ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

Azra Erhat

MAVİ YOLCULUK

İş Bankası Kültür Yayınları

“Mavi yolculuğu anlatmak zordur, mavi yolculuğu yaşamak gerek.

Tam yirmi yıldır, onar, on beşer kişilik gruplarla, dünyanın birçok ülkelerinden gelme genç yaşlı insanlarla mavi yolculuk yaparız.

Aramızda sanatçılar, yazarlar, öğretmenler, her meslekten insan bulunur. Birçoğu öğrenci ya da çocuktur, ama nereden gelmiş olurlarsa olsunlar, çevreleri, yaşları ne olursa olsun, hepsi iki üç hafta süren mavi yolculuk dönüşünde başka bir insan olarak çıkarlar karaya. Gözleri güzellikle, gövdeleri sağlıkla, ruhları mutlulukla dolmuştur (1962).”

On yedi mavi yolcu Macera adlı gemiyle Ege kıyılarını keşfe çıkar. Kaptan dümene geçer, demir alınır. Gözlerinin önündeki mutluluk denizinde doğaya ve insana karışırlar. Kimler yoktur ki yolcular arasında? Mavi yolculuğun kurucusu Halikarnas Balıkçısı, isim babası Sabahattin Eyüboğlu ve niceleri…

312 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ



Zygmunt Bauman

ISKARTA HAYATLAR

Çeviren:Osman Yener

Can Yayınları

Ekonomik ve teknolojik ilerlemenin yan ürünlerinden biri de ihtiyaç fazlası, gereksiz, ıskartaya çıkarılmış, faydası olmadığı gibi sırtımıza yük olan insanlar. Sanayi Devrimi'nde yeni üretim yöntemlerinin bulunması bir yandan da geleneksel mesleklerin gerilemesine, atıkların çoğalmasına, sürekli büyüyen bir “atık insan” ve “insan atığı” sorununa yol açtı. Geçmişte “gelişmiş ülkeler”, “atık insan”larını ihraç edebildikleri uzak, ıssız topraklar bulabildiler. Günümüzde, küreselleşme ve teknolojideki hızlı ilerlemeyle birlikte atık insan ve insan atığı üretimi yeryüzünün bütün köşelerine yayılmış durumda. “Yerel” sorunlara “küresel” çözümler bulmak giderek imkânsızlaşırken, atık insanların göç yolları tersine dönüyor, kendi ülkelerinin atıkları olan sığınmacılar ve göçmenler, siyasetçilerin mahir elleriyle “güvenlik endişeleri”ne kılıf yapılıyor.

Iskarta Hayatlarbu dönüşümün günümüzün siyasetine ve kültürüne etkisini ele alan, “atık” kavramının düzen kuruculuğundaki, hayatımızdaki ve ilişkilerimizdeki yerini sorgulayan zihin açıcı bir anlatı.

168 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


Orhan Koçak

ATAÇ, MERİÇ, CALİBAN, BANDUNG

Evrensellik ve Kısmilik Üzerine Bir Taslak

Zoom Kitap


“Neden Oryantalizm'e uzaktan veya yakından benzeyen bir kitabın altında bir Türk'ün imzası yok?” Cemil Meriç, Edward Said'in kitabını Türkiyeli okura bu yakınmayla sunar. Meriç, Said'in Şarkiyatçılık kitabı karşısında duyduğu imrenmeyi de saklamaz: “1960'lardan sonra böyle bir kitap yazmayı ben de çok isterdim... Said'in kaynaklarından çoğu benim de zaman zaman faydalandığım kitaplar. Ama böyle bir terkibi yine de başaramazdım.

” Gerçekten de gergin ama doğurgan bir “terkibin” ürünüdür Şarkiyatçılık: Auerbach, Spitzer ve Curtius'tan beslenen bir karşılaştırmalı filoloji; Foucault'nun kazıbilimi; bilginin nesnellik, tümellik ve evrensellik savını çürüten ve kökleri Marx ile Nietzsche'nin ideoloji eleştirilerine giden bir epistemolojik tarihselcilik; ve bütün bunları emperyalizm eleştirisinin emrine veren bir siyasal radikalizm. Bu terkib, her yönüyle cazip gelmiş olmalıdır Meriç'e. Niçin “bir Türk'ün” imzası yoktur bu kitabın altında, niçin Meriç'inki yok?

