Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR
John Berger, Jean Mohr
YEDİNCİ ADAM
Çeviren: Cevat Çapan
Metis Yayınları

John Berger’in sözleriyle, “Yedinci Adam”;
“Göçmen işçinin deneyimini okura taşıyabilmek için bir yandan siyasi analize bir yandan şiire ihtiyaç duyduk. Hem ekonomistlerden alıntılar yaptık, hem bir hikâye anlatıcısı gibi kurguladık. Hepsinden önemlisi fotoğraflara ihtiyaç duyduk. Böylece Görme Biçimleri'nde başladığımız deneysel süreci tekrarlamış oluyoruz. Bu kez başka bir konuda, sözle ve görüntülerle göçmen işçinin maddi koşullarına ve hissettiklerine yakınlaşabilmeyi amaçladık...

“Bugün hâlâ İstanbul'un bir gecekondu semtinden, bir Yunan limanından, Madrid'in, Şam'ın ya da Bombay'ın bir kenar mahallesinden bu kitabı ele geçirip ilk okuduklarında nasıl etkilendiklerini anlatan Güneyli okurlara rastlıyorum. Böyle yerlerde kitap doğru bir adrese ulaştı, dostça ilgi gördü. Yedinci Adam bu okurlar için artık sosyolojik ya da birinci dereceden siyasal bir risale değil, daha çok bir aile albümü – insanın yakınlarının hikâyelerine, hatıralara, bir dizi yaşanmış anlara rastlayacağı bir albüm.”

248 s.
İstanbul 2018

*
Aldous Huxley
CESUR YENİ DÜNYAYI ZİYARET
Çeviren: Savaş Kılıç
İthaki Yayınları

Yirminci yüzyılda hem edebiyata hem de felsefeye büyük katkılar sağlayan, başta Cesur Yeni Dünya, Algının Kapıları ve Ada olmak üzere yazdığı elli kadar kitapla yalnızca çağını değil çağdaşlarını da derinden etkileyen, döneminin en önemli entelektüellerden İngiliz yazar Aldous Huxley, yedi kez de Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterildi. Başyapıtı Cesur Yeni Dünya'nın güncelliğini sorgulayan ve panoramasını çıkaran Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret, Huxley'nin kaynak eserinin bir sağlaması niteliğinde.

Cesur Yeni Dünya'dan yaklaşık otuz sene sonra yayımlanan eser, romandaki kehanetlerin ne ölçüde gerçekleştiğini mercek altına alıyor. Romanı yazarkenki öngörülerinin izini süren Huxley, dünyanın, tasavvur ettiği distopyaya çok daha büyük bir hızla dönüştüğü sonucuna varıyor.
Nüfus artışından uyuşturucu kullanımına kadar pek çok konuda fikirlerini belirten Huxley, bu kitabıyla birlikte Cesur Yeni Dünya'yı yeniden ele alırken bir diğer romanı Ada için de köprüler kuruyor.

128 s.
İstanbul 2018

*

Oktay Akbal
GARİPLER SOKAĞI

Mutluluğu bulma hevesine kapılan, eskiye dair özlemlerini paylaşan, yaşayamadıklarını yaşamayı veya en azından yaşamayı umut eden ikiinsan. Onların tek suçu ise insan olmak, sevmek ve sevilmek arzusu…
Türk edebiyatının usta kalemi Oktay Akbal, İkinci Dünya Savaşıyıllarında geçen Garipler Sokağı'nda; yoksul ve gariban insanlarınyaşadığı bir semtin gündelik hallerini, insanların kaygılarını vehayata tutunma çabalarını buraya yerleşen üniversite öğrencisiSalih'in gözünden anlatıyor.

Kentin çeperinde, apartmanların hızla talan ettiği bir semttehayat çok hareketlidir, gürültü, kavga, şarkı, türkü eksik olmaz.Çocukların sesleri, kadınların şarkılarına karışır. Semtin gençkızları buradan kurtulmak için türlü işler çevirir; delikanlılarise düzene alışmış gibidir.Bir gün ansızın haber gelir:Sokak istimlak edilecektir.

İstimlak öncesindeki son günlere tanık olan Salih, aitolmadığını düşündüğü bu sokağı sevmeye başladığındaartık gitme vakti de gelmiştir.

Garipler, evlerinin yerine apartman yapılacağı için sokağıbir bir terk ederken Salih de elinde valizi, hırsız gibi girdiğiyerden yine bir hırsız gibi arkasına bakmadan kaçar.

