ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

Ercüment Çelik

GÜNEY SOSYOLOJİSİ VE TÜRKİYE’DE SOSYOLOJİ

Nota Bene Yayınları

Sosyal bilimlerde ve özellikle sosyoloji alanında bilgi üretim süreçlerinin küresel ölçekteki hegemonik yapısı, son on yıldır gittikçe genişleyen bir eleştiri yelpazesiyle karşılaşmaktadır.

Küresel Güney'de sosyal bilimlerin hızla yükselişiyle dünya sosyoloji çevrelerinde ilgiyle takip edilmeye başlanan Güney Sosyolojisi yaklaşımları, ‘Güney'den öğrenme' süreçlerinin önünü açan bu yelpazenin en güncel parçalarındandır.

Ercüment Çelik bu çalışmada Güney Sosyolojisi yaklaşımlarını Türkiye sosyoloji camiasına tanıtmayı amaçlamakta ve bu yaklaşımlardaki temel tezleri Türkiye'de sosyoloji disiplininin gelişim dönemlerine uygulayarak, Güney Sosyolojisi ve Türkiye Sosyolojisi arasında nasıl bir ilişki kurulabileceğini soruşturmaktadır.

Türkiye'de sosyoloji disiplininin tarihsel ve güncel gelişiminin yeni ve özgün bir okumasını sunmayı hedef leyen buçalışma, aynı zamanda Türkiye'de sosyoloji eğitiminde Kuzey'de üretilen kuramlara bağımlılığı ve Güney'de üretilen bilgi ve kuramlara hiç denecek kadar az yer verildiğini ampirik araştırma bulgularıyla ortaya koymaktadır.

Ana hatlarıyla Güney Sosyolojisi bakış açısının Türkiye Sosyolojisi ve sosyal biliminin gelişimine ciddi bir katkı sunacağını önerenErcüment Çelik, bu düşüncesini Türkiye'de bu konu üzerine yazılan bu ilk kitap aracılığıyla tartışmaya açmaktadır.

192 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

James M. Cain

MİLRED PİERCE

Çeviren:Berkan Kirmit, İpek Kökeş

Alakarga Sanat Yayınları

Mildred yavaş yavaş, sürekli fren yaparak gidiyordu. İleride, molozun bittiğini, yolun açıldığını ve asfaltın simsiyah parladığını görünce gaza bastı. Fakat frene basar basmaz araba kaydı. Farlar söndü, motor durdu. Kocaman bir alana yayılan çamurlu su birikintisinin içinde yapayalnızdı. Ayağını frenden çekince arabanın çamura gömüldüğünü hissetti. Çığlık attı.

Aldatıldığını öğrendikten sonra hayata tutunmaya çalışan bir kadının çocuklarından birini kaybetmesi, diğerinin kibirli ve düşüncesiz tavırlarıyla uğraşması, yeni bir aşk, zenginlik, hayal kırıklıkları, başarılar, kayıplar…

Hayatın içinde var olan tüm duyguların ustalıkla işlenip okura aktarıldığı, 30'lu yılların Amerikasında yaşanan ekonomik krizin toplumsal yaşamı nasıl sarstığını anlatan Mildred Pierce, kendinizi kahramanların yeri koyacağınız keyifli bir roman.

391 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Arthur Machen

YÜCE TANRI PAN

Çeviren:Barış Tanyeri

İthaki Yayınları

Başta H. P. Lovecraft olmak üzere kendisinden sonraki birçok yazarı etkileyen Arthur Machen, modern korku edebiyatının erken dönem ustalarından biri. Doğaüstü, fantazi ve korku türlerinde verdiği eserlerin arasında en ünlüsü olan Yüce Tanrı Pan da yazıldığı dönemde cesur içeriğiyle büyük yankı uyandıran ve ünü günümüze kadar ulaşan bir başyapıt.

Dr. Raymond'ın ruhani dünyaya erişmek için yaptığı “Yüce Tanrı Pan'ı görmek” adlı deneyin sonucunda kentte gizemli olaylar vuku bulmaya başlamıştır. Bu deneyle birlikte Yunan mitolojisinde ormanların ve kırın tanrısı olan yarı keçi yarı insan Pan, hikâyede korkutucu bir figüre dönüşerek, eski çağların dehşetini on dokuzuncu yüzyıla taşır. Machen'ın benzersiz üslubuyla bilim, bir nevi, korkuya hayat verir.

“Yazılmış en iyi korku öykülerinden biri. Belki de en iyisi.”

- Stephen King

Ormanın fısıltısı yükseliyor... Yüce Tanrı Pan'a zihnini açmanın vakti geldi.

80 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Hikmet Çiçek

DEVRİMCİ PORTRELER

Kırmızı Kedi Yayınları

Deniz Gezmiş, Cihan Alptekin'i nasıl kızdırırdı? Deniz, İTÜ seçimlerinde yaşanan kavgaya neden karşı çıktı? Deniz'in “Beni onun yanına gömün” dediği devrimci kimdi?

