Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019

Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019

Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Viet Thanh Nguyen

MÜLTECİLER

Çeviren:Peren Gülmez

Kafka Yayınevi

“Mülkiyetin her şey sayıldığı bir ülkede, bizim sadece hikâyelerimiz vardı.”

Pulitzer ve Carnegie Madalyası ödüllü Sempatizan'ın yazarı Viet Thanh Nguyen'in son yirmi senede kaleme aldığı öykülerden oluşan Mülteciler parçalanmış anayurtları ile yeni ülkeleri arasında sıkışıp kalmış insanların deneyimleri üzerinden kimlik aile,yuva göç ve Amerikan rüyası temalarını işliyor.

San Francisco'ya gelip eşcinsel bir çiftin yanına yerleşen Vietnamlı genç bir mültecinin yaşadığı derin kültür şokundan, bunamaya başlayan kocası tarafından eski bir sevgilisiyle karıştırılan bir kadının hüsran dolu günlerine; Ho Chi Minh Kenti'nden genç bir kızın, Amerika'da yaşayan ve onun sahip olmadığı her şeyi elde etmiş gibi görünen üvey ablası tarafından ziyaretine kadar göç tecrübesini en alışılmadık açılardan ele alan bu sekiz öykü, mültecilerin hayallerini ve karşılaştıkları güçlükleri büyüleyici, ışıltılı bir anlatıyla kayda geçiriyor.

2017 yılında Asya/Pasifik Asıllı Amerikalılar Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Mülteciler'de Nguyen, vatanından ayrılıp başka bir ülkede yuva kurmaya çalışan insanların özlemlerini, aynı zamanda yaşamımızın sınırlarını çizen kendimizi bulma yolculuğunda kurduğumuz ilişkileri ve beslediğimiz arzuları keskin, dolambaçsız, mizahi bir üslupla irdeliyor.

176 s.

İstanbul 2018

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli

Frederick H. Martens

NORVEÇ MASALLARI

Çeviren:Alara Ergin

Maya Kitap

Yaşamın doğayla iç içe olduğu Norveç'te, halkı bir araya getiren de doğada yapılan etkinliklerdir. Büyüleyici kuzey ışıklarının altında anlatılagelen bu masallar, kuzey halkının geleneklerini ve inanışlarını gözler önüne seriyor.

Norveç kültürünün kökenine inen bu 32 masalla, yeraltından dağlara kuzeyin engin coğrafyasında bir yolculuğa çıkıyoruz.

Per Gynt'ten Ola Storbaekkjen'e, Helge-Hal'den Soria-Moria Kalesi'ne kadar çok sayıda masalda “trol” figürünün ne kadar baskın olduğuna şahit olurken bazı masallarda doğunun zengin kültürünün bu topraklara kadar geldiğini göreceksiniz.

Geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu masallar, masal seven herkesin kitaplığında bulunmalı.

224 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli

Ali Güveloğlu

ANTİK ÇAĞ’DA BESLENME VE DAMAK TADI

Pinhan Yayıncılık

Bu kitap, Eski Çağ tarihine ve yemek pişirmeye olan sonsuz ilgimin bir ürünü olarak ortaya çıktı. Yemek hayatımızın tam merkezinde olmasına karşın tarihle ilişkilendirmekte güçlük çektiğimiz bir alandır. İmparatorlukların doğmasına-yıkılmasına, savaşların gidişatına nasıl yön verdiğini bir türlü göremeyiz, ya da görür de altında daha büyük sebepler ararız. Oysa doğruluğu tartışmalı olmakla birlikte Fransa kralı 16. Louis'nin eşi Marie Antoniette'in açlıktan yakınan yoksul halkın şikayetlerini savuşturmak amacıyla söylediği varsayılan “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” sözünün Fransız devrimine giden yolu açtığını ve sözün sahibinin giyotinle idam edildiğini bilmeyen yoktur. Antik Çağ için de durum bundan farklı değildir, Hellenlerin tahıl tarımı yapabilecekleri arazilere duydukları ilgiyi, bu ilgiden dolayı Kolonizasyon faaliyetlerini başlattıklarını artık kabul ediyoruz. Romalıların birçok amaçla kullandıkları silphium adlı bitkiyi neslini tüketmek pahasına ithal ettiklerini belki bu kitaptan öğreneceksiniz. Zeytin ve zeytinyağı olmasa Hellen uygarlığı nasıl bir hal alırdı sorusu cevabını asla bulamayacağımız bir sırdır. İmparatorlar sofralarını neden en seçkin yiyeceklerle donatıyorlardı? Bununla neyi amaçlıyor ve uğruna nasıl bir paha ödüyorlardı? Bu ve benzeri sorular çoğaltılırsa yemeğin tarihle ilişkisi daha kolay anlaşılacaktır.

272 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

H. G. Wells

TANRILARIN TOHUMU

Çeviren:Murat Karlıdağ

İthaki Yayınları

H. G. Wells, bilimkurgunun atası, türe adını altın harflerle yazdırmış en büyük yazarlardan. Zaman Makinesi, Görünmez Adam, Doktor Moreau'nun Adası ve Dünyalar Savaşı gibi eserleri ve düşünceleriyle âdeta zamanın ötesinden gelen bir yazar olan Wells, Tanrıların Tohumu'nda ters giden bilimsel gelişmelerin, kırılgan bir ırk olan insanlığı nasıl yıkıma sürükleyeceğini anlatıyor.

