ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

_______________________________________________________________________________________

Kolektif

KAÇ İNSAN YAŞADIM

Cengiz Gündoğdu’nun 75. yaşına armağan

Editör: Berrin Taş

İnsancıl Yayınları

“Kaç insanı yaşadım.. Bütün insanları..hepsini…Hiçbir türe girmez yazılarım. Çünkü bu yazılar bir tek Cengiz Gündoğdu'nun değil. Yol arkadaşlarımın… o insanların sevgili karakteri Cengiz Gündoğdu'ların. İşte Bundan dolayı her kelimedeyürür hayat ince birsu gibi…her kelimede atar yürek tıp tıp….tükenmeyen umut. Segi…öfke…küskünlük…hepsi. Bazen fırtınalar eser, bazen yanardağlar patlar…iğde kokulu bir yolda, yalnız…lunaparkta bir çocukla, keyifli… tahta bankta yıldız sayarken uyuyan, serseri… bütün kalemlerini birkadının ayaklarının dibine atıp, ‘Kırgınım. Yokum''diye kendini sıfırlayan, bir hiç…İşte o adam…İnsanı yaşayan.

Söyledim. Bir kez daha söylüyorum. Ben hissedenlerin yazarıyım Geldim işte. Yeniden yaşamaya insanı…sizi.”

-Cengiz Gündoğdu

394 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/kac-insani-yasadim-cengiz-gundogdu-nun-75-yasina-armagan-kolektif/9786055958572

Kobayaşi Takici

YENGEÇ KONSERVELEME GEMİSİ

Ayrıntı Yayınları

“Hey, cehenneme gidiyoz lan!”

İki balıkçı güvertenin küpeştesine yaslanmış vaziyette, sümüklü böcek misali sırtını germiş, denizi kucaklayan Hakodate kentinin caddelerine bakıyordu. Balıkçılardan biri dibine kadar soğurduğu, neredeyse parmaklarını yakacak izmariti balgamıyla birlikte denize savurdu. Sarma sigara bir soytarı gibi taklalar attı, geminin yan cephesinden sekerek suya düştü. Adamın tüm bedeninden, insanın burnunun direğini kıran bir içki kokusu geliyordu.

21. yüzyılın eşiğini geçeli henüz 8 yıl olmuştu ki Japonya'da mucizevi bir gelişme yaşandı. Geçen yüzyılın ilk yarısında, daha somut bir ifadeyle 1929'da yayımlanmış bir proletarya (işçi sınıfı) edebiyatı eseri “yeniden keşfedildi”. Neredeyse 80 yaşında olan bu eser o kadar müthiş bir enerjiye ve canlılığa sahipti ki muazzam bir ilgi gördü, yazarı Kobayaşi Takici (1903-33) adeta 21. yüzyıl Japon edebiyatı mozaiğinin önemli bir parçası gibi düşünülür oldu. Bir süredir üzerine örtülen “ölü toprağı”nı silkip “yeniden doğarak”, “bir kez daha ayağa kalkan” bu eserin adı Yengeç Konserveleme Gemisi'ydi...

160 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/yengec-konserveleme-gemisi-kobayasi-takici/9786053142836

Berat Günçıkan

BENİM KÜÇÜK İMPARATORLUĞUM

MURTAZA ÇELİKEL KİTABI

Kırmızı Kedi Yayınları

Türkiye iş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Murtaza Çelikel, Benim Küçük İmparatorluğum'da yaşadıklarını, tanıklıklarını ve çalışma yaşamını anlatıyor, bir anlamda “dünyasını açıyor”.

Bu yaşam öyküsü, okurlara aynı zamanda Türkiye'nin son 70 yıllık serüvenini sunarken yakın dönem tarihimizdeki hal ve gidişe dair çarpıcı notlar, anılar, isimleri, Çelikel'in tadına doyulmaz üslubuyla aktarıyor.