128 s.
İstanbul 2018

*
Fakir Baykurt

SILADAN UZAKTA

Literatür Yayıncılı

Bir yaşam bu, özyaşam...
Benim gibisine “leyleğin yuvadan attığı” denir. Yurtta terör alabildiğine azdı; bir yandan da mesleğe döndürülmüyorum. Öldürülmem de söz konusu. Çember içindeyim. 1979'da, daha önceden karar verdiğim ve arzu ettiğim, göçmen işçi yaşamını izleyip yazmayı bahane ederek yurt dışına çıktım. On beş yıldan fazla sürdü göçmenliğim. Bu kadar uzayacağını bilmiyordum. İstemiyordum da... Bir yandan yurtta generaller yönetimi, bir yandan daha büyük general olan yaşamın buyruğu yüzünden uzadı.

Sıladan uzakta geçen yıllarımı ordaki işçi çocuklarına öğretmenlik yaparak, onların sorunlarını çözmek için düzenlenen çalışmalara katılarak, bir yandan da yazarak değerlendirdim.

Fakir Baykurt

Duisburg

28.1.1995

460 s.
İstanbul 2018

*

E. Fuller Torrey
BEYNİN EVRİMİ VE TANRILARIN ORTAYA ÇIKIŞI
İlk İnsanlar ve Dinlerin Kökeni
Paloma Yayınevi

Dünyanın her yerinden dinler ve mitolojiler Tanrı'nın ya da tanrıların insanları yarattığını öğretirken ateist, hümanist ve materyalist eleştiri dinin bir insan icadı olduğunu ileri sürerek teolojiyi baş aşağı çevirir. Bu kitapta, E. Fuller Torrey, temel soruya verdiği yanıtla tanrıların kökenini insan beynine yerleştiriyor ve dinî inancın evrimin bir yan ürünü olduğunu ileri sürüyor.
İlk olarak Charles Darwin tarafından ileri sürülen bir fikri temel alan Torrey, tanrıların ortaya çıkışının çeşitli evrimsel etkenlerin rastlantısal bir sonucu olduğuna dair kanıtları sıralıyor. Antik kafatasları ve insan ürünü eşyalardan beyin görüntüleme, primatoloji ve çocuk gelişimi çalışmalarına kadar çok çeşitli kaynaklardan gelen verileri inceleyen bu kitap, yeni bilişsel becerilerin nasıl yeni davranışlara yol açtığının izini sürüyor. Örneğin otobiyografik hafızanın gelişimi rekabet avantajı sağlarken aynı zamanda ölümlülüğün kavranmasına, ölüme bir alternatif olduğuna dair inancın reddine de sebep olmuştur. Torrey, tanrıların ortaya çıktığı zamanları açıklayan nörobiyolojik gelişimi ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor ve arkeolojik buluntuları bilişsel gelişimle ilişkilendiriyor.
Bu kitap inancı reddetmiyor, aksine dinî inancı beynin evriminin kaçınılmaz bir sonucu olarak sunuyor. Evrimsel nörobilime dair açık ve anlaşılabilir açıklamalar sunan kitap, en derin gizemlerimizin mekanizmalarına yeni bir ışık tutacak.

316 s.
İstanbul 2018

*

Ellias Canetti
KURTARILMIŞ DİL
Bir Gençliğin Öyküsü
Çeviren: Şemsa Yeğin
Sel Yayıncılık

Elias Canetti, dil ve edebiyatla kurduğu organik ilişkinin temellerinin izinisürdüğü otobiyografik üçlemesinin ilk kitabı Kurtarılmış Dil'de, Balkansavaşlarının çetrefil dönemlerinde ayakta kalma mücadelesi verirkençokkültürlülüğün ve çokdilliliğin zenginleştirici atmosferinin yanı sıra, göçler veyitimlerle tarazlanan çocukluk ve ilkgençlik dönemini tüm doğallığıyla, sözünüsakınmadan aktarıyor.

Rusçuk, Viyana, Zürich, Manchester gibi Avrupa'nınbirbirinden farklı şehirlerinde atlatmaya çalıştığı travmaları ve entelektüeledimlerin peşinde farkına varmaksızın verdiği kendini gerçekleştirmemücadelesini, derin bir edebi perspektif ve içe bakışla kaleme alıyor.Çağdaş Alman edebiyatının yetkin kaleminin kişiliğine yön veren en derinanılara, edebi dehasının ve yazın yeteneğinin keşfini sağlayan ilk deneyimlereokuru ortak eden coşkulu bir dertleşme...