Mihri Belli'yi hapishaneden kaçırma planını kim yaptı?

Efsane örgüt: DÖB. THKP-C'nin beş kişilik eylem timinde kimler vardı? Mahir Çayan, büyük firardan önce ne yaptı?

Kafasına kurşun sıkılarak öldürülen Teğmen. Bilinmeyen İbrahim Kaypakkaya.

Yayımlanmamış bir Hasan Yalçın yazısı.

Türk Solu'nun ve Dev-Genç'in adını kim koydu?

“Maceracılığa karşı” bir banka soyguncusu!

68, TSK'ye nasıl yansıdı? 68'in delikanlı kızları!

Hikmet Çiçek, Devrimci Portreler'de bunları anlatıyor. 68'in 50. yılında o devrimci portreler, erdemli yaşamları ve mücadeleleriyle bize örnek olmaya devam ediyorlar.

392 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Atsuko Ichijo, Ronald Ranta

YEMEK VE ULUSAL KİMLİK

Gündelik Yaşamdan Küresel Siyasete

Çeviren: Emrullah Ataseven

Bu kitap, milliyetçi siyaset ile küresel kapitalizm bağlamında, yemek ile milliyetçilik arasındaki ilişkiyi kapsamlı bir şekilde incelemektedir. İktidar ve otoritenin elinde yemek bir milletin biçimlendirilmesine yönelik olarak kullanılan bir araca dönüşür. Yemeğin ulusal otantikliğine dair sembolik tartışmalar da bunu uluslararası bir çerçeveye taşır. Ichijo ile Ranta yemeğin siyasetle bu denli iç içe geçmiş olmasını masaya yatırmaktadır. Milliyetçilik çalışmalarında ihmal edilmiş olan bu konu bu eserde Japon usulü makarnadan Filistin-Arap yemek kültürünün İsrailleştirilmesine ve ulus devletlerin uluslararası arenada yürüttükleri gastrodiplomasiye kadar ele alınmıştır...

256 s.
İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Mary Downing Hahn

DERİN, KARANLIK VE TEHLİKELİ

Çeviren:Melissa Değer

Karakarga Yayınları

“Fırtınalı hava, derin, karanlık bir göl ve cevaplanamayan sorular, gizem ve hayalet hikâyesi hayranlarına en sonuna kadar sayfa çevirtiyor.” – TeensReadToo.com

“Tüyler ürpertici.”

– Kirkus Reviews

On üç yaşındaki Ally yaz başlangıcında tavan arasında yırtılmış eski bir fotoğraf bulur.

Fotoğraftaki iki çocuğu tanır. Biri annesi, diğeri de teyzesi Dulcie'dir ama üçüncü kişi kimdir? Fotoğraf neden yırtılmıştır?

Bunu öğrenmek için can atarken karşısına bir fırsat çıkar. Yaz tatilini o fotoğrafın çekildiği kır evinde teyzesi ve küçük kuzeniyle geçirecektir. İşte o ev; mutlu bir yaz tatili yerine ölümün kıyısına götürecektir. Ally ve küçük kuzeni zalim, kindar ve onun yazını mahvetmeye kararlı Sissy ile tanışır. Ayrıca Sissy'nin bir de sırrı vardır. Acaba o eski fotoğrafla bir ilgisi olabilir mi? Yoksa Sissy'nin gerçek arkadaşları çok tanıdıkları birileri midir?

Aile sırları asla ölmez!

Ve sizi her zaman bulur

216 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Lao Tzu

TAO THE CHİNG(ERDEM REHBERİ)

Çeviren: Kerem Çalışkan

Remzi Kitabevi

5000 yıllık yaratılış felsefesi: Taoizm… 2500 yıllık bir eser: Tao Te Ching…

Çinli bilge Lao-Tzu'nun kaleme aldığı, Taoizmi anlatan bu eserin ünü, bütün dünyada kutsal kitaplarla yarışıyor… Tarih boyunca ilgi odağı olmuş Doğu bilgeliği, bu gizemli dizelerden tüm insanlığa sesleniyor…

Göze görünmeyen, başı sonu olmayan, “dünyanın anası” Tao; yeryüzünü, gökyüzünü ve tüm evreni sürekli akışıyla değiştirip dönüştürüyor… Böylece zayıf ve yumuşak su, sert taşı eritiyor…

Taoizm, kendi egosunu, benliğini öne çıkaranlara hep karşı duruyor… Alçak gönüllülüğü, kanaatkârlığı, hoşgörüyü öğütlüyor…

Tüm dünya dillerine çevrilen ve bir o kadar da yorumlanan bu kitabı, Kerem Çalışkan'ın özenli
çevirisi ve açıklayıcı notlarıyla sunuyoruz.

192 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Cüneyt Akalın

DÜŞLER VE GERÇEKLER

50. YILINDA DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE “68”

Kaynak Yayınları

Mayıs 1968 gençlik hareketleri, Soğuk Savaş'ın biçimlendirdiği dünyada büyük sarsıntı yaratarak geniş kitleleri özgürleştirdi.