“Dostum Murtaza Çelikel'in, işadamlığını ‘küçük imparatorluğu' içinde sürdürürken katıldığı siyasetin çizgisi, sağlıksız gelişmenin dışında kalan nadir örneklerden biridir. Çelikel, demokrasimizin daha ilk dönemlerinden itibaren, gelip geçen iktidarlardan, sivil olanlarının da askeri olanlarının da iş insanlarına karşı her türlü baskıcı önlemlerine muhatap olmuştur. Ama siyaset hayatının ‘ortanın solundaki' çizgisi üzerinde aktif görevler almaktan çekinmemiş, düşündüğünü söylemekten ve uygulamaktan geri kalmamıştır.”

Altan Öymen

“Çelikel'in anılarında 6-7 Eylül olaylarından 27 Mayıs'a, 14'ler olayından 22 Şubat ve 21 Mayıs ayaklanmalarına kadar birçok önemli olay ve Nihat Erim'den Aziz Nesin'e, Süleyman Demirel'den Zekeriya Sertel'e kadar birçok önemli isim yer alıyor.”

Burhan Şenatalar

416 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/benim-kucuk-imparatorlugum-berat-guncikan/9786052983249

Mehmet Çağırıcı

SOVYET SOSYALİZMİN ELEŞTİRİSİ VE SOSYALİZMDE RÖNESANS

Gece Kitaplığı

Komünist Manifesto 'nun yayınlanmasından bu yana 170 yıl geçti. İnsanlık, 1917'de Rusya'daki Sosyalist Ekim Devrimi'ni, 2. Dünya Savaşı sonrası sosyalizmin dünya sistemi oluşunu, dünya sömürgecilik sisteminin çöküşünü yaşadı. Ancak 1990'lı yıllarda da SSCB ve Doğu Avrupa'daki sosyalist sistemin çöküşüne tanık oldu.

İktidara gelişlerinden 69 yıl sonra dahi olağanüstü büyük ekonomik başarılara rağmen Çin komünistlerinin de sosyalizm konusunda kafaları hala karışık!

Marksistlerin emperyalist / kapitalist sistemin kendi çöküşünün koşullarını kendisi yarattığı argümanıyla yakın zamanda çökebileceği öngörülerine rağmen, bu sistem halen büyük ölçüde egemenliğini sürdürebilmektedir.

Bütün bu gelişmeler doğal olarak dünyada Marksizm'e duyulan güveni sarstığı gibi, çoğu Marksistlerin de kafalarını kurcalamaktadır.

Sovyet sosyalizmi neden çöktü? Çin'de sosyalizmle ilgili olarak kafalar hala neden karışık? Bu kitap bu sorulara Marksist dünya görüşüyle yanıt vermeye çalışırken Marksizm'in yeniden canlanmasına katkı yapacak yeni bir bakış açısı sunmaktadır.

586 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/sovyet-sosyalizminin-elestirisi-ve-sosyalizmde-ronesans-mehmet-cagirici/9786052884676


Jack Kerouac

TRİSTESSA

Çeviren:Begüm Gür Erdost

Siren Yayınları

Yıl 1955, Meksika. Tavukların, horozların belanın kol gezdiği tekinsiz bir muhit. Barakadan hallice evler, tarifsiz eğlenceler ve yerlere serilerek noktalanan geceler. Yaşamın rutin perdesini delip de geçmek için başvurulan maddelerin etkisininde akıp giden serüvenler. Kerouac, Türkçede ilk defa yayımlanan ve en duygusal metinlerinden biri olan Tristessa'da aşkın peşinden gidiyor ama burada olan her şey, içinde zıddını barındırıyor ve mana arayışı maddeye, aşkın yolu ölüme, ölümün yolu yaratıya çıkıyor.

Kerouac, genç ve marazlı bir kadına, Tristessa'ya tutuluyor. Kelimeler aşkla, hazla, ilhamla çağlıyor, ama kimse kimseye dokunmuyor; sevgi, bastırıldıkça çoğalıyor. Kerouac, aşkın ışığında kendini arıyor ve zihni, yüreğinin atışıyla çavlan misali şahlanıyor. Bir tutkunun ilanı, bir aşk şarkısı: Yaşama ve ölüme, Meksika'nın efsunlu göklerine, küçük sevinçleri ve büyük dertleriyle şu koca gezegeni arşınlayan yolcuların her birine, bize.

