Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018

Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Stefan Zweig
RAHEL TANRI’YLA HESAPLAŞIYOR


Çeviren:Gülperi Sert
İş Bankası Kültür Yayınları

Zweig'ın menkıbelerinde hikâye edilen kişiler Tanrı'yı ve kendilerini ararken hayatlarının anlamını bulacaklarına dair umutlarını her daim korurlar. Yazar Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor'da Rahel ile Yakup'un Eski Ahit 'teki hikâyelerini Kutsal Kitap'taki anlatım biçimini anıştıran bir üslupla ve elbette kendi yorumunu katarak aktarır. Üçüncü Güvercinin Hikâyesi'ni de Nuh Tufanı'ndan esinlenerek kaleme almıştır. Nuh'un tufandan sonra suların çekilip çekilmediğini anlamak için gönderdiği üçüncü güvercin geri dönmez. Ancak Zweig'ın öyküsünde güvercinin dönmeyişinin nedeni Eski Ahit 'teki gibi toprağın kuruması değil, her yerde ölüm ve felaket görmesidir. Esin kaynağı Bhagavad Gita olan Ölümsüz Kardeşin Gözleri ise Virata adlı bir savaşçıyla ilgilidir. Bir savaşta bilmeden öldürdüğü ağabeyinin gözleri Virata'yı her yerde izler. İnsanlardan uzakta, günahtan arınmış olarak yaşamını sürdürmeye çalışsa da, eylemlerinin başka insanların yaşamlarını etkilemesine engel olmayacaktır.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Örsan K. Öymen
TANRI VAR MIDIR?


Tanrı Üzerine Sorgulayıcı Düşünceler
Destek Yayınları

“Tanrı var mıdır?” insanın binlerce yıldır yanıtını aradığı bir sorudur. Bu soru felsefenin de en temel sorularından bir tanesidir. Filozoflar bu soruya farklı yanıtlar vermişler, kimi Tanrı'nın var olduğunu, kimi Tanrı'nın var olmadığını, kimi de Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini savunmuşlardır. Bu kitapta felsefe uzmanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen, ateist (tanrıtanımazcı) ve agnostik (bilinemezci) akıl yürütmeleri, tarihsel bir perspektifle özetlemekte, ayrıca, laiklik ilkesinin geçerli olduğu bir ülkede, din konusunda farklı görüşlerin gelişmesinin önemine dikkat çekmektedir. Bu kitap, sorgulayıcı, yaratıcı ve analitik düşünce doğrultusunda evreni ve yaşamı anlamaya çalışanlar için, rehber niteliğindeki kitaplardan biridir.

Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü'nden almıştır. Felsefedeki araştırma alanları Epistemoloji (Bilgi Felsefesi), Etik (Ahlak Felsefesi), Siyaset Felsefesi ve Din Felsefesi'dir.

Yaşar Nabi Nayır
DOST MEKTUPLAR
Mektuplarıyla Edebiyatçılarımız


Varlık Yayınları

Yaşar Nabi Nayır'ın kendisine gelen şair-yazar mektuplarından derlediği ve ilk basımını 1972 yılında gerçekleştirdiği Dost Mektuplar gözden geçirilip açıklamalar eklenmiş haliyle yeniden okur karşısında.
Yazarının kişiliğine ışık tutacak mektupları seçmiş Yaşar Nabi. Ama Abdülhak Şinasi Hisar, Hamdullah Suphi Tanrıöver, Reşat Nuri Güntekin, Nahit Sırrı Örik, Nurullah Ataç, Ahmet Kutsi Tecer, Bekir Sıtkı Kunt, Sabahattin Ali, Sait Faik Abasıyanık, İlhan Tarus, Sabri Esat Siyavuşgil, Ziya Osman Saba, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Kemal'in kaleme aldığı satırlar sadece kendi özel hayatlarını değil, unutulup gitmiş bir incelikler dünyasını, yeni Türk edebiyatının kuruluş aşamalarını da aydınlatıyor, sıcaklığıyla okuru sarıyor.

