Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018

Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018

Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Aslı Ayhan
BİR NADİR ÖYKÜSÜ
Safiye Nadir’in İlham Veren Hikayesi

Tarihçi Kitabevi

"Bir Nadir Öyküsü” Asil Nadir'in annesi Safiye Nadir'in Kıbrıs'ın köylerinden İngiltere Kraliçesi'nin sarayına uzanan iniş çıkışlarla dolu hayatını, onun bitmek tükenmek bilmez mücadelesini ve azmini anlatıyor. Bu kitapta yalnızca Safiye Nadir'in bilge kişiliğini, sosyal adaletini, yaşama ve insanlara olan tutkusunu değil, onun yaşamı ekseninde dünyada yok sayılan Kuzey Kıbrıs'ın ve Kıbrıslı Türkler'in 1920'lerden 2000'lere uzanan serüvenini de okuyacaksınız. Bir kadının savaş casusluğu, aşkı, acılarıyla başa çıkışı ve başarı hikayesinin yanı sıra, Nadir ailesinin iş hayatında dünya çapına yayılan yükselişi ve çöküşünün Kıbrıs'ın siyasi olaylarıyla nasıl harmanlanarak şekillendiğine tanık olacaksınız.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Thomas Cathcart, Daniel Klein
PLATON BİR GÜN KARİKATÜR ÇİZER
Çeviren:Niran Elçi
Aylak Kitap


Onlar “Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer...” isimli efsanevi kitaplarıyla felsefenin anlaşılmaz olduğu varsayımını yerle bir ettiler, felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında büyüleyici bir felsefi içerik barındırdığını kanıtladılar.
Matrak filozoflarımız bu sefer en iyi espriler gibi en iyi karikatürlerin de felsefenin büyük sorularına, hayatın mühim meselelerine yanıtlar verdiklerini gösteriyorlar. Hayatımızda Nietzscheci karikatüristler var, Aristocu karikatüristler, Kantçı, Spinozacı, Marxçı karikatüristler hatta Derrida'yı anlayan ve bize de anlatmayı başaran karikatüristler.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklyınız


Bryan Talbot, Mary M. Talbot
KIZIL AZİZE:BİR ÜTOPYANIN PEŞİNDE
Çeviren:Damla Lellecioğlu
Desen Yayınları

Ütopya Kuşağında Parlayan Kızıl Bir Yıldız: Louise Michel

Öncü Kadınlar ile Babalar ve Kızları isimli ödüllü kitaplarıyla tanıdığımız Mary M. ve Bryan Talbot ikilisinden, 19. yüzyılın en sıradışı kadınlarından Louise Michel'in, namıdiğer Kızıl Azize'nin etkileyici yaşamöyküsünü gözler önüne seren yeni bir grafik roman.

Kızıl Azize: Bir Ütopyanın Peşinde, korkusuz ve yılmaz bir direnişçi, feminist bir öğretmen ve tutkulu bir şair olan Louise Michel'in, Paris Komünü'nden Yeni Kaledonya'daki sürgün günlerine uzanan mücadelesinin izini sürüyor.
Distopik düşüncelere teslim olan çağımız insanına radikal bir iyimserlik öyküsü sunan ilham verici bu grafik roman, ütopya ve bilimkurgu edebiyatının doğuş şartlarına da dikkat çekerek ütopyalara olan ihtiyacın hiçbir zaman tükenmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor.
Akademisyen, yazar Mary M. Talbot ve çizer Bryan Talbot, cesur kişiliğiyle kısa sürede efsanevi bir ün kazanan Michel'i tarihin tozlu sayfalarından çıkararak, siyah-beyaz ve kırmızının hâkim olduğu çarpıcı çizimlerle ona yeniden hayat veriyor.