Tarihsel önemi burada yatıyor.

Mayıs 68, Türkiye'yi de özgürleştirdi. Bağımsız Demokratik Türkiye ülküsünü bilinçlere bir kez daha nakşetti.

Olayları başından sonuna dek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olarak yaşadım.

Sınıf arkadaşlarım Cevahir'in, Mahir'in, Sabahattin'in ve ötekilerin hangi sihirli halıya binerek bulutlarda dolaştığını sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor bile…

Yarım asırdır devrimci mücadelenin içinde yer alıyorum. Elimden geldiğince halka hizmet ettim, Cumhuriyet davasına bağlı kaldım. Benim açımdan 68, elli yıllık bir sürecin başlangıcıdır.

Mao Zedung'un o yıllarda kulaktan kulağa dolaşan “Gerçek kahraman kitlelerdir” sözü hiç aklımdan çıkmadı. 68 de büyük bir kitle hareketidir, milyonlarca gencin eseridir.

Kitlenin ruh halini yansıtmak, olayları gerçeğe bağlı kalarak, bugünkü ve gelecek kuşaklara aktarmak önem taşıyordu.

Bunu yapmaya çalıştım.

-Cüneyt Akalın

264 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Merly Comer

BİZİM ALZHEİMER HİKAYEMİZ

Çeviren:Esengül Ayyıldız

Paloma Yayınevi

Alzheimer konusunda aktif olarak çalışan, Emmy Ödüllü televizyon muhabiri Meryl Comer, Bizim Alzheimer Hikâyemiz isimli bu kitabında, kocasının Alzheimer hastalığıyla mücadelesini ona sonuna kadar evinde bakmayı seçmiş bir eşin gözünden anlatıyor.
 

Meryl Comer’in kocası Harvey Gralnick’e 1996’da erken başlangıçlı Alzheimer teşhisi konduğunda, Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde hematoloji ve onkoloji araştırmasını yönetiyordu. Meryl kocasındaki değişiklikleri fark ettiğinde ona teşhis konabilmesi için yıllarca mücadele ederken sevdiği insanın ve hayatlarının uğradığı değişimin her ânını yönetmek zorunda kaldı.

Yazar bu yıkıcı durumu ve onun hem hastalar hem de hasta yakınları üzerindeki etkilerini büyük bir dürüstlükle kaleme alıyor. Comer gündelik gerçekleri ve hasta bakımının getirdiği ağır ve yıpratıcı sorumlulukları ayrıntılarıyla anlatırken, yanlış anlaşılan bu hastalık ve onunla yaşamaya ilişkin herkesin bilmesi gereken doğruları kişisel deneyimleri yoluyla ortaya koyuyor ve bu sağlık krizine bir ışık tutuyor.

Kendisini Alzheimer hastalığıyla mücadele etmeye ve kamuoyunda bu konuda farkındalık yaratmaya adayan Meryl, “Yaptığım hiçbir şey aslında benimle ilgili değil; amacım kimsenin sonunun benim gibi olmamasını sağlamak,” diyor.

Bizim Alzheimer Hikâyemiz, hasta ya da hasta yakını olarak toplumun büyük kısmını hedefine alan Alzheimer hastalığı ve onun yol açtığı derin ve büyük hasarı anlamak için büyük bir içtenlikle kaleme alınmış en doğru kaynaklardan biri.

216 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Lisa Cron

HİKAYE DEHASI

Çeviren:Bekir Selçuki

Sola Unitas Yayınları

Tarihte tekerleği kullanmamış büyük toplumlar vardır ancak hikâye anlatmamış hiçbir toplum yoktur.

- URSULA K. LE GUIN -

Lisa Cron'un ilk kitabı olan “Wired for Story”nin ardından, bir hikâyeyle sahneye dayalı bir plan oluşturmak için yazım kılavuzu sayılabilecek bu kitabı, bilişsel hikâye anlatımı stratejilerinin nasıl kullanılacağını ortaya koyuyor.

Sonunda sadece bir sayfa elde edebilmek için kan ter içinde yüzlerce sayfa yazıp bir kenara atmak her yazarın en büyük korkusudur. Yazma topluluklarındaki geçerli bakış açısı, bu soruna dair sadece iki yol olduğunu söylüyor: Doğaçlama ve taslak oluşturma. Hikâye koçu Lisa Cron kariyerini, bu yöntemlerin neden işe yaramadığını ve beynimizin okuduğumuz her hikâyeden yararlanmak için ne yapması gerektiğini araştırarak geçirdi. Tüm bunları, nedenleri bilime dayanan güçlü kanıtlarla elde etti.

Cron, “Hikâye Dehası” adlı kitabında, bir fikrin ilk ışıltısından roman yaratma ve küçük bir fikirden büyük bir taslağa dönüştürme yolculuğuna dair detayları adım adım anlatıyor.

320 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

"ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018" haberi, 30 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 30 Temmuz 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
ABC Kitap Haberleri