72 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Sena Yapar

MODERNLEŞME PROJESİNİN MEKANI:TAKSİM BELEDİYE GAZİNOSU (1936-1967)

Libra Yayınları

Yeni bir ulus inşasına yönelik çabanın toplumsal yaşamın hemen her alanında kendini en yoğun bir biçimde hissettirdiği erken Cumhuriyet döneminde, 29 Ekim 1939'da Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün bizzat katıldığı bir Cumhuriyet balosu ile açılışı yapılan Taksim Belediye Gazinosu, uzun yıllar pek çok yönden kentin en gözde mekânlarının başında gelme özelliğini korumuştur. Batılı manada eğlence, yemek ve servis arayan müşterilere hizmet veren mekân, alafranga bir gazino olmasının yanı sıra, İstanbul Belediyesi tarafından yaptırılan kentin ilk belediye gazinosu olması hüviyetiyle erken Cumhuriyet dönemi modernleşme faaliyetlerinin doğrudan bir uzantısı olarak, döneminin, birçok ilki de kapsayacak biçimde, pek çok üst kültürel etkinliğine de ev sahipliği yapmıştır. Bu yönüyle Taksim Belediye Gazinosu, sahip olduğu tarihî ve sosyolojik önemin yanı sıra, erken Cumhuriyet dönemi modernleşme çabasına ilişkin politik aklı sergilemesi bakımından son derece dikkate değer bir mekândır.

234 s.

İstanbul 2018ü

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


 

Dr. Carın Bondar

SEKSİN DOĞASI

Çeviren: Ece Bulut

Kolektif Kitap


Biyolog ve başarılı bir doğa belgeseli programcısı Dr. Carin Bondar, hayvanlar âleminde gözlemlenen çeşitli cinsel davranışları ele aldığı bu çalışmasında primatlardan balinalara, çakallardan salyangozlara, ötücü kuşlardan yırtıcılara hayvanların üreme döngülerinde insanların cinsel yaşamını renksiz gösteren ve onunla şaşırtıcı paralellikler taşıyan pek çok detayı bulabileceğimiz ansiklopedik bir gezintiye çıkarıyor okuru.

Seksin Doğası doğada eşleşebilecek partner bulmak, başarıyla çiftleşebilmek ve sonucunda dünyaya gelecek yavruları büyütebilmek için ne mücadeleler verildiğini ve bize bugün garip gelen pek çok detayın aslında ne kadar doğal olduğunu görme fırsatı veriyor.

“Dostlarım, dışarıda acımasız bir dünya var. Hazırsanız acımasız olduğu kadar iç gıdıklayan, heyecan veren, korku uyandıran, mide bulandıran, aynı zamanda çekici ve akıl almaz bu dünyaya, Seksin Doğası'na giriş yapıyoruz.”

336 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


 


Edip Cansever

ÇAĞRILMAYAN YAKUP

Yapı Kredi Yayınları

İlk kez 1966 yılında De Yayınevi'nden çıkan “Çağrılmayan Yakup”, Edip Cansever'in “Çağrılmayan Yakup”, “Cadı Ağacı”, “Pesüs” ve “Dökümcü Niko ve Arkadaşları” adlı dört uzun parçadan oluşan kitabı. Ve tam 52 yıl sonra şimdi Yapı Kredi Yayınları'nda.

“Kurbağalara bakmaktan geliyorum
Dedi Yakup, bunu kendine üç kere söyledi
Telaşlı, açgözlü kurbağalara
Bakmaktan geliyorum. Ben sanki Yusuf
Ve Yusuf değil
Her gün bir tahtaboşta asılı duruyorum
Ve durmuyorum. Ben işte Yakup
Yok artık karıştırmıyorum.”

68 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


Yannis Ritsos

BİR MAYIS GÜNÜ BIRAKIP GİTTİN BENİ

Seçme Şiirler

Çeviren:Cevat Çapan

Kırmızı Kedi Yayınları

Sadece yirminci yüzyıl Yunan şiirinin değil dünya şiirinin en büyük ustalarından Yannis Ritsos. Öyle ki onun sesinde Türkçe yazan usta şairlerin sesini de bulmak mümkün. Çünkü Ritsos, Türk şiirine de tesir etmiş ozanlardan…

Şiire, aşka ve ölüme, bu yüzden de ölümsüzlüğe inanan, çağının tanıklarından Ritsos'un şiirleri insan olmak ve yaşamanın anlamı üzerine yeniden düşünmek için birer vesile aslında.

“Büyük sanatçıların yapıtları bize yaşamı sevdirir; kötümser ya da acılı olsa da büyük bir sanat yapıtıyla karşılaştığımızda güç kazanırız,” diyen Ritsos'un en güzel şiirlerini derleyen bir başka usta şair Cevat Çapan'ın Türkçesiyle okuyacaksınız.

