ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018

ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

Erdal Emre

KOMÜNİST BAŞKAN

Siyah Beyaz Yayınları

- Fatih Mehmet İsminin Hikayesi
- Kitap Yere Düştü; Baktım, İbrahim Kaypakkaya
- "Nedir Bu? " Dedim? " Bu Ezandır." Dediler
- Süleymancıların Köyünde “Hadi Camiye Gidelim!” Dediler
- Kaymakam “Bu kim?” Diye Şaşırdı
- Hayatımın En Korkunç Dönemi- Devrimciler Galiba Yanlış Yapıyorlardı
- Askerlere Bildiri Dağıtıyordum
- Cem Tutulurken Ben de Eşim de Ağlıyorduk
- Son 2-3 Sandığa Gelindiğinde, Ben O Kitabı Okuyordum
- Terzi Fikri, Mehdi Zana, Juan Manuel Sánchez Gordillo…
- Saadet Partisi'nden Bir Grup Geldi
- Dersim Merkezli Bir Model Yaratmak İstiyoruz
-“İşe Yaradı” Desinler, Her Şeyimi Veririm

“Ücra” bir coğrafyada kendi halinde bir yaşam sürdüren Ovacık, 2014'ten bu yana Türkiye'nin ve dünyanın ilgisiniüzerine çekmeyi başarıyor.Çünkü Ovacık'ta yeşeren umut, Türkiye'ye ve dünyayayayılıyor.İnsana, doğaya, kültüre, kısacası cümle varlığa saygılı, birlikte üreten, hakça bölüşen bir sistemin uçları filiz veriyorOvacık'ta.Giderek “Ovacık Modeli” olarak nitelendirilen bu yeni yaşamıntaşıyıcısı, emekçisi, önderi konumundaki kişi ise BelediyeBaşkanı Fatih Mehmet Maçoğlu.Namı diğer “Komünist Başkan”

Peki Komünist Başkan kimdir?

Ovacık Modeli nedir?

Elinizdeki kitap, bu soruların yanıtını verme çabasının sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

200 s.

İstanbul 2018

Fernorda Pessoa

ANARŞİST BANKER

Çeviren:Işık Ergüden

Sel Yayıncılık

Dünya edebiyatının en yetkin ve üretken kalemlerinden Fernando Pessoa'nın bir
dergide sessiz sedasız yayınladığı tek anlatısı olan Anarşist Banker, Pessoa evreninin tüm dünya dillerinde köşe taşlarından biridir.

Özgün Adı: O Banqueiro Anarquista Antikçağ felsefesine özgü diyalog yöntemiyle sofizmin ve paradoksların gücünü maharetle kullanan, keskin bir retorik sergileyen mizah yüklü bu metin, kışkırtıcı paradokslarla ve abese varan akıl yürütmelerle zihnin sınırlarını zorlar. Bir yandan hâlâ içinde yaşamakta olduğumuz burjuva toplumun ikiyüzlülüğüne ve yalanlarına, paranın ve gücün tahakkümüne, diğer yandan ise bu düzeni yıkma iddiasındaki düşünce ve hareketlerin benzer bir tahakkümü yeniden örgütleme potansiyeline edebiyatın sınırları içinde ışık tutar.

Anarşist Banker, ustalıklı diyaloglar ve leziz görüş alışverişleriyle dokunmuş, berrak ve akıcı, yayınlandığı dönemden ziyade günümüzde ses getirecek türden, infilak gücü yüksek, yakıcı ve zihin açıcı bir metin.

69 s.

İstanbul 2018

Yılmaz Güney

SELİMİYE MEKTUPLARI

İthaki Yayınları

“Sevgili çocuk, demir yürekli kadınım! Korkular, acılar ve zulüm yenilecektir bir gün… İnsanoğlunun yıkılmaz inancı ezecektir vahşeti… Mutlaka ezecektir… İnsanları taş duvarlar, demir parmaklıklar arasında terbiye etmeyi, onların düşüncelerini önlemeyi düşünen anlayış yıkılacaktır… Taş duvarlar, kelepçeler, zincirler, demir kapılar yok olacaktır…

Sevgili… Bahar bütün kuşları, çayırları ve çiçekleri ile geldi… Bahar biziz sevgili, biziz baharı yaşatan… Bahar yeni baharlara varacak içimizde… Ağaç, kuş, çiçek bizimle güzeldir sevgili… Çünkü ona can veren biziz…

Otuz sekiz yaşım, ranzam ve taş duvarım…

Parmaklığım… Kelepçem… Kırlangıç kuşları ve

Oğlum ve karım ve anam… Hepiniz... Merhaba!”

