Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5 çocuğumu ve eşimi kaybettim

Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5 çocuğumu ve eşimi kaybettim

Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5... İzmir''in Karaburun ilçesi açıklarında batan teknede yaşamını yitiren 34 kişi arasında kendi çabalarıyla kurtulan tek kişi olan Iraklı Mıhabet İsmael, “Tekne batınca biz denizin üstünde kaldık. Benimle kalan oğlum, ‘anne korkuyorum, öleceğiz’ diyordu. Gözlerimin önünde öldü. Çok bağırdık, çok seslendik ama bizi duyan olmadı” dedi. 


 
İzmir’in Karaburan ilçesi açıklarında 10 Ekim’de mültecileri taşıyan teknenin batması sonrasında başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 8 kişinin cenazesine ulaşılırken, 26 kişinin ise kayıp olduğu açıklanmıştı. Aynı olayda 28 saat denizde kaldıktan sonra kendi çabalarıyla kurtulan Iraklı mülteci kadın Mıhabat İsmael, eşi ve 5 çocuğunu kaybetti. İzmir Adli Tıp Kurumu’na getirilen 4 Iraklının kimlik tespiti için yakınları DNA örneği verdi. Eşi ve en büyük oğlunun cenazesini tespit eden Mıhabat İsmael, 2 Iraklının daha cenazesinin tespitinin ardından cenazelerini karayolu ile ülkelerine götürülüp defnedileceklerini söyledi. ATK’de bulunan diğer 4 cenaze ise Afgan ve Pakistanlı olduğu öğrenildi. 
 
’28 SAAT DENİZDE KALDIM’
 
Cenaze teşhisinden sonra konuşan Mıhabat İsmael, yaşadıklarını anlattı. Irak’tan başlayıp ölümle biten yolculuklarında 5 çocuğu ve eşini kaybettiğini belirten İsmael, güçlükle kendini ifade edebildi. İsmael, ailesiyle birlikte 5 Ekim tarihinde Irak'tan önce İstanbul’a ardından Yunan adasına geçebilmek için Foça’ya geldiklerini aktardı. Tekneyle 8 Ekim’de Foça’dan denize açıldıklarını ve 35 kişinin aynı teknede olduğunu kaydetti. İsmael, “Bugün eşimin ve oğlumun cenazelerini hemen tanıdım. Allah mekanlarını cennet eylesin. Çok büyük bir acı yaşıyorum. Ben her şeyi gördüm, tekne batarken biz 8 kişi fırladık denizin içinde kaldık. Aynı yerde suyun için uzun süre o 8 kişi ile kaldım. Çoğunluğu zaten çocuklardan oluşuyordu. Hepsi gözlerimin önünde öldü, ben hala nasıl yaşıyorum bilmiyorum. Bir şeylere tutunarak 28 saat denizin içinde kaldım. Kimse beni kurtarmadı kendi çabalarımla denizden kurtuldum ve polise gidip haber verdim. Saat on gibi sudan çıktım, önce birkaç evin kapısını çaldım açmadılar. Sonra yola çıktım öyle polise rast geldim. Onlara anlattım, bir komiser Kürtçe biliyordu ona anlattım. Ondan sonra olay yerine gittiler. 
 
‘OĞLUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLDÜ’
 
İsmael, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir oğlum tek benim yanımdaydı denizde. Zaten tekne batarken, rüzgar olduğu için herkes içerdeydi. Ben bir oğlum ve birkaç kişi dışarıdaydık. Tekne batınca biz denizin üstünde kaldık, diğerleri tekne ile denize battılar. Benimle kalan oğlum, sürekli diyordu ‘anne korkuyorum, öleceğiz’. Gözlerimin önünde öldü. Çok bağırdık, çok seslendik denizin içindeyken ama bizi duyan olmadı. O an herkes ölmüştü, kurtulacağımız hiç düşünmedim. Yüzmede bilmiyordum sadece dalgalar beni kıyıya sürükledi ve kurtuldum. 
 
Bu acıyı nasıl unutabilirim. Teknede 11 çocuk vardı, şimdi hepsi kayıptır. 3’ü de kadındık. Kandırdılar bizi, tekneyi süren hiçbir şeyi bilmiyordu. Bizden parayı ilk alan zaten o kandırdı. Benim tek umudum artık geriye kalan cenazeleri almaktır. Eşim çocukları için bir şeyler yapmak, daha iyi bir hayat istiyordu. O yüzden bizde kalktık bu yolculuğa çıktık. Şuan ailemden kimse kalmadı geriye, bende Irak’a dönüp hayata tutunmaya çalışacağım. Akrabalarım yardımcı olacak.” Yapılacak resmi işlemlerin ardından Mıhabet İsmael’in eşi ve oğlunun da aralarında bulundu 4 Iraklı cenaze bugün ülkelerine götürülecek. 
 
Yine 14 Ekim’de mültecilerin bulunduğu kamyon, havalimanı kavşağında yoldan çıkarak Menderes ilçesinde sulama kanalına devrilmesi sonucu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi de yaralanmıştı. Suriye ve Irak uyruklu 22 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, 22 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumuna getirildiği belirtildi. 8’i çocuk 13 kişinin tedavileri ise çeşitli hastanelerde devam ediyor. 

"Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5 çocuğumu ve eşimi kaybettim" haberi, 16 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5 çocuğumu ve eşimi kaybettim haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karaburun’da batan teknede kurtulan kadın: 5 çocuğumu ve eşimi kaybettim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
3. Sayfa Haberleri