Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018

Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018

Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

İsmail Saymaz

KİMSESİZLER CUMHURİYETİ
İletişim Yayınevi

“Diyarbakır'ın Karaağaç Köyü Kuran Kursu'nda can veren altı çocuk; tarikat şeyhleri tarafından kutsanmış ‘imansız' bir piyasanın ve bu kuralsız piyasada bozdurulmuş kör bir inancın kurbanlarıydı. Karaağaçlı çocukları; anayasasında yazıldığı üzere demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olması beklenen Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer kimsesizleri izledi: Konya Taşkent'te doğalgaz patlamasında yiten on sekiz ve Adana Aladağ'da köze dönmüş on iki kız çocuğu, Karaman'da tecavüze uğrayan on erkek çocuk, Kütahya'da bir kolunu kıyma makinesinde bırakan on iki yaşındaki Nurettin ve Adıyaman'da bir ortaokul pansiyonunda ırzına geçilen erkek çocuklar...”

12 Eylül'den itibaren uygulanmaya başlanıp AKP iktidarlarında tamamlanan neo-liberal ekonomik politikalar sonucu Türkiye'de yoksulluk ve yoksunluk, tarikat ve cemaatlerin istismar alanına dönüştü.

İsmail Saymaz, tarikat ve cemaatlere terk edilen eğitim alanındaki ihmalleri, kamu görevlilerinin dinî gruplara yol vermesini ve nihayet yoksul aile çocuklarının dramını gözler önüne seriyor.

Kimsesizler Cumhuriyeti, tarikatların “endişelerini” gidermek için kaçak eğitim kurumu açmanın ve bu kuruluşlarda çalışmanın suç olmaktan çıkarılmasının sonuçlarına ışık tutuyor. Ölen, sakat kalan, cinsel saldırılarla hayatları kararan bu çocukları kader kurbanı ilan eden zihniyetin somut suç ortaklığını gösteriyor.

120 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


*

Elias Canetti
KURTARILMIŞ DİL

Bir Gençliğin Öyküsü
Çeviren:Şemsa Yeğin
Sel Yayıncılık
Elias Canetti, dil ve edebiyatla kurduğu organik ilişkinin temellerinin izinisürdüğü otobiyografik üçlemesinin ilk kitabı Kurtarılmış Dil'de, Balkansavaşlarının çetrefil dönemlerinde ayakta kalma mücadelesi verirkençokkültürlülüğün ve çokdilliliğin zenginleştirici atmosferinin yanı sıra, göçler veyitimlerle tarazlanan çocukluk ve ilkgençlik dönemini tüm doğallığıyla, sözünüsakınmadan aktarıyor. 
Rusçuk, Viyana, Zürich, Manchester gibi Avrupa'nınbirbirinden farklı şehirlerinde atlatmaya çalıştığı travmaları ve entelektüeledimlerin peşinde farkına varmaksızın verdiği kendini gerçekleştirmemücadelesini, derin bir edebi perspektif ve içe bakışla kaleme alıyor.Çağdaş Alman edebiyatının yetkin kaleminin kişiliğine yön veren en derinanılara, edebi dehasının ve yazın yeteneğinin keşfini sağlayan ilk deneyimlereokuru ortak eden coşkulu bir dertleşme...

344 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


*

Sadık Usta
DÜNYAYI DEĞİŞTİREN DÜŞÜNÜRLER 1

Felsefenin Şafağı:Hint, Çin, Yunan, Roma ve Rönesans Avrupa’sı
Kafka Yayınevi 

Felsefe ne zaman ortaya çıktı ve hangi tarihsel süreçlerin ürünü oldu? İdealizm mi yoksa materyalizm mi daha önce ortaya çıktı? Tarihten günümüze değişmeyen felsefi bir çizgi var mı?

Elinizdeki bu eser, sadece yukarıdaki sorulara yanıt aramıyor, aynı zamanda Kadim Hindistan ve Çin'den başlayarak uygarlığın ayak izlerini takip ediyor; felsefenin Hint, Çin, Antik Yunan-Roma ve Rönesans Avrupa'sında ortaya çıkışının tarihsel-toplumsal koşullarını inceliyor. Toplam beş cilt olarak hazırlanan bu eserde, düşünce ve eylemleriyle insanlık tarihine yön vererek dünyayı değiştiren düşünürlerin ve filozofların temel eserlerinden seçkiler yer alıyor.

Dünyayı değiştiren düşünürleri yakından tanımak, ortaya koydukları muazzam eserlerden yapılmış seçkilerden hareketle düşüncelerine nüfuz etmek isteyenlerin her zaman ellerinin altında bulundurmaları gereken bir yapıt.
Birinci cildin kapsamı şöyle: Hint Vedaları, Uddalaka, Konfüçyüs, Lao Tzu, Me-ti, Anaksimandros, Herakleitos, Demokritos, Platon, Aristoteles, Epikür, Lucretius, Seneca, Leonardo da Vinci, Luther, Erasmus, Müntzer, Thomas More ve Kopernik.

344 s.
İstanbul 2018

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

*

"Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018" haberi, 16 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 16 Ekim 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 İngiltere'de Morgda Cinsel Suç: Tutuklama ve Şok Edici İtiraf
  2. 15:16 Pavyon Dansı Moda Oldu! 'Dilber'Gece Kulübüne Taşındı!
  3. 15:04 Rakı Fiyatlarında Artış Bekleniyor: Hangi Markalar Zamlanacak?
  4. 15:03 Heyecan Verici Gelişme! PlayStation Oyunları Artık iPhone ve iPad'de!
  5. 15:03 Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!
  6. 15:03 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Aşk Yaşıyor: İlk Kez El Ele Görüntülendi!
  7. 15:02 Fırtına Alarmı! İzmir'de Bu Akşam Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor
  8. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  9. 14:47 Koç Holding, dolandırıcılıkla ilgili bir uyarıda bulundu
  10. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  11. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  12. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  13. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  14. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  15. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  16. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  17. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  18. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  19. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  20. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
ABC Kitap Haberleri