98 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/tristessa-jack-kerouac/9786055903725

Hacı Angı

BİR KÖY ENSTİTÜLÜNÜN ANILARI

Ivriz’den Cumhuriyet’in Başkentine

İş Bankası Kültür Yayınları

Hayatları birbirinden farklı kılan anıların biricikliği, ortak bir kültüre dayansa bile yaşananların benzersizliğidir. Hele de kağıda dökülürken kullanılan anlatım diliyle, duyguların düşüncelerin kişiye özel aktarımıyla bu durum daha da belirginleşir. Genç Türkiye Cumhuriyeti için ulusal bir kalkınma ve aydınlanma projesi olarak hayata geçirilen köy enstitüleri hem köy çocukları hem buralardan yetişen öğretmenler aracılığıyla gelecek nesiller için benzersiz bir yaşam deneyimiydi. Köy enstitülerinin insanı merkeze alırken doğayı ve yaşama dünyasını göz ardı etmeyen yaklaşımının etkileri ülke genelinde derin izler bıraktı. Öğretmen, yazar ve eğitimci Hacı Angı da İvriz Köy Enstitüsü'nde aldığı eğitimle hayatı şekillenen kişilerden biri.

Çocukluğundan köy enstitüsüne girişine, öğrencilik ve öğretmenlik dönemlerinden yayıncılık yıllarına kadar yaşadıklarını kendine has bir dille anlatıyor. Bir Köy Enstitülünün Anıları'nda hem bir köy çocuğunun hem bir öğretmenin penceresinden ortak dünyaya açılan akıcı, yer yer hikaye güzelliğinde sosyal ve kültürel açıdan tespitler de içeren anılarla karşı karşıya kalıyoruz.

336 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/bir-koy-enstitulunun-anilari-haci-angi/9786052954690

İbrahim Demirci

KİRALIK KONAK ROMANINDA BATILILAŞMA VE DİL SORUNLARI

Hece Yayınları

Kiralık Konak romanı aslında neyi anlatmak istiyor? Ailenin çözülüşünü mü, konak hayatının çöküşünü mü, imparatorluğun dağılmasını mı? Bu soruya “Hepsini birden!” cevabını vermemiz mümkündür. Hakkı Celis, “Boş bir odada saatlerce Klodel'in şiirlerini inşat eden” o çocuk, sadeleştirme operasyonundan sonra “Verlaine şiirleri”ni inşat eder olmuştur (s. 153). Bu değişikliğin arkasında özel bir kasıt arayalım mı? Acaba Paul Claudel (1868-1955) koyu bir katolik olduğu için Kiralık Konak'tan kovulmuş olabilir mi?

Acaba Kiralık Konak romanının basımında gösterilen özensizlikte ve bu özensizliğin giderek artmasında bu resmîliğin de bir payı var mıdır?

Bu soruya üzülerek “evet” cevabını verebiliriz. Çünkü ülkemizde resmî işler, öteden beri bir tür dokunulmazlık, tartışılmazlık zırhıyla kuşatılmıştır. Bu durum, o işleri değerli ve saygın bir konuma yükseltmez. Tam tersine, geçici olarak tahammül edilmesi gereken bir “gösteri”ye, “gösteriş”e, “angarya”ya dönüştürür. Angaryadan düzgün ürün çıkmaz.

128 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/kiralik-konak-romaninda-batililasma-ve-dil-sorunlari-ibrahim-demirci/9786059556880

Gustave le Bon

KİTLELERİN PSİKOLOJİSİ

Fikirleriyle Atatürk’ü Etkileyen Düşünür

Çeviren: Süleyman Doğru

Koridor Yayıncılık

Fikirleriyle Atatürk'ü Etkileyen Düşünür

Gustave Le Bon'un Kitlelerin Psikolojisi kitabı, günümüzün en önemli olgularından biri hakkında muhteşem bir inceleme olmasının yanı sıra, bir asır öncesinden gelen bir uyarı niteliğinde. Kolayca manipüle edilebilen, ilkel içgüdüleriyle hareket eden ve saldırganca davranmaya meyilli olan kitleler, modern dünya için tehlike arz ediyor. Kitlenin içinde kaybolmuş bireyler muhakeme yeteneklerini kaybederek, neredeyse barbarca hislere kapılıp sürüklenirler ve bu yıkıcı gücün kontrol edilmesi ülkelerin temelini oluşturur.

