Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez toplandı

Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez toplandı

Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez ... CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer yangınla ilgili kurulacak komisyonun AKP tarafından üye belirlenmemesi nedeniyle kurulamadığını söylemişti. Toplanan komisyonun başkanlık divanının tamamı AKP’lilerden oluşuyor.İleri’nin...

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer yangınla ilgili kurulacak komisyonun AKP tarafından üye belirlenmemesi nedeniyle kurulamadığını söylemişti. Toplanan komisyonun başkanlık divanının tamamı AKP’lilerden oluşuyor.

İleri’nin aktardığına göre Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangının araştırılması, benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim, barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınarak, yaygınlaştırılmasının sağlanması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu AKP Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı başkanlığında toplandı. 

Adana Valiliğinden faciaya ilişkin bilirkişi raporları ve diğer tüm raporların istendiğini belirten Fatma Güldemet Sarı, komisyon çalışmalarının 9 Şubat'ta başladığını, Meclis rutin çalışmalarına devam ederse komisyonun üç aylık süresinin 9 Mayıs'ta tamamlanacağını, Meclisin olası bir ara vermesi durumunda ise verilen aranın süresine göre Haziran ayı içerisinde çalışmaların tamamlanabileceğini bildirdi. 

Sarı, ilk olarak Aladağ'daki yangın faciasında yerinde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi çeşitli bakanlıkların bürokratlarının ve kamu personellerini davet etmeyi ve her toplantıda iki veya üç kişiyi dinlemeyi düşündüklerini söyledi. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise komisyonun, çözüme odaklı bir araştırma ve pratik içerisinde olursa çok daha yararlı olacağını kaydetti. 

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de konuya ilişkin derneğin yöneticilerinin dinlenmesinin önemli olacağına işaret etti. 

Uzmanların dinlenmesinden önce komisyonun Aladağ'da incelemelerde bulunması önerisi üzerine Komisyon Başkanı Sarı, "Oraya sadece gidip binaya bakma gibi değil orayı tam olarak nasıl anlayacağız, algılayacağız onu değerlendirip ondan sonra gitmek daha doğrudur. Mart ayı içerisinde gündeme getirip Adana ziyareti yapabiliriz." dedi. 

"Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez toplandı" haberi, 22 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez toplandı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurt yangını araştırma komisyonu ikinci kez toplandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  13. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  14. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  15. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  16. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  17. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  18. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  19. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  20. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
3. Sayfa Haberleri