Sevimsiz oldukları söylenebilecek iki biliminsanı Profesör Redwood ve Bay Bensington gözden uzakta çalışmalarını sürdürüyorlardı. Bu sırada keşfettikleri Herakleophorbia, namı diğer Devtohumu ile insan evrimindeki en büyük gelişmenin altına imza attılar. Bu tohum sayesinde daha zeki, daha güçlü süper insanlar geliştirilebilecekti.

Ancak göz ardı ettikleri bir şey vardı: Bilim, insanlığa boyun eğmeyecekti. Bu icat sayesinde insanlar ve hayvanlar kontrolün ötesinde büyüyecek, bu besini tüketen devler ile normal toplum arasına sınırlar çekilecek ve bu farklılığın getirdiği kaos, insanlığı yavaş yavaş ele geçirecekti.

Wells'in 1904 yılında, yani genetiği değiştirilmiş besinlerin tüketilmeye başlamasından uzun yıllar önce yazdığı Tanrıların Tohumu, bilimkurgunun günümüz biliminin dahi kafa yorduğu konulara değinen gizli hazinelerinden biri.

272 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Herbert George Wells adlı yazara ait Tanrıların Tohumu kitabını alabileceğiniz siteleri inceleyin

Mihail Bulgakov

GENÇ BİR DOKTORUN NOT DEFTERİ

Çeviren:Ali Rıza Dırık

Dipnot Yayınları

Birinci Dünya Savaşı'nın son, Rus Ekim Devrimi'nin ilk zamanları… Moskova'da tıp fakültesini yeni bitirmiş genç bir doktorun, tayin olduğu ücra bir taşra ilinde tek başına göğüslemek zorunda kaldığı zorluklar... Tecrübesizliğinin üzerine binen kısıtlı olanaklar…

Dehşetli bir kazanın ardından parçalanmış bedeniyle önünde duran küçük bir kız, korku içinde ameliyat ettiği ilk kişi olur. Ardından ilk doğum vakasıyla karşılaşır; ters gebelikten mustarip bir kadına yaptıracağı zor bir doğumdur bu. Her vakada tıp fakültesinden kalan kitaplarının sayfalarına sığınsa da ne yapması gerektiğine hep kendi başına karar verecektir. Çetin kış şartlarında yetişmek zorunda olduğu hastalar, tedaviye direnen batıl inançlı köylüler… Büyük şehirlerin parıltılı hayatının çok uzağında büyük sorunlarla baş başa kalmanın boğuntusu…

Dünya edebiyatının büyük yazarlarından Mihail Bulgakov'un usta anlatımıyla, okurunu Rus taşrasının içlerinde gezintiye çıkaracak, onu dönemin ruhuyla tanıştıracak öyküler…

194 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hakan Vahit Erkutlu

ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ

Akademisyen Kitabevi

Elinizdeki kitap, lisans ve lisansüstü öğrencilerin çalışma psikolojisi bilimi hakkında teorik bilgi edinmeleri açısından yol gösterici niteliktedir. Ayrıca, çalışma ortamında insan davranışını anlamak isteyen ve uygulamada bulunan kişilere de kitabın önemli ölçüde katkısı olacaktır. Hem ders hem de referans kitabı olma özelliği gösteren bu eserin okuyuculara faydalı olması dileğiyle.

362 s.

Ankara 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli

Mahmut Yesari

İSTANBUL’UN ANTİKA TİPLERİ

Can Yayınları

Palavracılar, dolandırıcılar, zamparalar, âlemciler, mirasyediler…

Mahmut Yesari, kıvrak kalemiyle İstanbul'un bu “antika” tipleri arasında geziniyor. Her birini ince ince allayıp pullayarak tanıtıyor ve 20. yüzyıl başı İstanbul'unun şehir hayatına dair keyifli bir okuma sunuyor.

Bugüne kadar gazete sayfalarında kalmış bu eğlenceli yazılar nihayet günümüz okuruyla buluşuyor.

“[Mahmut Yesari'nin] asıl kıymeti hayatında kavranmış değildir, ölümünden ve nesillerden sonra değeri artacak ediplerdendir.”

- Refik Halid Karay

“Mahmut Yesari, kendisinde ve benzerlerinin şahsında zürriyeti kurumaya yüz tutmuş bir bohem neslinin son mümessillerindendi. (…)

Mahmut Yesari'nin ölümü, Türk edebiyatını ve gazeteciliğini benzeri az bulunur bir rikkat ve fazilet örneğinden mahrum bıraktı.”