Le Bon ayrıca kitleler için liderin öneminden ve liderlerin sahip olması gereken özelliklerden de bahsediyor. Ona göre kitlelerin ruhunu tanıyan bir lider, onu istediği yöne rahatlıkla sürükleyebilir. Tam da bu yüzden her dönemde politikacıların başucu kitaplarından biridir. Hatta kitlelerin psikolojisini anlamak, halk hareketlerinin yükselişe geçtiği günümüzde, belki de çok daha önemlidir.

192 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/kitlelerin-psikolojisi-gustave-le-bon/9786059702775

Stefan Zweig

GELECEĞİN ÜLKESİ

Çeviren:Ahmet Arpat

Ayrıntı Yayınları

“Rio'ya ayağımı basar basmaz gördüklerimle, yaşamımda o ana kadar hiçbir şeyin beni böylesine güçlü etkilemediğini kavramıştım. Aynı zamanda hayran kalıp sarsılmıştım. Çünkü beni burada bekleyen sadece, deniz, dağlar, kent ve tropikal bir doğadan oluşan eşsiz bir manzara değildi, o güne kadar bilmediğim çok değişik bir tür medeniyet de dikkat çekiyordu.”

S. Zweig

Stefan Zweig 1936 yılında konferanslar vermek için geldiği ve haftalarca kaldığı Brezilya'da yaptığı uzun yolculuklarda dünyanın bu beşinci büyük ülkesinin balta girmemiş ormanlarını, insan ayağı basmamış yörelerini, Amazon bölgesini, eşsiz doğasını, büyük kentlerini, her gittiği yerde karşılaştığı hoşgörülü, sıcak insanlarını tanımış ve tüm izlenimlerini son kitaplarından biri kabul edilen Brezilya Geleceğin Ülkesi 'nde toplamıştır. Zweig'ın bu Güney Amerika ülkesine, doğasına ve insanlarına âşık olduğunu anlatımındaki içtenlikte görüyoruz. Sonsuz topraklarda çok değişik kökenli milyonlar yaşasa da Brezilyalı'nın yaşam sevinci, iç huzuru ve her yabancıyla çabucak ve sorunsuz anlaşması Zweig'ı hemen büyüleşmişti. Hümanist görüşlü, kozmopolit yazarı gittiği sayısız ülke arasında en çok heyecanlandıran ülke Brezilya olmuştu. Onun coşkusunu bu yapıtında görmemek mümkün değil. İkinci Dünya Savaşı'nın eşiğinde, Nazilerin güçlendiği, Avrupa'nın kendi kendini çökertmeye başladığı yıllarda her şeyiyle olağanüstü ülke Brezilya ona bir cennet gibi gelmişti.

272 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/gelecegin-ulkesi-stefan-zweig/9786053142997

Clemence Scalbert Yücel

KÜRT EDEBİYATININ ANATOMİSİ

Çeviren:Yeraz Der Garabedyan

Ayrıntı Yayınları

Kürt dili edebiyat tarihinin izini sürmek, zor ve tartışmalı bir konu. Sebepleri çok çeşitlidir ancak bilhassa edebiyat tarihinin oluşumuna katılan kurumlarıyla devletin eksikliğinden söz edilebilir.

Elbette bu temel eksikliğin yanı sıra, bu meseleyle ilgili yapılmış çalışmaların azlığından, edebiyat tarihini gerçek veya hayali bir kadim tarihe dayandırmaya meyilli ulusal tarih yazımından da bahsedilebilir. Bu eser iki bölümden oluşmaktadır. Birinci kısım “alan dışı” yazınsal faaliyetleri etkileyen kaynak ve kısıtlara, yani “dış etkenlere” ayrılmıştır. Özellikle yazınsal ve siyasal Kürt aktörler ile dillerini hangi ilişkilerin birleştirdiğini anlamak için incelenmesi gereken dil politikaları ele alınmaktadır. Çalışmanın ilk alt bölümü Türk dil politikalarına, ikincisi ise Kürt dil politikalarına ayrılmıştır.