344 s.
İstanbul 2018

*

Virgnia Woolf, George Eliot...
KİTAP DEDİĞİN NASIL OKUNMALI?
Çeviren: Barış Tanyeri
SUB Basın Yayım

Londra Kütüphanesi dünyanın en büyük bağımsız kütüphanesidir. Thomas Carlyle tarafından 1841 yılında kurulan yapı hızla; okuyucular, yazarlar ve ilgili herkes için bir cennet haline geldi. Son iki yüzyılın en meşhur figürlerinden bazıları orada yazdı, okudu, düşündü ve yürüdü; George Eliot, Charles Dickens, E.M. Forster, Virginia Woolf ve daha pek çok adı günümüze kalan üyesi vardı. Zamanla bu ünlü üyelerin bazıları, kendiliğinden oluşan bir ağ dahilinde; kitap okuma, yazma ve yaşama sevinçleri ve dahi zorlukları hakkındaki görüşlerini paylaştılar. 

Gerçek anlamda bir hazine sandığını rafınızda saklamak istemeyebilirsiniz. 

Biz onu yastığımızın altından ayırmamaya karar verdik.
64 s.
İstanbul 2018

*

Sandra Aamodt, Samuel Wang
ÇOCUĞUNUZ BEYNİNE HOŞ GELDİNİZ
Çeviren: Cem Duran
İndigo Kitap

Doğum Öncesi Dönemden Üniversite Çağına Kadar Beyin Gelişimi
Nörobilimci ve aynı zamanda birer ebeveyn olan Sandra Aamodt ve Samuel Wang Çocuğunuzun Beynine Hoş Geldiniz'de uyku problemleri, dil öğrenimi, cinsiyet farklılıkları ve otizm gibi çarpıcı konuları ele alarak beyin gelişimini tüm yönleriyle açıklıyor.
Çocukların nasıl düşündüğü, ebeveynlerin bir türlü çözemediği sırlardan ve zorluklardan biridir. Çocuklarını zeki, güçlü ve mutlu yetiştirmek isteyen aileler vitaminlerden DVD ve oyuncaklara kadar her yolu deniyor. Ama gerçek bilim aslı olmayan pazarlama tekniklerinden nasıl ayırt edilebilir? Peki ya çocuğunuzun bebeklikteki, okul çağındaki ve ergenlikteki beyninde gerçekte neler oluyor?
Bu kitap gebeliğin başlangıcından üniversiteye kadar olan tüm dönemleri ele alıyor, çünkü bu konudaki pek çok kitap ilk üç yılla sınırlı kalsa da, beynin gelişimi çok daha uzun süre devam eder. Bir çocuğun beyninin gelişimi ve olgunlaşması, on yıllar süren karmaşık bir süreçtir. Beyin, üniversite çağına kadar gelişmeyi ve çevreye uyum sağlamayı sürdürdüğü için çocuğunuz yenidoğan, bebek ya da ergen de olsa bu kitaptan yararlanabilirsiniz.

320 s.
İstanbul 2018

*

Ahmed Saadavi
FRANKENSTEİN BAĞDAT’TA
Çeviren: Süleyman Şahin
Timaş Yayınları

“Bağdat'ın yeni edebi yıldızı” (The New York Times) olarak anılan Ahmed Saadavi'nin kalemindenFrankenstein Bağdat'ta, modern Irak'ın gerçeküstü gerçekliğini, korku ve kara mizahı harmanlayarak edebiyatla zirveye taşıyor.
ABD işgali altındaki Bağdat'ın yıkıntıları arasındaki tuhaf sakinlerinden Hadi boş zamanlarını kahvehanelerde hikâyeler anlatarak geçiren bir eskicidir. Yıkık evlerden, çöp yığınlarından, patlama alanlarından topladığı döküntülerin yanında çok tuhaf şeyler de vardır aslında: Ceset parçaları…
Bu parçaları bir ceset yaratmak için bir araya getirmekteki asıl amacı iddiasına göre hükümetin bunları insan olarak tanıması ve hak ettikleri bir defin vermesidir.

