ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019

ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019

ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Sami Karaören

GÜZEL GÜNLERİMİZ OLDU

İş Bankası Kültür Yayınları

Sami Karaören öncelikle Cumhuriyet gazetesi okurlarının iyi tanıdığı, anımsayacağı bir ad. Otuz iki yıl Cumhuriyet'in Yazı İşleri Müdürü olarak çalışmış, Türk Dil Kurumu'nun en üretken döneminde on altı yıl yönetimde bulunmuş bir Cumhuriyet aydını. Sami Bey yaşadığı döneme içindeyken uzaktan ve nesnel bir gözle bakabilmeyi başarmış, karşılaştığı kişileri yıllar sonra değil, o sırada değerlendirebilmiş ve bu niteliğinin kendisi de ayrımında olarak yaşamış bir yazar. –Kimler yok ki bu kişiler arasında: Orhan Veli, Melih Cevdet, Oktay Rifat, Cahit Külebi, Peyami Safa, Yahya Kemal, Vâlâ Nureddin, Halim Şefik, Dağlarca, Ahmet Muhip Dıranas ve Tahsin Yücel, vd.– Pişmanlıkları olmayan, kendinden hoşnut, görevini yerine getirmiş olmanın verdiği dinginlikle geçmişi anlatan, mutlu bir kişi. Üç yıl süren görüşmelerin ürünü olan bu anıları P. Şükran Sabanuç, Mukadder Özgeç ve Ömer Özgeç derledi: “Sami Bey'le döneminin önemli bir gazetecisi olduğu düşüncesiyle başladık konuşmalarımıza. Ama o bu sohbetlere bir şey daha ekliyordu: Şiirler… Onun gazeteciliğiyle yan yana giden bir tutkusunun da şiirler ve yazın olduğunu gördük. Çok sayıda Türk şiirini sık sık, takılmadan okuyordu bize. Güçlü belleğini bir de şiirlerle sınıyordu sanki. Ardından okuduğu şiirle ilgili yorumlarını, varsa şairiyle küçük bir anısını dile getiriyordu. Sami Bey anlatır anlatır, bir sessizlik olduğu anlarda ‘Güzel günlerimiz oldu,' der sık sık. Yani bu kitabın başlığını o belirlemiş oldu böylece. Gerçekten de hep güzel günlerini, güzel kişileri anlattı bize. Bir şeyleri saklamak için değil, öyle yaşadığı için...”

192 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Nuccio Ordine

HAYAT BOYU KLASİKLER

Çeviren:Leyla Tonguç Basmacı

Alfa Yayınları

Nuccio Ordine, Borges'in izinden giderek bizi dünya edebiyatının en güzel sayfalarından bazılarını okumaya, zaten okuduysak da tekrar okumaya ve bu mütevazı gururu paylaşmaya davet ediyor.Kısa ama aydınlatıcı bir metnin okurlarında merak uyandırarak onları eserin tamamını okumaya teşvik edeceğine inanan Ordine, klasik eserler için mücadele etmeye devam ediyor.

Accetto, Alciato, Ariosto, Balzac, Belli, Boccaccio, Borges, Bruno, Calvino, Cervantes, Defoe, Dickens, Donne, Einstein, Flaubert, García Márquez, Goethe, Gracián, Guicciardini, Hikmet, Hyppokrates, Jonson, Kavafis, Levi, Machiavelli, Mann, Masters, Maupassant, Mill, Miłosz, Molière, Montaigne, Montale, Montesquieu, Homeros, Pessoa, Platon, Plautus, Rabelais, Rilke, Rostand, Rutilius Namatianus, Saint Exupéry, Shakespeare, Swift, Tasso,Yourcenar, Zweig.

Klasikler nedir, ne işe yararlar, neden onları okumak gereklidir?

Son on beş yılda üniversitedeki öğrencilerine klasik eserlerden alıntılar sunan, benzer bir işi Corriere della Sera gazetesinin haftalık ekinde de gerçekleştiren ve İtalya ile Fransa'da dört adet klasik dizisinin editörlüğünü üstlenmiş olan Ordine yukarıdaki sorulara cevap vermeye en uygun yazarlardan birisidir.

Ordine okurun elinden tutarak onu yüzyıllara ve sayısız mekâna yayılan bir gezintiye çıkarıyor ve çağımız insanlarını etkisi altına alan bazı durumları ve sorunsalları derinlemesine incelememize yardımcı olacak, zaman üstü metinler sunuyor.

260 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ordıne

Eren Aysan

HANGİ ZAMANDI UNUTTUM

A7 Kitap

“İnsan, geçmişe sığınarak çıkış yapmak istiyor. Geçmişin verimliliğini yanına alıp o büyük deneyimle ayakta kalmaya, sağlam durmaya çalışıyor. Öte yandan “geçmiş” asude gibi göründe de, bazen yaralı bir ırmak gibi büyük acılarla coşarak ilerliyor. Söylesem şimdi nasıl da kızardınız bana... “Umudu nereye sakladın, a be çocuğum” diye.”

Ankara'nın kan ve is kokmadığı zamanlarında büyümüş, Türk Dil Kurumu oyun bahçesi olan, edebiyatımızın önde gelen yazar ve şairlerinin sohbetleriyle derin uykulara dalan bir kız çocuğunun gözünden edebiyatımız, cumhuriyetimiz, insanlığımız ve elimizden alınan umudumuzun anlatımı…

“Hangi Zamandı, Unuttum” ile Eren Aysan, Vûs'at O. Bener'den Ulus Baker'e, Refik Durbaş'tan Şükran Kurdakul'a, Gülten Akın'dan Nezihe Meriç'e kadar pek çok isim üzerinden hatıralarını anlatırken, kültür sanat hayatımıza dair sözünü de söylüyor. Ve deneme ile ilk kez okurlarının karşısına çıkıyor.

160 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

eren-aysan

tele1-kitap

"ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019" haberi, 08 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 8 Nisan 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
ABC Kitap Haberleri