İkinci alt bölüm olan “çoğul alan” ise Kürt yazınsal alanının oluşumunu ve yapılanmasını anlatmaktadır. Araştırma, Türkiye'deki askeri rejimin en sert davrandığı dönemde, İsveç'te yazınsal yaratım sürecinin gerçek temellerini oluşturan dil ve yazınsal faaliyetlerin analiziyle başlamaktadır. Ardından eser, edebi çevrenin oluşumunda rol oynayan değişik aktörlerin ortaya çıkışı ve onu yapılandıran ve harekete geçiren bahisler ve tartışmalar üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu tartışmalar, bizi Kürt edebiyatının sınırlarını sorgulamaya ve alanın açık niteliği üzerine kafa yormaya götürecektir...

272 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/kurt-edebiyatinin-anatomisi-clemence-scalbert-yucel/9786053142973

Francois Truffaut- Alfred Hitchcock

HITCHCOCK-TRUFFAUT

Hayek Kitap

Hitchcock bence sinemayı “salt sinema” olarak ele alan en önemli ve ilk yönetmenlerden biriydi. Meşhur şakası “Benim filmlerim hayattan bir dilim değil, kekten bir dilimdir” sözü kitapta epey yer tutuyor! Boş bir şaka gibi görünen bu sözle bence Hitchcock aslında sanatla ilgili çok temel bir ilkeyi gözetiyor: Truffaut “Bir yönetmenin görevi anlatmak değil, göstermektir.” diyerek şakayı açıklarken, aslında herhangi bir sanat yaratısının en önemli ve onu esas değerli kılan özelliğinin “üretim ortamının kendisine” uyumluluğu olduğunu vurguladığını düşünüyorum.

Bu kitap bir sinema öğrencisi veya heveslisi için altın değerinde bir kaynaktır ve Hitchcock'un filmlerini hiç bilmeseniz bile size yararı olacaktır. Yıllar içinde onun filmlerini izledikçe içinizde kitaba tekrar tekrar dönme isteği oluşacak ve her dönüşünüzde bazı şeyleri nasıl kaçırdığınıza şaşıracaksınız.

Yıllar sonra bugün hem Türkiye'de hem dünyada sinema büyük oranda tüccarların, pazarlamacıların, sosyologların, ideologların ve “salt sanat” hayranı sözde “yaratıcı yönetmen”lerin eline düşmüş durumda. Gerçek sinemacılar ne yazık ki azınlıkta. Elinizdeki kitabı okuduktan sonra bu gerçeği siz de kavrayacaksınız.

İlker Canikligil

326 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/hitchcock-truffaut-francois-truffaut/9786056856204

Ahmet Özgür Türen

KÖY ENSTİTÜLERİ DOSYASI

Türk Rönesansı

Destek Yayınları

Mezunlarına pozitif bilimlerden, sağlık hizmetlerine, tarımcılıktan, inşaat işçiliğine pek çok konuda yetkin olmasını sağlayan bir eğitim veren Köy Enstitüleri çağının ötesinde bir eğitim seferberliğiydi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma yolundaki en önemli adımlarından olan Köy Enstitüleri’ni tüm yönleriyle ele alan Ahmet Özgür Türen’in hazırladığı Köy Enstitüleri Dosyası – Türk Rönesansı Destek Yayınları’ndan çıktı. Bu kitap okuma yazmayla yeni tanışan köylerden büyük yazarlar, ressamlar, müzisyenler çıkartmayı başaran bu benzersiz sistemi anlamak isteyen herkes için bir başvuru kitabı niteliği taşıyor.

264 s.

İstanbul 2018

https://www.eganba.com/kitap/koy-enstituleri-dosyasi-ahmet-ozgur-turen/9786053114338


 

"ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018" haberi, 02 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 2 Temmuz 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  2. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  3. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  4. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  5. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  6. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  7. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  8. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  9. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  10. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  11. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  12. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  13. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  14. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  15. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  16. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  17. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  18. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  19. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  20. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
ABC Kitap Haberleri