ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile münasebetinizin hesabını verin Sayın Özhaseki!

ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile münasebetinizin hesabını verin Sayın Özhaseki!

ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile...            “Hiç kimse kendini geriye çekip de ‘Bizim bunlarla merhabamız yoktu’ demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları açığa çıktı, bunlarla temasta olmak en büyük suç. O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza...

           “Hiç kimse kendini geriye çekip de ‘Bizim bunlarla merhabamız yoktu’ demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları açığa çıktı, bunlarla temasta olmak en büyük suç. O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız."

            Bu sözleri söyleyen eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Şehircilik Çevre Bakanı, şimdinin ise AKP Genel Başkan yardımcısı olan Mehmet Özhaseki. Öncelikle çok şükür ki bu Fethullahçı çete ile bir gün bir saat dahi merhabalığımız olmadı aksine kanlı bıçaklı seviyeye dönüşebilecek çok kavgamız oldu bundan da ömrüm boyunca gurur ve şeref duydum, duymaya da devam edeceğim.

Peki ya siz Sayın Özhaseki? Şöyle bir arşivleri açıp geçmişe dönelim isterseniz. Kayseri’deki FETÖ yapılanması davasında sanıklar neler demiş hep beraber bir okuyalım. Önce Fethullahçı çetenin mali yapılanmasının en önemli isimlerinden olan Boydak ailesine bakalım. CHP’li vekillerin dava süresince ziyaret ettiği isimlerden birisi olan Hacı Boydak kendilerini Pensilvanya’ya da Özhaseki’nin götürdüğünü vekillere şöyle anlattı: “10 yılda bir sefer gittim Belediye başkanı çok ısrar etti, beraber gittik. O beni zorladı, ben üç gün kaldım. Heyette Özhaseki, şu anki genel sekreter İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, Hamdi Kınaş, İlham Mirabeyli,Ali Öziş vardı. Ben üç gün sonra döndüm. Esas Washington’a gittik. Ondan sonra 2 saat Pensilvanya’ya gittik. Sonra ben New Jersey’e gittim. Onlar orada okulları gezmeye devam etti. Ben 10 yıldır 1 kez gittim.”

25-27 Eylül 2017 tarihinde yapılan duruşmada ise, FETÖ’nün Kayseri imamlarından birisi olduğu iddia edilen Kayseri Sanayi Odası ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nurettin Okandan mahkemeye sunduğu fotoğraf ve ifadelerle etkin pişmanlık hükmü gereği serbest bırakıldı. Nurettin Okandan'ın mahkemeye sunduğu fotoğrafta halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulunan dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP eski milletvekili, Kayseri il imamı, Fetullah Gülen'in yanında çalışan bir kişinin de bulunduğu görüldü.

Bahse konu fotoğraflar üzerine açıklama yapan Özhaseki ise, ‘Benim, hocayla uzaktan, yakından bir selamım, görüşmem, oturmam, kalkmam hiç yok. Allah şahittir, bir metrekare arsa vermemiş tek belediye başkanıyım.’ ifadelerini kullandı. Fakat bu ifadelerinde koca bir yalan olduğu çok gecikmeden ortaya çıkacaktı. FETÖ mensuplarının kurucusu olduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, gelir elde etmek için 2012 yılında Erkilet mahallesinde 166 bin metrekare arsa aldı.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları süreci patlak verince de bu 166 bin metrekarelik arsa apar topar, dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin onayıyla meclis tarafından imara açıldı. O ana kadar para etmeyen arazi, yoğunlaştırılmış konut ve ticaret alanına dönüştürüldü. Bu ani ve yıldırım hızıyla yapılan değişiklikle, FETÖ’nün yönetiminde olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na milyonlarca dolarlık maddi çıkar sağlanmış oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde 2012 yılında belediye öncülüğünde açılan meslek edindirme ve gençleri sınavlara hazırlama kursları açıp bu kurslara ‘Gülen Yüzler’ adını veren Özhaseki’nin bu kurslar ile FETÖ’ye eleman temin etme adına mücadele verdiği iddiası da Kayseri’de herkesçe dillendirilen bir durum. Bu minvalde, 17-25 Aralık sonrası yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Gülen Yüzler Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çalıştırılan 160 personelin tazminatsız iş akitleri feshedilmişti.

İsterseniz biraz daha geçmişe dönelim Sayın Özhaseki, şöyle 2006 yılının sonlarına doğru yine FETÖ’nün yayın organlarından birisi olan NOKTA dergisinde yayınlanan bir habere bakalım.

"Nokta" dergisi bu haftaki sayısında, Kayseri'nin AKP için siyasi önemini bir dosya olarak işledi. Bu çerçevede Özhaseki'nin yerel Elif TV'de gazetecilerle yaptığı sohbete de yer verildi.