5 Nisan 1974

- Yılmaz Güney

Selimiye Mektupları, siyasi görüşleri ve eylemleri gerekçe gösterilerek 1972-1974 yılları arasında mahkum edilen Yılmaz Güney'in Selimiye Cezaevi'nden eşi Fatoş Güney'e gönderdiği umut, inanç ve aşk dolu mektuplarını içeriyor. Bu mektuplar; taş duvarlar ve demir parmaklıkların düşünmeye, üretmeye, aydınlık yarınlara inanmaya engel olmadığının, umudun yeşerebilmesi için önemli olan tek şeyin boyun eğmeyen bir baş olduğunun altını çizen yiğit bir adamın, Çirkin Kral'ın mektupları.


Ebu Düelf

İRAN SEYAHATNAMESİ

10. Yüzyılda Kafkasya’dan Fars Körfezine Yolculuk

Çeviren:Serdar Gündoğdu

Kronik Yayıncılık

10. yüzyıl İran coğrafyasına masalsı bir seyahat…

Seyahatnameler bir seyyahın kişisel gözlemlerinden çok daha ötesidir. Bir seyahatname okuru, hem o zamanın coğrafyasına yolculuk yapmış olur hem de o coğrafyanın insanını, iklimini, ticaretini, inançlarını, geleneklerini ve diğer niteliklerini keşfeder. Dolayısıyla seyahatnameler bir tarih kitabından ziyade tastamam bir rehber kitaptır.

Türk tarihçiliğinin efsane ismi Zeki Velidi Togan, Abdülkadir İnan ile birlikte 1922 yılında Horasan topraklarına doğru yola çıkarlar. Seyahat esnasında, bir seyyah, edebiyatçı ve doğabilimci olan Ebu Dülef Mis'ar bin Mühelhil el-Hazrecî Yenbuî'nin Sâmânoğulları döneminde kaleme alınan bir eserini bulurlar: İran Seyahatnamesi (Rihle fî Vasati Asiya).

Ebu Dülef, günümüzde İran, Afganistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye sınırlarında bulunan topraklar üzerinde seyahat etmiş, bu coğrafyaların tarihinden efsanelerine, madenlerinden şifalı bitkilerine, âdetlerinden yaşayışlarına dek notlarını eşsiz bir üslupla kaleme almış çok önemli bir seyyah. İran Seyahatnamesi ise yazıldığı dönemin coğrafyası ve insanları üzerindeki bilinmezlik bulutlarının dağıtılması ve bir süre sonra bölgede kurulacak Selçuklu hâkimiyetinin vaziyeti hakkında çok kritik ipuçları vermesi açısından başvuru niteliğinde.

Türkçeye ilk kez kazandırılan bu eser, genç tarihçilerimizden Serdar Gündoğdu tarafından titizlikle çevrilmiş, bunun yanı sıra Ebu Dülef'in verdiği bilgilerle diğer önemli seyahatnameler karşılaştırılmış, ilave notlar eklenmiştir. Tarihin, coğrafyanın ve seyahatin buluştuğu bu kitap, objektif verilerin çok az olduğu, adeta masalsı bir dönemin bilimsel bir aydınlığa kavuşması yolunda bir nadir kaynak statüsünde.

144 s.

İstanbul 2018

Gülsüm Cengiz

UMUT HEP VARDIR

Kor Kitap
 

2018'den 1994'e, 2018'den 2000'li yıllara bir selamdır Umut Hep Vardır ki­tabı. Geçmişte kalmış bir dostla rastlaşmak, içimizdeki özlemin coşkusuyla sıcak bir merhaba demek belki de... İyi kötü tüm yaşanmışlıkları önümüze katıp geleceğin dünyasını kurma yolunda umuttur ve dirençtir hepimize.

“Her yaştan çocuklar, gençliğe adım atanlar, kadınlar ve emekçiler için yaz­mayı sürdüren Gülsüm Cengiz öncelikle şairdir. Gülsüm Cengiz 35 yıla ulaşan yazarlık yaşamında haksızlığa, sömürüye, zulme ve kötülüğe karşı çıkan, in­sanları kendileri için mücadele etmeye çağıran, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği yücelten, umutsuzluğa, yılgınlığa karşı yaşama sevincini öne çıkararak savaş­sız, sömürüsüz, yaşanılacak güzel bir dünya umudunu büyüten şiirler, oyunlar, çocuk kitapları, denemeler, köşe yazıları yazan; böyle bir dünya için mücade­leye çağırdığı insanlarla kol kola yürüyen bir yazar olmuştur.

