40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık saray inşaatına havuzlu villalar eklendi

40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık saray inşaatına havuzlu villalar eklendi

40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık sar... AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaklaşık 40 bin ağaç kesilerek inşa edilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki ‘yazlık sarayın’ bulunduğu alanda inşaat hız kesmeden sürüyor. Saray inşaatına şimdi de havuzlu villalar eklendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaklaşık 40 bin ağaç kesilerek inşa edilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki ‘yazlık sarayın’ bulunduğu alanda inşaat hız kesmeden sürüyor. Saray inşaatına şimdi de havuzlu villalar eklendi.

Yerleşkeye personel lojmanlarının dışında havuzlu villalar inşa edildiği de ortaya çıktı. Erdoğan’ın kullanacağı sarayın hemen arkasında daha küçük boyutta ve önlerinde havuzlar bulunan konutlar inşa edildi. Yazlık sarayın iki açık spor sahasının yapımı da tamamlandı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Okluk Koyu’nda başlatılan proje için, önce sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde inşa edilen yazlık konut yıkıldı. Daha sonra, bölgenin koruma statülerinde ve imar planlarında değişikliğe gidildi. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan ‘yazlık saray’ için deniz dolduruldu, yeni bir otoyol ve büyük yatların yanaşabileceği iskeleler yapıldı. Yaklaşık 40 bin ağacın kesilmesine neden olan ‘yazlık sarayın’ yanısıra yerleşkeye personel lojmanlarının dışında havuzlu villalar inşa edildiği de ortaya çıktı. Erdoğan’ın kullanacağı sarayın hemen arkasında daha küçük boyutta ve önlerinde havuzlar bulunan konutlar inşa edildi. Yazlık sarayın iki açık spor sahasının yapımı da tamamlandı.

Üç yapay plaj ve iskele

170 ve 50 metre uzunluğunda iki ayrı iskelenin yapıldığı alanda bu iskelelerin yanı sıra üç plaj için 10 bin 966 metrekare alanın doldurulma çalışmalarında da sona gelindi. ENPO Mühendislik Çevre Danışmanlık Madencilik İnşaat ve Tarım Sanayii Ticaret Ltd. Şirketi’nin üstlendiği proje çerçevesinde hilal görünümlü üç yapay plaj ve iskele yapılmasına karar verilmişti.

‘Yazlık saray’ için 2.1 kilometre uzunluğundaki alanda yaşanan ağaç katliamı uydu görüntülerine de yansıdı.

Okluk Koyu’nda süren inşaatların yol açtığı doğa katliamının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bir konut yapılacak denilen alandaki tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Halkın girişine kapalı olan alanı uzaktan izlerken bile birçok tespiti yapabiliyoruz. Bir de içeri alırlarsa neler görürüz tahmin edemiyorum” dedi.

Okluk Koyu’ndaki yerleşkenin sürekli büyüdüğünü, yeni yapılar eklendiğini ifade eden Alban, “Sadece kendileri için tatil amaçlı mı kullanacaklar, o zaman bu kadar büyük bir alana ne gerek var. Buralara yabancı ülke şeyhlerinin, başkanlarının gelip tatil yapacağını dahi duyduk. Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda bu kadar lüks ve zenginliğin ne anlamı var? Burada kesilen ağaçların her birinin bizim için manevi değeri vardı. İnsanlar nefes alabilsin diye el değmeden korunan alan artık yok oldu” ifadelerini kullandı.

"40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık saray inşaatına havuzlu villalar eklendi" haberi, 19 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık saray inşaatına havuzlu villalar eklendi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 40 bin ağaç kesilerek inşa edilen yazlık saray inşaatına havuzlu villalar eklendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri