Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş bebek, son yolculuğuna uğurlandı...

Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş bebek, son yolculuğuna uğurlandı...

Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş beb... Almanya''da ''annesi bakamıyor'' iddiasıyla Gençlik Merkezi adlı kuruluş tarafından ailesinden alınarak, yanına verildiği koruyucu Alman ailenin evinde, uykusunda ''şüpheli'' bir şekilde ölen 1,5 yaşındaki Savaş Taşkın''ın cenazesi, Kassel kentindeki Müslüman Mezarlığı''nda toprağa verildi.

Almanya'nın Kassel kentinde yaşayan Aleyna Taşkın'ın Bulgar eşi Gürsel Ivanov ile evliliğinden 2017 yılının Ocak ayında, Savaş adını verdikleri bebeği dünyaya geldi. Kassel Gençlik Merkezi (Jugendherberge) görevlileri, annenin bebeğine bakamadığını, bu nedenle gelişiminin tam olmadığını gerekçe göstererek minik Savaş'ı 3 aylıkken almak için işlem başlattı. 17 yaşında olan Aleyna Taşkın ve bebeği yurda yerleştirildi. 

Savaş bebek, 9 ay önce de anne ve babasının yaşadığı Kassel'e 100 kilometre mesafede oturan koruyucu Alman aileye verildi. Savaş'ın dedesi Yasin Taşkın, Gençlik Merkezi yetkilileri ile görüşerek torununun kendilerine verilmesini talep etti. Ekonomik durumlarının iyi olduğunu ve Savaş bebeğe en iyi şartlarda bakabileceklerini söyleyen Yasin Taşkın, tüm girişimlerinden olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine anne Aleyna Taşkın ve baba Gürsel İvanov ile dede Yasin Taşkın, ayda bir kere Alman ailenin yaşadığı yere giderek, Savaş bebeği görebildi.

Ailesinin ayda bir kere görmesine izin verilen Savaş bebek, geçen hafta Perşembe sabahı uykusunda şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Acı haberi alan aile, bebeği görmek için hemen morga gitti. Ancak, 'Olaya savcılık el koydu' gerekçesiyle Savaş Taşkın, anne ve babasına gösterilmedi.

Alman ailenin hasta olduğu için ilaç verdiğini, ardından da yaşamını yitirdiğini söyledikleri Savaş bebeğin kesin ölüm nedeninin, otopsiyle tespit edileceği bildirildi.

Acı olayla ilgili Alman adli makamlarınca başlatılan soruşturma sürerken, cenazesi önceki gün ailesine teslim edilen Savaş bebek için bugün Kassel'deki Hacı Bayram Camii'nde tören düzenlendi. Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı'nın da katıldığı cenazede bebeğin annesi Aleyna Taşkın, babası Gürsel Ivanov ile dedesi Yasin Taşkın ayakta durmakta zorlandı.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA TÜRK KATILDI

Çok sayıda Türk'ün son yoluculuğunda yalnız bırakmadığı Savaş bebeğin cenazesine,  koruyucu Alman aileden ise gelen olmadı. Savaş bebeğin cenazesi, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Kassel Müslüman Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KASSEL GENÇLİK MERKEZİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Öte yandan, Almanya'da yaşayan Türk ailelerin çocuklarının Gençlik Merkezleri tarafından alınmasına karşı mücadele eden Umut Yıldızı Derneği, sabah saatlerinde Kassel Gençlik Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Dernek Başkanı Kamil Altay, "Yılda 5-5 bin Türk çocuk sudan sebeplerle ailelerinden koparılıyor. Bu çocuklar dillerini, dinlerini unutuyor. Savaş bebek ilk değil, önlem alınmazsa son da olmayacak" dedi.

"Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş bebek, son yolculuğuna uğurlandı..." haberi, 16 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş bebek, son yolculuğuna uğurlandı... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman koruyucu ailenin evinde ölen Savaş bebek, son yolculuğuna uğurlandı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  2. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  3. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  4. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  5. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  6. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  7. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  8. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  9. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  10. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  11. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  12. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  13. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  14. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  15. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  16. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  17. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  18. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  19. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  20. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
3. Sayfa Haberleri