Aydınlatan, eğiten, umut veren, sevgiyle, içtenlikle; doğaya, insana, hayvan­lara, tarihi zenginliklere, yaşanılan kente, çevreye, emeğe saygıyı kavratan; dostluğu, kardeşliği, sevgiyi büyüten ve geliştiren, umutsuzluğu yıkan, kendi­ne güveni öne çıkaran, güzellikleri görmemizi, yaşamamızı sağlayan kitaplar, yazılar, şiirler Gülsüm Cengiz'in yazarlık serüveninin özlü tanımıdır. ‘Umut Hep Vardır' dosyasındaki yazılar, şairin yazma sürecinin birikimini yansıtan; bilgi­lendirici, ufuk açıcı, aydınlatıcı, umut ve yaşama sevinci veren yazılardır.
 

Vedat Günyol Deneme Ödülü yarışmasında Seçici Kurul Özel Ödülü bu gerekçelerle Gülsüm Cengiz'in ‘Umut Hep Vardır' dosyasına verilmiştir.”

Vedat Günyol Deneme Ödülü, Seçici Kurul Özel Ödülü Gerekçesi

Tahir Şilkan / Vedat Günyol Deneme Ödülü Seçici Kurul Üyesi


248 s.

İstanbul 2018

Juliet Macur

TEKERLEKLİ YALAN

Lance Armstrong’un Düşüşü

Çeviren:Algan Sezgintüredi

Domingo Yayınları

İmparatorluğu çökmüş ve evini satmak zorunda olan bir adam… Onu muhteşem evinde ziyarete gittiğinde böyle bir Lance Armstrong karşılıyor gazeteci Juliet Macur'u. Defalarca karşı karşıya geldiler. Ama ilk kez yenik bir adam var karşısında.

Armstrong’un skandal sonrasında görüşmeyi kabul ettiği nadir kişilerden biri Macur. Lakin öyküyü sadece onun ağzından dinlememekte kararlı. Ailesinden yakın arkadaşlarına, yetkililerden sponsorlara, rakiplerinden takım arkadaşlarına, bilerek ya da bilmeyerek bu büyük yalanın parçası olmuş yüzü aşkın isimle görüşüyor. Ve karşımıza doymak bilmez bir hırsa sahip bir adamın kimi yerde acıklı kimi yerde gülünç kimi yerdeyse nefret uyandırıcı, yalanlarla örülü hikâyesi çıkıyor. Ünü bisiklet sporunun ötesine geçmiş bir bisikletçinin, yetkilileri, gazetecileri ve hayranlarını yıllarca nasıl kandırdığını, imajını korumak için nasıl insanları kullanarak –bazen onların hayatı pahasına– etrafına bir duvar ördüğünü ve “Armstrong Sistemi” adıyla anılan, gelmiş geçmiş en karmaşık, en ayrıntılı doping programını nasıl şeytani bir ustalıkla yarattığını ve uygulattığını bir bir ortaya koyuyor Macur.

TEKERLEKLİ YALAN: Lance Armstrong'un Düşüşü, kaybetmemek için spor tarihinin en büyük organize suç organizasyonunu kurmayı göze almış bir sporcunun, en zengin hayal gücünün bile sınırlarını zorlayacak, akılalmaz ama gerçek hikâyesi.

Cevaplanması gereken ilk soru: “Neden yaptı bunu?” Ve “Nasıl bu kadar uzun süre paçayı sıyırabildi?” Macur sis perdesini kaldırınca ortaya Antik Yunan destanlarını hatırlatan bir karakter çıkıyor: ölümcül kusurları olan bir yarı tanrı.

–Toronto Star-

404 s.

İstanbul 2018

Emile Zola

THERESE RAQUİN

Çeviren:Aslı Anar

Ayrıntı Yayınları

"Sevgililer ilk andan itibaren gereksinim duydukları bağı kaçınılmaz, doğal bir biçimde buldular. İlk buluşmalarında utanmadan, kızarıp bozarmadan, yakınlıkları birkaç yıldan beri sürüyormuş gibi senli benli konuşmaya başladılar, öpüştüler. Yeni durumlarını mükemmel bir sükûnet ve arsızlıkla rahatça yaşadılar.”