288 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


Anthony Bourdain

MUTFAK SIRLARI

Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar

Domingo Yayınları

“Vücudunuz bir tapınak değil, bir eğlence parkı. Tadını çıkarın…”

“Pazartesileri deniz mahsulü sipariş etme!” Anthony Bourdain'in acımasızca dürüst, bir o kadar da komik bir dille anlattığı hatıralarındaki en masum tavsiyelerden biri bu. Sahil barlarından zirvedeki restoranlara, bulaşıkçılıktan büyük şefliğe, Tokyo'dan Paris'e oradan New York'a, isyanlar ve alevlerle dolu bir mesleğin sunabileceği hemen her şeyi yaşayan Anthony Bourdain, bunları anlatmaya karar verince ortaya Mutfak Sırları çıktı: mutfak kapısının ardına, aşçılık dünyasının karanlık tarafına doğru macera dolu bir yolculuk. Ağzınızı sulandıracak kadar lezzetli, gülmekten karnınızı ağrıtacak kadar eğlenceli.
Mutfak Sırları yayımlanır yayımlanmaz kült bir esere dönüştü ve Bourdain'e aşçılık kariyerinin çok daha ötesinde bir tanınırlık sağladı. Elinizdeki baskı, kendisinin ölümünden önce kitaba elyazısıyla yaptığı küçük eklemeleri, yorumları da içeren özel bir edisyon.

“Bir Stephen King romanından daha sürükleyici.”

- Sunday Times

364 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Robert W. Beasley

JOSE MOURİNHO-KAZANMANIN ANATOMİSİ

Çeviren:Eren Turan

İndigo Kitap

Mourinho futbol severlerin dikkatini 2004 yılında “Rüyalar Tiyatrosu” Old Trafford'da çekmişti. Porto Mourinho'nun taktikleriyle Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi turnuvasından elemeyi başarmıştı.

Portekizli teknik adam Chelsea'ye transfer olduktan sonra yazar Robert Beasley onu yakın markajına aldı ve profesyonel anlamda, bu sıra dışı adamla sıkı bir dostluk kurmayı başardı. Mourinho'nun antrenmanları, maçları ve özel hayatıyla yakından ilgilenen Beasley, kapalı kapılar ardında yaşadıklarını José Mourinho kitabında tüm futbolseverlere aktardı.

İngiltere Milli Takımı'nın kapısından dönen, Tottenham'ın kıskacından sıyrılan, Arsène Wenger'e her fırsatta saldıran, onu ne kadar sevmediğini açıklayan ve arka planda belki de tüm kariyerine yön veren Roman Abramoviç'le dirsek temasını hiç kaybetmeyen Mourinho, aynı zamanda kariyeri boyunca satın aldığı oyuncuları, alamadıklarını ve içinde hep ukde kalanları tüm çıplaklığıyla anlatıyor.

Sporun bir akıl ve felsefe oyunu olduğunu savunan Mourinho, kariyeri boyunca çıraklıktan ustalığa tecrübe ettiklerini, futbol kültürünün dünya üzerinde ne kadar farklılıklar gösterdiğini anlatırken bir yandan da futbol hakkında tüyolar vermeyi de ihmal etmiyor…

352 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Mihail Yuryeviç LermontovÇeviren: Hazal Yalın

İthaki Yayınları

“Hızlı akan ve güçlü kurgusuyla okuru kendine bağlamayı başaran bir başyapıt.”

-Vladimir Nabokov

Rus edebiyatının hem ilk psikolojik hem de ilk büyük romanı olan Zamanımızın Bir Kahramanı çağımızın başyapıtlarından. Yirmi yedi yaşında, bir düelloda yaşamını yitiren ve çağının önde gelen şairlerinden olan Lermontov'un Dostoyevski ve Tolstoy gibi ustaları da etkileyen eseri yalnızca Rusya'nın en büyük antikahramanlarından biri değil ayrıca edebiyat tarihinin de en önemli Byronik kahramanlarından biri olan subay Peçorin'in maceralarını anlatıyor.

“Zamanımızın Bir Kahramanı, merhametli beylerim benim, kesinlikle bir portredir, ancak tek bir insanın portresi değil: Bu, bizim, gelişiminin zirvesindeki bütün kuşağımızın kusurlarından imal edilmiş bir portredir. Şimdi bana tekrar, bir insanın böyle fena olamayacağını söyleyeceksiniz; ben de size diyeceğim ki, bütün trajik ve romantik canilerin var olabileceğine inanıyorsunuz da, Peçorin'in gerçek olduğuna mı inanmıyorsunuz? Çok daha korkunç ve çirkin birilerinin zihninden çıkmış olanlara hayrandınız da, kendisi de birinin zihninden çıkmış bu karakter niye merhametinizi kazanmıyor? Onda sizin arzu ettiğinizden daha çok hakikat olduğundan mı yoksa?”

232 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ


 

"ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018" haberi, 14 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap - Yeni Çıkanlar | 14 Ağustos 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  2. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  3. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  4. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  5. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  6. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  7. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  8. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  9. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  10. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  11. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  12. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  13. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  14. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  15. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  16. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  17. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  18. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  19. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  20. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
ABC Kitap Haberleri