Fakat bir gün ceset kaybolur ve hemen ardından ürkütücü cinayetler dalgası şehri kasıp kavurmaya başlar. İfadelere göre katil vurulsa da yaralanmaz, ölmez; üstelik korkunç görünümlü bir canavara benzemektedir. Ve işte böylece Hadi, hayatta kalabilmek için insan vücuduna ihtiyaç duyan bir canavar yarattığının farkına varır – geçmiş hesapların peşine düşen bir intikam makinesi.

320 s.
İstanbul 2018

*
Mark Twain
HUCKLEBERRY FİNN’İN MACERALARI
Çeviren: Umut Uyurkulak
Çınar Yayınları

Ben Huck. Tom Sawyer'ın en yakın arkadaşı.
Size Mississippi Nehri boyunca macera dolu bir yolculuk teklif ediyorum.
“Günlerce hiçbir kasabada durmadık ve sürekli nehir aşağı ilerledik.
Güneyin ılıman iklimine ulaşmıştık ve artık evimizden çok uzaktaydık.
Çok geçmeden üzerlerini İspanyol yosunu kaplamış ağaçlara rastladık.
Yosunlar, ağaçların üzerinden uzun beyaz sakallar gibi sarkıyorlardı.
Bu yosunları hayatımda ilk defa görüyordum; açıkçası ormana çok ciddi ve kasvetli bir hava katıyorlardı. Bizim üçkağıtçılar da artıktehlikeden uzaklaştıklarını anlamışlardı ve başka köylere dadanmaya başladılar.”
İlk kez 1884'te yayımlanan Huckleberry Finn'in Maceraları çocukluk üzerine yazılmış unutulmaz romanlardan biri. Mark Twain, masumiyetini yitirmiş yetişkinler dünyasına ayna tutmayı ihmal etmiyor.

424 s.
İstanbul 2018

*

Anıl Çelen
TÜRKİYE VE ORTADOĞU
Destek Yayınları

Türkiye'nin Kaderi Ortadoğu'ya Ortadoğu'nun Geleceği Türkiye'ye Bağlıdır
Devletleri, ülkeleri, toplumları ve hukuka dayanan kamu düzenlerini inceleyen bir bilim dalı olarak kamu hukuku alanında çalışan bir bilimadamının uzmanlık yaklaşımları doğrultusunda hazırlanan bu kitap, içinde bulunduğumuz dönemin ana sorunu olan hegemonya kavga ve çekişmelerinin perde arkasında yatan siyasal manevra ve komploların açıklığa kavuşturulması açısından yararlı bir açılım getirmekte, bir ülke olarak Türkiye ile bir bölge olarak Ortadoğu'nun aynı bölgede bulunmaktan ileri gelen konumları, içinden çıkılamayacak derecede karışık bir durum yaratırken, merkezi alanda ortaya çıkan kördüğümün çözülmesi için, bu kitapta olduğu gibi yeni bakış açılarının ve egemen güçler tarafından engellenen farklı yönlerdeki aykırı görüşlerin sağlıklı bir biçimde bölge halklarına anlatılması gerekmektedir.

Türkiye ve Ortadoğu ismini taşıyan bu kitap, halk kitlelerinden saklanmak istenen gerçek durumları dile getirerek, dünyanın ortasında hazırlanan cihan savaşı senaryolarının önlenmesi için evrensel barışa gidebilecek bir bölge barışının tesisi hedefi doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu aşamada Türkiye varlığını koruyabilmek için “yurtta” ve “dünyada” barış ilkesinin yanına kesinlikle “bölgede” ibaresini de eklemek zorundadır. Ancak o zaman Türkiye ve Ortadoğu için yeni bir gelecek sağlanabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalabilmesi için Türk halkı Ortadoğu halkları ile yakınlaşarak ve bir dayanışma düzeni oluşturarak her türlü terör ve savaş senaryolarına karşı çıkmak zorundadır. Gelinen noktada barış sağlanırsa yeni bir düzen kurulabilir, terör ve savaş devam ederse şu an var olan devletler dünya sahnesinden silinecek ve haritalar savaş sonrasındaki güç dengelerine göre yeniden çizilecektir.
- Prof. Dr. Anıl Çeçen

440 s.
İstanbul 2018

*

"Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018" haberi, 29 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 29 Ekim 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  2. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  3. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  4. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  5. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  6. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  7. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  8. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  9. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  10. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  11. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  12. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  13. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  14. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  15. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  16. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  17. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  18. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  19. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  20. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
ABC Kitap Haberleri