarihlerinde oy kullanılacak. Oy pusulası ve seçim malzemelerine ilişkin kargolar 13-20 Mart 2017 tarihlerinde THY ile Ankara çıkışlı olarak gönderilecek. Eksik sandık, oy verme kabini ve kırtasiye malzemeleri gönderimi de oy pusulalarıyla yapılacak.

Oy kullanma süresinin bitiminde, oy torbaları üç charter uçak ile 11 Nisan'da yola çıkarılarak, aynı gün teslim alınıp 11-12 Nisan aralığında diplomatik kuryelerle Ankara'ya getirilecek. 

Charter uçakları 34 temsilciliğe ait toplam oyların yüzde 85'ini Ankara'ya getirecek. Charter uçakların hatları dışında kalan 86 temsilciliğe ait 228 diplomatik oy torbasının intikali ise 131 diplomatik kurye (47 merkez + 84 misyon kurye) ve satın alınan 214 boş koltuk ile toplam 345 bilet alımı yapılarak gerçekleştirilecek.

"Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' diyen THY'ye emanet!" haberi, 07 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' diyen THY'ye emanet! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurt dışındaki 3 milyon oy patronu 'Evet' diyen THY'ye emanet! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  2. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  3. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  4. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  5. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  6. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  7. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  8. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  9. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  10. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  11. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  12. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  13. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  14. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  15. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  16. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  17. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  18. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  19. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  20. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
Gündem Haberleri