Genel hikâye akışında adı geçen tarihsel kişilere ve olaylara dair detaylı bilgilerin de sunulduğu “Zaman Tüneli” bölümüyle Kızıl Azize: Bir Ütopyanın Peşinde, 19. yüzyıl edebiyatı ve siyasetine egemen olan ütopya tutkusunu da günümüze taşıyan kapsamlı bir yapıta dönüşüyor.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Haruki Murakami
KUMANDANI ÖLDÜRMEK
Çeviren:Ali Volkan Erdemir
Doğan Kitap

Dünya edebiyatının tartışmasız en büyük yazarlarındanolan Haruki Murakami'den gerçek bir şaheser… İlmekilmek örülmüş bir gizem hikâyesi… Kumandanı Öldürmek yalnızlığı bir yük olarak görmeyen,yeri geldiğinde yalnızlığını bir madalya gibi göğsündetaşıyanlar için yazılmış bir roman. Tıpkı bir dağ başındayalnız bir hayat süren, bu yalnız varoluşuyla gizemli birşeyleri hayatına davet eden roman kahramanı gibi. Bu muhteşem romanı okurken yol arkadaşımız yinemüzik olacak… Mozart'ın Don Giovanni'sini, Strauss'unGüllü Şövalye'sini başucu müziğimiz yapacağız. Kumandanı Öldürmek'in gizemli labirentlerindekaybolurken Fitzgerald'ın Muhteşem Gatsby'sine selamgönderecek, Orwell'ın 1984'ü yazarken inzivaya çekildiğio adayı merak edeceğiz… Ve hepsinden önemlisi “büyülübir dünya”da yaşadığımızı bir kez daha anlayacağız.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Marcel Proust
KALAN SON GÜZEL KAĞIDIM
Hazırlayan:Jerome Picon
Çeviren:Ayşenaz Cengiz
Yapı Kredi Yayınları

Marcel Proust tam bir mektup delisiydi. Çocukken edindiği bu alışkanlıkla, Kayıp Zamanın İzinde'nin ciltlerini teker teker kaleme aldığı dönemlerden 1922 yılındaki ölümüne kadar, hiç durmadan binlerce mektup yazdı: Ailesine, arkadaş bildiklerine, hasım bellediklerine,üst kat komşusuna, yayıncısına, kitaplarını destekleyenlere ya da kayıtsız kalanlara...

Jerome Picon'un derlediği ve açıklayıcı notlarla zenginleştirdiği bu seçki; zaman, üslup ve konu açısından dengeli bir dağılım sunuyor.

“Senin yüzünden öylesine sinirlenmiştim ki zavallı Fénelon'un beraberinde Lauris'le geldiğinde bana ettiği,söylemeliyim ki, oldukça tatsız bir laf yüzünden yumruklarımla üstüne (Fénelon'un, Lauris'in değil) atladım, ne yaptığımın farkında olmadığım için yeni aldığı şapkayı alıp üzerine bastım, parçaladım, sonra içindeki astarı çıkardım. Abarttığımı düşünebileceğin için mektubakumaştan bir parça ekliyorum, böylece anlattıklarımın doğru olduğunu anlarsın.”
Annesine yazdığı mektuptan
 

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız



Marcus Tullius Cicero
TANRILARIN DOĞASI
Çeviren:Gül Özaktürk, A. Fafo Telatar
Doğu Batı Yayınları

Tanrıların Doğası adıyla Türkçeye kazandırılan Marcus Tullius Cicero'nun de Natura Deorum adlı yapıtında Klasik Yunan döneminde temelleri atılan ve gelişen, ardından Roma Döneminde de kabul gören ancak yeterince açık olmayan felsefi düşünceler bir kez daha açıklanmıştır.

Latin Dilinin tüm inceliklerini bilen usta bir hatip olmasının yanı sıra toplumda uzlaşmaya ve uyuma önem veren Cicero'nun bu yapıtı, konularında uzman ve yetkin kişilerin karşılıklı konuşmaları biçimindedir. Kemale ermiş kişilerin anlatımıyla ele alınan konular ayrıntılı ve anlaşılır biçimde ortaya konmuştur.

Cicero bu yapıtındaki sistemli anlatım biçimiyle günümüzde bile zor gibi görünen konuların, Eskiçağdaki üç felsefe okulunun (Epikuros, Stoa ve Akademeia) görüşlerinin kolayca anlaşılmasına katkıda bulunmuştur.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


Bob Dylan
NOBEL KONUŞMASI
Çeviren:Pelin Batu
Kırmızı Kedi Yayınları

“Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığımda, şarkılarımın acaba edebiyatla tam olarak ne gibi bir ilgisi var diye düşünmeye başladım. Bunun üzerine kafa patlatıp aralarındaki bağlantıyı görmek istedim. Sizlere bunu ifade etmeye çalışacağım. Büyük bir ihtimalle 
bunu dolaylı bir şekilde yapacağım...”
Bob Dylan'a “Amerikan müzik geleneğinde yeni şiirsel anlatımlar yarattığı” gerekçesiyle, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü verildiğinde büyük tartışma çıkmıştı… Bob Dylan'ın şarkıları gibi doğal, içten, bütün yaşamsal ve edebi “köklerini” açık eden konuşma metni, herkese gerekli cevabı veriyor!