Carlo Rovelli
GERÇEKLİK GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR


Çeviren:Tolga Esmer
Can Yayınları

“Dünya sınırsız ve rengârenktir; gidip onu görmek isteriz. Gizemi ve güzelliği çevremizi sarar, tepelerin ardında da daha keşfedilmemiş yerler vardır. Bilmediklerimizin derin uçurumunun üzerinde asılı durumdayken, çevremizi kuşatan bu belirsizlik ve kararsızlık yaşamı anlamsız kılmaz, tersine değerini artırır.”

Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders'te, fizikle haşır neşir olmayan okura modern fizik yasalarını anlaşılır bir temel çerçevede sunan Rovelli,Gerçeklik Göründüğü Gibi Değildir'de aynı akıcı ve keyifli anlatımıyla “Nesnelerin doğası nedir? Ne tür dinamikleri vardır?“ sorularının izini sürüyor. İnsanoğlunun evrene yönelik keşif serüvenini anlatan dünyaca ünlü fizikçi, temel fiziğin öne çıkan fikir ve sorunlarının Antik Yunan'dan günümüze geçirdiği değişim sürecini, 20. yüzyıl fiziğinin büyük buluşlarını ve kuantum kütle çekimine yönelik araştırmalarda ortaya çıkmakta olan dünya imgesini mercek altına alıyor.
Gerçeklik Göründüğü Gibi Değildir, yazarının evrenin gizemlerine ve bilime duyduğu tutkuyu her satırda duyumsattığı, dahası okuru da bu heyecanlı keşif yolculuğuna ortak ettiği olağanüstü bir çalışma.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Jonathan Silvertown
DARWİN’LE AKŞAM YEMEĞİ


Çeviren:Can Evren Topaktaş
Kolektif Kitap

“Her alışveriş listesi, her yemek tarifi, her menü ve yemek pişirmek için kullandığımız her malzeme evrimci anlayışın babası Charles Darwin'le akşam yemeğine üstü kapalı bir davettir.”
Jonathan Silvertown Darwin'le Akşam Yemeği'nde en eski hominin atalarımızla bizi büyük bir sofra etrafında bir araya getiriyor. Ekmek, et, süt ürünleri, deniz ürünleri, sebzeler, baharatlar, tatlılar gibi temel gıdalar ve değişen beslenme alışkanlıklarımız üzerinden yaşamın evrimine ışık tutuyor.
Tat ve koku alma duyularımızın nasıl evrimleştiğinden acının sofralarımıza nasıl girdiğine, karbonhidrat ve yağ düşkünlüğümüzden yemeklerimizi neden ve ne zaman paylaşmaya başladığımıza dek okuma iştahını kabartan sorularla şekillenen bu çalışma, gıda sorununun hayatımızı temelden etkilediği günümüzde, neyi nasıl yediğimizi farklı düşünmeye davet eden bir kılavuz.
“Yemek hakkında gereğinden fazla kitap olsa da, benim gibi biri olduğunuzu ve bu tür davetlerin size de hiçbir zaman fazla gelmeyeceğini umarak, şu an elinizde tuttuğunuz şeyin bir kitaptan ziyade bir akşam yemeği daveti olduğunu farz edelim istiyorum. Ancak baştan belirtmeliyim ki bu farklı bir akşam yemeği olacak​;​ zihinlerimizi beslemeye yönelik bir akşam yemeği.”

