AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte o garip açıklama!

AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte o garip açıklama!

AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte... Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri aboneleriyle paylaştı

Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri aboneleriyle paylaştı. AA'nın son paylaştığı verilere göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.79 oyla İstanbul'da birinci olurken, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.51 oldu.

Anadolu Ajansı'ndan kamuoyuna açıklama;

Bilindiği üzere Anadolu Ajansı AŞ 2014 yılından itibaren Türkiye’de seçim sonuçlarını yayınlayan tek medya kuruluşudur. Bu süreç zarfında biri mahalli 5 seçim ve bir referandum sonucu başarılı şekilde abonelerimize ulaştırılmıştır. Açıklanan verilerin günler sonra kesinleşen YSK verileriyle de birebir aynı olması Anadolu Ajansı’nın başarısının bir göstergesidir.

Anadolu Ajansı, bütün bu seçimlerde kesinleşen resmi sonuçlardan saatlerce önce kamuoyunu aydınlatma görevini bihakkın yerine getirmiştir.

Şunu özellikle belirtmeliyiz ki, seçim akşamlarında arzu ettikleri neticeyi alamayan, başarısızlıklarını Anadolu Ajansı’nı hedef göstermek, itibarını sarsmak ve çalışanlarına saldırmakla örtmeye çalışanlar, YSK’nın resmi sonuçları açıklamasıyla her seferinde mahcup olmuşlardır.

Anadolu Ajansı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili verilerin aktarılması görevine de sandıkların kapanmasının ardından başlamış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar veri akışı kesintisiz devam etmiştir.

Bazı sandıklardan sağlıklı veri akışı temin edilemeyince veri aktarımına bir süre ara verilmiş; kalan yüzde birlik sandık sonucuyla ilgili elimize herhangi bir veri ulaşmadığı için de Yüksek Seçim kurulunun sonuçlarının beklenilmesi kararı alınmıştır. Bu durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Adayların oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu İstanbul için, verilerin sağlıklı bir şekilde geldiği son noktada durup beklemek ve Yüksek Seçim Kurulunun ilan edeceği sonuçları hep beraber görmek en doğru karardır. Yüksek Seçim Kurulu geçici olmayan sonuçlarını her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmaktadır. Güçlü bir demokrasinin olduğu ülkemizde Anadolu Ajansı olarak hızlı güvenilir ve sağlıklı verileri sizlere ulaştırma gayretimiz 100 yıldır sürmektedir.

Anadolu Ajansı AŞ seçim sonuçlarını açıklayarak bir kamu görevi yürütmektedir. Halkımızın doğru bilgiye ulaşması için gelen son sandık verileri az sonra güncellenerek abonelerimize ulaştırılacaktır.

Saygıyla duyurulur.

ANADOLU AJANSI

Bu elektronik posta ve onunla iletilen butun dosyalar sadece gondericisi tarafindan almasi amaclanan yetkili gercek ya da tuzel kisinin kullanimi icindir. Eger soz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz, kopyalamaniz, yonlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir. ANADOLU AJANSI bu mesajin icerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki gorusler yalnizca gonderen kisiye aittir ve ANADOLU AJANSI'nin goruslerini yansitmayabilir.

İstanbul Seçim Sonuçları

İLGİLİ HABER: Resmi hesaplara yazıldı! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu!

İLGİLİ HABER:Anadolu Ajansı Ekrem İmamoğlu zaferini İngilizce verebildi!

İLGİLİ HABER:Hürriyet’ten skandal sansür!

İLGİLİ HABER:İşte Ekrem İmamoğlu’nun zafer anı

İLGİLİ HABER:YSK’dan AA’ya tepki: İstanbul seçim sonuçlarında İmamoğlu önde!

"AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte o garip açıklama!" haberi, 01 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte o garip açıklama! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AA açıklama yapıp kırmızıya döndürdü... İşte o garip açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  2. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  3. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  4. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  5. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  6. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  7. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  8. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  9. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  10. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  11. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  12. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  13. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  14. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  15. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  16. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  17. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  18. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  19. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  20. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
Politika Haberleri