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


Kolektif
PATLAYAN KUYRUKLUYILDIZLAR-EKSPRESYONİST ÖYKÜLER
Çeviren:Zehra Aksu Yılmazer
İş Bankası Kültür Yayınları

Ekspresyonizm Almanya'da Birinci Dünya Savaşı öncesinde gelişmiş, sanat dallarının hepsinde etkili olmuştu. Edebiyat akımı olarak 1909 civarında Berlin'de başladı ve ardında izi 1920'lere dek sürülebilecek bir miras bıraktı. Ele avuca sığmayan, tarife gelmeyen ekspresyonizm naif bir esrikliğin, sinik bir kuşkuculuğun, Nietzsche'ci bir bireyciliğin ve sosyalist kardeşliğin idealizminin yanı sıra kent yaşamının dehşetini, uygarlığın çöküşüne ilişkin kıyamet öngörülerini, ilkel içgüdülerin yüceltilmesini ve liberalizm karşıtı bir nihilizmi de barındırıyordu içinde. Ordu, okul, ataerkil aile ve imparatorluk gibi kurumların yerleşik otoritesine karşı çıkan Alman ekspresyonistler yoksulların, ezilmişlerin, akıl hastalarının, toplum dışına itilmişlerin yanında yer almışlardı. 
Ekspresyonistler doğanın ve toplumun nesnel bir bakış açısıyla ele alınmasına karşı çıkıyor, içsel gerçeğin yansıtılmasını savunuyorlardı. Yeni bir düzenin ve toplumsal geleneğin zincirinden kurtulmuş, dünyaya sınırsız bir öznellikle bakan yeni bir insanın yaratılmasında öncülük yapma gibi yüce bir görev biçmişlerdi kendilerine. Bu yeni insan yeni bir dile ihtiyaç duyuyordu. Mesajlarını iletmek için anlatım olanaklarının sınırlarını zorlayan, klişelerden arınmış yeni bir dil oluşturmuşlardı. Bu küçük seçkide Franz Held, Oskar Panizza ve Paul Scheerbart gibi öncü ekspresyonistlerden Gustav Meyrink, Franz Kafka ve Robert Musil gibi tanınmış yazarlara uzanan bir yelpazede ekspresyonist edebiyatın tadımlık örneklerini bulacaksınız.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


Nebil Özgentürk
SESSİZ GECE YAZILARI
Kara Karga Yayınları
İnsanların müstakil hikâyeleri, insanlığın ortak yaşamından bağımsız değil. Zamanında, belki de hiç ilgilenmediğimiz bir topluluğun, bir şairin ya da bir fotoğrafçının gündemi olan şeyler, hepimizin geleceği olabilir.

Nebil Özgentürk, Sessiz Gece Yazıları'nda, zamane olaylarının içindeki zamansız hikâyeleri buldu ve yeniden gün yüzüne çıkardı.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


 

Soren Kierkegaard
TANRI’YA İHTİYAÇ DUYMAK
Çeviren:Zeynep Yeter
Zeplin Kitap

Varoluşçuluğun babası olarak anılan Kierkegaard felsefesini inanç ve bilgi, düşünce ve gerçek üzerine kurmuştur. Tanrı'ya İhtiyaç Duymak adlı bu derlemede, Kierkegaard felsefesinin özünü oluşturan bütün kavramlara dair parçalar bulacak, büyük filozofun ölüm, din, korku gibi konulardaki düşüncelerini okuyacaksınız. Tanrı'ya İhtiyaç Duymak, Kierkegaard'un bütün kitaplarından yapılmış bir derleme olması açısından, Søren Kierkegaard'un felsefesine giriş niteliğinde bir eserdir.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

"Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 19 Kasım 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
ABC Kitap Haberleri