Gül'ün genel başkanlığındaki bir AKP'nin, son seçimlerde aldığından daha çok oy alacağına inandığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:
"Sayın Gül, başbakanlık koltuğuna daha önce oturdu ve fevkalade başarıyla da görevinin gereğini yaptı. Bu söyleyeceklerim benim şahsi kanaatim. Abdullah Bey'i çok sevdiğim için de söylüyor olabilirim. AKP'nin geçen seferki seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy alır, eğer seçimlere Abdullah Bey'in genel başkanlığında gidilirse... Abdullah Bey sempatik, güzel bir sima. Anadolu'nun ortasından çıkmış bir insan. Tayyip Bey'in dobralığına kızan insanlar, Abdullah Bey'e o kadar kızmıyorlar. Diğer liderlerin resimlerini koyduğun zaman Abdullah Bey'in fark atacağı gibi bir kanaat var bende. Tayyip Bey ise direkt yön vermek isteyen bir tavırda hareket ediyor. Bu Tayyip Bey'in çalışma üslubudur, tavrıdır; başka bir şey söyleyemem. Ama mizaç çok farklı ve önemli. "

Görüldüğü üzere, AKP sıralarında siyasete atıldığı yıllardan bu yana FETÖ ile dirsek temasında olan sayın Özhaseki, danışmanlarından şahsi personeline kadar etrafındaki birçok isim FETÖ mensubu çıkmış olan Çankaya Noteri Abdullah Gül için  övgüler diziyor hem de yıllar öncesinden. Kendisinin Kayseri’deki FETÖ yapılanması ile olan bağı da olabildiğince aşikar ve bütün bu deliller bu kadar sarih iken, FETÖ ile yıllarca mücadele etmiş insanlar hakkında ‘merhabalaşma’ iftirasında bulunuyor. Ben bu iftiraya, AKP içindeki bir diğer FETÖ ile dirsek temasındaki isim olan Bülent Arınç için kaleme aldığım benzer bir yazıdan cevabımı vermek isterim. Siz o zaman Pensilvanya’lara malum elebaşının dizinin dibine giderken, ben KPSS’deki hırsızlık için hesap soruyordum. 2010 yılında Radikal gazetesinde bu satırları yazarken sahi siz ne yapıyordunuz sayın Özhaseki;

“…Aslında Baki Saçı’nın vermiş olduğu ifade, Fethullah Gülen Cemaati’nin yapılanması ile ilgili bilgileri de vermekle birlikte, cemaatin bu tip sınavlar üzerindeki etkisini de gözler önüne sergiliyor. Baki Saçı’nın bahsettiği cemaat evlerinin ve bu evlerin yöneticisi konumundaki “abi”lerin Türkiye genelinde kimsenin tahmin edemeyeceği kadar yaygın bir örgütlenme olduğunun da farkında olmamız gerekir. Dolayısıyla meselenin sadece Baki Saçı ile sınırlı kalması mümkün değildir. Ayrıca KPSS’de yüksek netler yaparak derece elde etmiş olan adayların ortak özelliği olarak bu cemaatin desteklediği veya bizzat kurduğu dershanelerde eğitim görmesi de akıllarda ciddi soru işaretleri uyandırmaktadır. İşte bazı odaklar burada devreye girip, bu soru işaretlerini dağıtmak için büyük bir çaba göstermektedirler. Bunu yapmak için de herkesin önüne tek bir hedef tahtası olarak ÖSYM’yi önümüze koyuyorlar. Başta da söylediğimiz gibi bu skandalın baş sorumlularından birisidir ÖSYM ama bu sınav sisteminin uygulayıcısı olarak ÖSYM değil de başka bir kurum görevlendirilmiş olsaydı, bu skandalın yaşanmayacağı garantisini vermek mümkün değildir. Çünkü bahsedilen cemaat Türkiye sathında gücünü inanılmaz büyük bir ölçüde genişletmiş ve egemenliğini yaymış bir organizasyondur. Sistemin püf noktası olarak ÖSYM’yi keşfeden cemaat, bu sistemin püf noktasını seneler boyunca kullanarak kadrolaşma konusunda adımlarını her alanda hissettirerek atmışlardır.”

Ben ve benim gibi yıllarca bu çete ile içi mücadele edenlere hiç utanmadan ve sıkılmadan ‘FETÖ’cülerle merhabalaşma’ iftirasını atanlar öncelikle kendi geçmişlerinde bu kirli çete ile girdikleri ittifakın hesabını versinler! Versinler ki ondan sonra 81 milyon adına konuşacak yüzleri olsun!

"ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile münasebetinizin hesabını verin Sayın Özhaseki!" haberi, 22 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile münasebetinizin hesabını verin Sayın Özhaseki! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Önce FETÖ ile münasebetinizin hesabını verin Sayın Özhaseki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
ABC Kritik Haberleri