- Peyami Safa

184 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Jack London

VAHŞETİN ÇAĞRISI

Çeviren:Sezen Kiraz

Bilgi Yayınevi

Jack London'ın romanları ve inişli çıkışlı özel yaşamı, büyük teknolojik ve tarihi değişimlerin heyecanıyla dolup taşan yirminci yüzyılın zorlu ilk yıllarında Amerika'nın umutlarını, hayal kırıklıklarını ve ideallerini ayna gibi yansıtır. Yazarın maceraperest ruhu, yaşama ve coşkuya duyduğu tutku ve araştırmacı zihni onu Klondike'tan Güney Denizlerine kadar uzanan zorlu bir yolculuğa çıkmaya sevk etmiştir. Bu yolculuklarda edindiği deneyimler ve Darwin, Spencer, Marx gibi düşünürlerin teorilerine duyduğu hayranlıktan aldığı ilhamla yazdığı romanlar sayesinde Amerika'nın en popüler yazarlarından biri haline gelmiştir.

İlk kez 1903 yılında yayımlanan ve London'ın en büyük eseri olarak değerlendirilen Vahşetin Çağrısı, Klondike Altına Hücum sırasında kendini Kanada'nın bakir doğasında bulan cesur bir köpeği ve insanların dünyasında kalmak ile doğaya dönmek arasında yapmak zorunda kaldığı seçimi anlatır.

132 s.

Ankara 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli

Murat Erşahin

MÜMKÜNSE SIRA BAŞI OLSUN LÜTFEN!

H2O Kitap

Hikayelerin içine girip dolaşabilen okuyucuların hakikaten becerebilenlerin diyorum bu kitabın kapağını açtıktan sonra çıkacakları yolculukta karşılaşacaklarına ne ölçüde aşina olduklarını bilemiyorum. Sonuçta bütün seyahatler sürprizler barındırır. Ya da şöyle söylemeli; ‘karşı tarafın' okuyucusu olarak bu şenlikli sokaklarda dolaşmaktan benim payıma düşen hem neşeli, hem hüzünlü ama illa ki tuhaf tanışıklıklar oldu.

- Tayfun Pirselimoğlu
Yönetmen / Senarist / Yazar / Ressam

Bu kitabın başrollerinde sinema, edebiyat ve Kadıköy var. Murat'ın öykülerinde, insan yüreğine dokunan şeyler ve bir semte karşı yıllarla oluşmuş “tutku” var... Her öyküsü derinleşen anlamlarıyla insan yüreğine dokunuyor. Yalnızca yüreğimizle görebileceğimiz şeyleri anlatıyor. Sokakları adeta bir sinema sahnesi, sinemayı bir öykü, sevdiklerini de bir şiir gibi anlatıyor. Tüm bunlar onun kaleminin ne kadar güçlü ve yüreğinin de ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor.

- Selim Güneş
Yönetmen / Senarist / Fotoğraf sanatçısı

Sistemin dayatmalarını reddederek, beyazperdede gördükleri ve çerçevenin dışında hissettikleri, kırılgan yüreğinden süzülüp gelen dokunuşlarıyla daha bir anlam kazandığında “Evet” diyoruz, “hayat dediğin bu işte.” Bir film karesi, bir hikaye içinde yer alan insanlığımız, dostluğumuz, sevgilerimiz…Yani, Murat Erşahin'in hikayeleri. İyi okumalar.

- Ali Ulvi Uyanık
Sinema Yazarı

Murat Erşahin'in satırlarını okurken geçmişle bugün arasında dönüp duran sarmal bir hafızanın, şiirsel bir coğrafyanın içinde dolaşıyoruz. … geçip giden zamanın hüznü, bellek ve dil, bir araya gelip çağımızın hoyratlığına adeta isyan ediyor.

- Mehmet Açar
Sinema Yazarı / Yazar

160 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli

George Berkeley

HYLAS İLE PHİLONOUS ARASINDA ÜÇ KONUŞMA

Çeviren:Levent Özşar

Biblos Kitabevi

İngiliz Deneyci filozoflarının en büyüklerinden biridir George Berkeley (1685-1753). Hylas ile Philonous Arasında Üç Konuşma onun felsefi görüşlerini en açık dile getiren yapıtı sayılır. Bu ilginç aykırı görüşlerden bazıları şunlar: Var olmak algılanmaktır. Özdek bazı felsefecilerin uydurduğu bir kavramdır. Doğa bilimlerinde bu kavrama gerek yoktur. Bilimlerdeki çözümsüz nitelikte birçok sorunun kaynağı özdektir. Şeyler bir duyum öbeğinden başka bir şey değildir, algılanmadan bağımsız var olmazlar. Bir şeyden, örneğin bir kirazdan bütün duyu verilerini, rengi, kokuyu, tadı vb. aldığımızda geriye ondan bir şey kalmaz. Şeyler biz onları algılamadığımızda Tanrı algıladığı için var olmayı sürdürür. Esse est Percepii Tanrının varlığını kanıtlamak için en sağlam dayanaktır. Şeyler varsa Tanrı vardır. Tanrı ile diğer us sahibi varlıklar idea değildir, usun dışında da var olabilirler. Biz ideaları dolaysızca biliriz, oysa kendi benimizi, ötekilerin benini, Tanrıyı ancak usa vurma yoluyla biliriz.

202 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün Görseli


 

"Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019" haberi, 28 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 28 Ocak 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
ABC Kitap Haberleri