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız


Jeffrey Bennett
GÖRELİLİK NEDİR?
Einstein’in Düşüncelerine Ufuk Açıcı Bir Giriş

Çeviren:Orhan Düz
Nora Kitap

“Bennett, Einstein'ın düşünceleri üzerine eğlenceli, harikulade bir giriş kitabı yazmış… 
Anlattıklarının bu kadar anlaşılır olması şahane.”
- Choice
“Görelilikle ilgili birçok kaynak okudum, ama hiçbirinin anlatımı bu kitaptaki kadar açık ve merak uyandırıcı değildi. Hem özel hem de genel göreliliğin, özünde basit ve buna rağmen sezgiye dayalı olmayan fikirlerini öğrenmeye hevesli herkes için Jeffrey Bennett'ın kitabı biçilmiş kaftan. Etkileyici biçimde anlaşılır ve ilgi çekici…”
- Seth Shostak, Üst Düzey Gökbilimci, SETI Institute
“...Bennett'ın bu eğlenceli kitabı, okurlara göreliliğin ne olduğunu ve evrenimize dair neleri ortaya koyduğunu gösteriyor.” 
- Publishers Weekly
Bir kara deliğe yolculuk etseydiniz, bu yolculuk sırasında gerçekten neler yaşardınız?
Çoğumuz, Güneş bir gün ansızın kara deliğe dönüşse Dünya'yı ve beraberinde diğer tüm gezegenleri yutacağını düşünürüz. Fakat yazar ve astrofizikçi Jeffrey Bennett'ın da belirttiği gibi, kara delikler aslında yutmazlar. Bu düşünceyle Einstein'ın görelilik teorilerinden yola çıkan Bennett ışık hızını, zamanın genişlemesini ve uzay zamanın bükülmesini ele alarak konuya oldukça eğlenceli bir giriş yapıyor ve size şöyle bir hikaye anlatıyor:

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Honore de Balzac
ALBAY CHABERT


Çeviren:Ceren Onay
Zeplin Kitap

“Ölülerin altına da gömüldüm, evet, fakat şimdi dirilerin, olayların, belgelerin ve mezara dönmemi isteyen bütün bir toplumun altında gömülüyüm!"
Napoleon'un gözde askerlerinden olan ve Eylau Muharebesi'nde öldüğü düşünülen Albay Chabert, birkaç yıl sonra Paris'e geri döndüğünde sıkı sıkıya tutunduğu değerlerin ve ailesinin yerle bir olduğunu görür. Tüm mal varlığının dağıtıldığını ve eşi Madam Chabert'in bir başkasıyla evlendiğini öğrenince, kaybettiği kimliğini, itibarını ve mal varlığını geri kazanmak amacıyla Avukat Derville'e başvurur. Gelgelelim işi çok zordur, çünkü amacına ulaşabilmesi için önce avukatı, sonra da eşini başından geçen olağanüstü maceraya inandırması ve onu artık arasına kabul etmeyen toplumla mücadele etmesi gerekecektir.

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Mary Douglas
DOĞAL SEMBOLLER:KOZMOLOJİ KEŞİFLERİ


Çeviren:Yavuz Aladoğan
İthaki Yayınları

Mary Douglas, Doğal Semboller'de oldukça heyecanlı bir dil ve yaklaşımla ritüelin modern dünyada hala çok önemli bir yer tuttuğunu iddia ediyor. Özellikle yirminci yüzyılın ikinci yarısında toplumsal yapılarda ve bireysel tavırlarda formellikten uzaklaşıldığı ve ritüelin hor görüldüğü gözleminden yola çıkan Douglas, gerçekte bir düzen, bir hiyerarşi, bir sınırlama dürtüsünün ve teamülünün insan varoluşuna her zaman eşlik ettiğini savunuyor.

“Doğal Semboller bugün de Mary Douglas'ın düşüncesini anlamayı sağlayan en önemli yapıt. Bu gerçek, onu antropologların yirminci yüzyılda yazdığı en önemli teori kitapları arasına yerleştiriyor.”

—Richard Fardon Doğu ve Afrika Araştırmaları Okulu

“Doğal Semboller… Durkheim geleneğinin büyük yapıtlarından biri.”