Zola, yayımlandığı dönemde büyük tartışmalara yol açan romanı Thérèse Raquin 'de, üç ana karakterin, birbirinden farklı üç kişilik yapısının çatışmasını inceler. Aşk ve ölümün tüm yanlarıyla işlendiği bu roman okurlarını hem şoke etmiş hem de büyülemiştir. Bayan Raquin, oğlu ve geliniyle taşradan Paris'e taşınır. Bayan Raquin'le Therese küçük bir tuhafiye dükkanını işletirken Camille de demiryolları işletmesinde çalışmaya başlar. Günler Bayan Raquin ve oğlu için huzurlu, Therese içinse sıkıcı bir biçimde geçip gider. Gençliğinin parmaklarının arasından kayıp gittiğini gören Therese'in tekdüze hayatı, Laurent'ın gelişiyle altüst olacaktır..

272 s.

İstanbul 2018


 

Oscar Wilde

MAKSAT SAMİMİYET

Çeviren: Can Yücel

İş Bankası Kültür Yayınları


 

Oscar Wilde (1854-1900): İrlandalı dahi yazar, Victoria döneminde edebi zekası, ince alaycılığı ve sıra dışı yaşantısıyla 19. yüzyıl estetizm hareketinin Britanya'daki en tanınmış temsilcisi haline geldi. Şiir, öykü ve oyunlarının yanı sıra Dorian Gray'in Portresi adlı romanıyla ün kazandı. Dönemin katı ahlak anlayışının sonucu olarak cinsel yönelimi nedeniyle yargılanıp iki yıl hapse mahkûm edildi. Reading Zindanı Baladı adlı şiir kitabını ve ölümünden sonra De Profundis adıyla yayımlanan uzun mektubu bu sırada yazmıştır. İlk kez 14 Şubat 1895'te Londra'daki St James Tiyatrosu'nda sahneye konan Maksat Samimiyet, 19. yüzyıl İngiliz tiyatrosunda nükte ve zekaya dayalı yeni komedi türünün en başarılı örneği kabul edildi. Oyun görünüşte önemsiz ayrıntılar üzerinde durmakla birlikte Victoria döneminin ikiyüzlülüğünü acımasızca sergiler. Oscar Wilde özgürlüğe kavuştuktan üç yıl sonra Paris'te yoksulluk içinde öldü.

Değerli edebiyatçımız Cevat Çapan'a ve Can Yücel ailesine daha önce yayımlanmamış bu Oscar Wilde çevirisini okura sunmamızı mümkün kıldıkları için teşekkürü borç biliriz.

104 s.

İstanbul 2018


 

Amir D. Aczel

DOLANIKLIK-FİZİĞİN EN BÜYÜK GİZEMİ

Çeviren:Kutay Kence

Kırmızı Kedi Yayınları

Işınla bizi Scotty demeye ne kadar uzaktayız?

Çözülemeyen şifreler oluşturmak ne kadar mümkün?

Işıktan hızlı mesaj gönderebilir miyiz?

Bu gibi soruların cevabını kuantum mekaniği veriyor bize. Çünkü kuantum dünyasının en garip özelliği “Dolanıklık”la hayalini bile kuramayacağımız pek çok şey mümkün.

Uzay Yolu'ndaki gibi ışınlanmak bile…

Amir D. Aczel, Einstein'ın “uzaktan tuhaf etki” dediği, kuantum kuramının bu gizemli olgusunun aslında o kadar da anlaşılmaz bir şey olmadığını gösteriyor.

Newton'un klasik fiziğinden günümüze, dolanıklığı, Einstein'dan Bohr'a, Heisenberg'den Schrödinger'e, bu konuda çığır açmış fizikçilerin bilime adadıkları hayatlarıyla birlikte anlatıyor.

Ağaçtan düşen elmadan ışınlanma hayallerinin kurulduğu bugüne nasıl geldiğimizin hikâyesi…

280 s.

İstanbul 2018

"ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018" haberi, 23 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap - Yeni Çıkanlar / 23 Temmuz 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  2. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  3. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  4. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  5. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  6. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  7. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  8. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  9. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  10. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  11. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  12. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  13. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  14. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  15. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  16. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  17. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  18. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  19. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  20. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
ABC Kitap Haberleri