4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi

4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi

4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün... 4+4+4 eğitim modelini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakana başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olarak kullanılmış olur. LGS'yi getirdiler olmadı, OKS'yi getirdiler olmadı. Alfabede neredeyse harf kalmayacak....

4+4+4 eğitim modelini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakana başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olarak kullanılmış olur. LGS'yi getirdiler olmadı, OKS'yi getirdiler olmadı. Alfabede neredeyse harf kalmayacak. 4+4+4 sistemi nasıl geldi? Eğitimci olmayanların eğitim sistemini belirlemesi. Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu CHP Eğitim Çalıştayı başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı düşündüğü için öğretmenlerin KHK ile ihraç edilmesini doğru bulmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi zaten farklı düşüncelerin ortak zeminde dile getirilmesidir" diye belirtti.

Kılıçdaroğlu dün akşam yaşamını yitiren DSP'nin kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e ilişkin, “Ecevit'in kader arkadaşı , yol arkadaşı, sevgiyi saygıyı dostluğu bize öğretmiş olan aktördü rahmetli Rahşan Ecevit. Kendisini yarın netleştiyse sonsuzluğa uğurlayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bakana başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olarak kullanılmış olur. LGS'yi getirdiler olmadı, OKS'yi getirdiler olmadı. Alfabede neredeyse harf kalmayacak. 4+4+4 sistemi nasıl geldi? Bana söyler misiniz böyle bir eğitim sistemi olur mu? Eğitimci olmayanların eğitim sistemini belirlemesi. Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi. Sadece ben kendi çocuğumu düşünüyorum. Benimle aynı siyasi görüşü paylaşmayanların da çocuğunu düşünüyorum. Sonuçları ne oldu? Üniversite sınavlarında sonuçları gördük" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"2014 yılında bir gecede binlerce okul yöneticisi değişti. Niçin mevcutların siyasi görüşü farklı diye. Siyasi tercihlere göre eğitim olmaz. Eğitim bilimseldir, laiktir. Biz böyle baktığımız zaman eğitim sistemini evrensel değerlerle buluşturmuş olacağız. Öğretmenlere bir anlamda ekonomik olarak azap yaşatıyoruz.

Öğretmen de düşünecek sorgulayacak. Farklı düşündü diye onu alıp üniversiteden atarsanız KHK ile bu doğru değil. Hangi demokrasiden bahsediyoruz? Demokrasi zaten farklı düşüncelerin ortak zeminde dile getirilmesidir. Yüksek öğretim 100 öğrenciden ancak 21ine yurt veriyoruz. bir yılda çözülecek sorun 17 yılda çözülemedi. verirsiniz tokiye görev her üniversitenin yanına yurtlar yaparsınız. Anneler babalar güven içinde çocuklarını şehirlere gönderirler. Bu bile yapılmıyor. Eğitim için ayırdığımız kaynak yeterli değil. Bu da ciddi bir sorun. Bu sorunlar yeni değil, yıllardır var.

"Yapmamız gereken öğretmenlere 3600 ek gösterge vermektir"

Öğretmen mademki eğitimin öznesidir, bizim öğretmenlerle ilgili yapmamız gereken şeyler var. Öğretmenler için meslek kanunu çıkarmamız gerek. Öğretmenler sıradan bir devlet memuru değildir. Öğretmen sadece okula sabah gidip akşam giden de değildir. Öğrencisinin sorununu evine taşıyan insandır. Öğretmenlere verdiğimiz aylık emekli olduğunda yarı yarıya düşüyor. Bu huzursuzluk yaratır. En ciddi sorunlardan biri. Yapmamız gereken öğretmenlere 3600 ek gösterge vermektir. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere ikramiye vermeliyiz. Hâlâ atama bekleyen öğretmenler var.

Taşımalı eğitime son verilmeli. Öğretmen elinde bir meşale ile herhangi bir kamu görevlisinin ulaşamadığı yere ulaşan kişidir. Köye de gitmeli öğretmen. Nerede öğrenci varsa öğretmen orada olmalıdır"

"4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi" haberi, 18 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan 4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 4+4+4 modelini eleştiren Kılıçdaroğlu: Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  2. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  3. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  5. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  6. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  7. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  8. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  9. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  10. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  11. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  12. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  13. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  14. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  15. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  16. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  17. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  18. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  19. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  20. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
Eğitim Haberleri