—Times Literary Supplement

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Blake Synder
O KEDİYİ KURTAR
SENARYO YAZARKEN İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ O KİTAP!


Çeviren: Erdem Avşar
Hep Kitap

hep kitap'ın yazmayı ve okumayı hayatının merkezine yerleştiren, sözcüklerden beslenen herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisinden tüm dünyada senaristlerin başucundan ayırmadığı kült bir kitap: O Kediyi Kurtar: Senaryo Yazarken İhtiyaç Duyacağınız O Kitap!

Yıllarca Hollywood'da başarılı filmlere imza atmış, pek çok senaryoya danışmanlık yapmış olan Blake Snyder bir senaristin bilmesi gereken en temel şeyleri O Kediyi Kurtar kitabında anlatıyor. Filminizi anlatan o tek cümle ne olmalı? Senaryonuzun çerçevesini nasıl belirlemelisiniz? Janra karar vermek neden önemli? Çatışmayı hangi aşamada kurmalısınız? Çözülme kaçıncı sahnede başlamalı? Ve en önemlisi bir senaryoyu satmanın yolları neler?

2009'da aramızdan ayrılan Blake Snyder'ın kitabında bir senaryoya başlayıp bitirmenizi sağlayacak her bilgi, her ipucu, her kural var. Daha önce hiç senaryo yazmamış olmanız önemli değil, bu kitabın sonunda yapabileceğinizi hissedeceksiniz!

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

Emine Uşaklıgil
ŞİMDİLİK BU KADAR YETER
Serra Yılmaz ve Emine Uşaklıgil Anlatıyor


Can Yayınları

Şimdilik Bu Kadar'da, birbirinin dostu iki sıra dışı kadın, uzun soluklu ve keyifli bir sohbetle hayat hikâyelerini anlatıyor. Tanışıklıkları yıllara dayanan Serra Yılmaz'la Emine Uşaklıgil'in pek çok ortak noktası var: köklü ailelerden geliyor olmaları, uzun yıllar yurtdışında yaşamaları, dolayısıyla “çok dilli” ve “çok kimlikli” olmaları gibi. Ayrıca ikisi de sevdikleri işi yapmakta, hayallerini gerçekleştirmekte, sözlerini söylemekte hep direten, ödün vermez kişiler olmuşlar.
Serra Yılmaz sinema ve tiyatroseverlerin gönlünde taht kurmuş dünyaca ünlü bir sanatçı olmakla kalmıyor, aynı zamanda da hayli etkili bir aktivist ve başarılı bir simultane tercüman. Dillere destan aşçılığı, iflah olmaz seyyahlığı da cabası... Emine Uşaklıgil ise gazeteciliğin yanı sıra sinema sektöründe çalışmış; gazete ve şirket yöneticiliği, film prodüksiyonu, simultane tercümanlık ve yazarlık gibi birçok mesleği zorlanmadan icra etmiş biri, şimdi de çiftçilikle ilgileniyor. İkisinin de kanseri yenmesi, sarsıcı kayıplar yaşaması, her seferinde hayata tutunup yeniden başlaması ve yıllara meydan okuması bu renkli hayatlara farklı tonlar katmış.
Serra Yılmaz ve Emine Uşaklıgil,Şimdilik Bu Kadar'da çocukluktan bugüne yaşadıkları hayatı anlatırlarken bir döneme de ışık tutuyorlar. Gerek siyasetin içinden, gerekse sanat dünyasından yakın tarihin birçok önemli figürünü bu rengârenk kitabın sayfalarına taşıyorlar.
 

Kitabı satın almak için fotoğrafa tıklayınız

"Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018" haberi, 08 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 8 Ekim 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  2. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  3. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  4. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  5. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  6. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  7. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  8. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  9. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  10. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  11. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  12. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  13. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  14. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  15. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  16. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  17. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  18. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  19. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  20. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
ABC Kitap Haberleri