ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı

ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı

ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Dav... ABD Adalet Bakanlığı, Olimpiyat Cimnastik Takımı ve Michigan Üniversitesi eski doktoru Larry Nassar'ın taciz ettiği mağdurlara 138 milyon dolar tazminat ödeyecek. Soruşturmada yaşanan başarısızlıkla ilgili yasal iddialar da çözüme kavuşturuldu.

ABD Adalet Bakanlığı, Olimpiyat Cimnastik Takımı ve Michigan Eyalet Üniversitesi eski doktoru Larry Nassar'ın cinsel tacizlerine uğrayan mağdurlara toplamda 138 milyon doların üzerinde tazminat ödeyeceğini duyurdu. Nassar'ın kurbanlarına yapılan bu ödemenin yanı sıra, FBI'ın soruşturmada yaşadığı başarısızlıkla ilgili yasal iddiaların da çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Bu anlaşma, uzun süren hukuki sürecin sonucunda geldi ve cinsel istismar suçlarından hüküm giyen Nassar'ın son davası olarak kaydedildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Olimpiyat Cimnastik Takımı ve Michigan Eyalet Üniversitesi eski doktoru Larry Nassar'ın cinsel tacizlerine uğrayan mağdurlara toplamda 138 milyon doların üzerinde tazminat ödeyeceğini duyurdu.

Bakanlık, Nassar'ın kurbanlarına 138.7 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini ve hüküm giymiş çocuk tacizcisinin daha önce adalete teslim edilmesiyle düzinelerce istismarı önleyebilecek soruşturmanın başarısızlığıyla ilgili yasal iddiaların çözüldüğünü belirtti.

Bu anlaşma, cinsel istismar suçlarından 300 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan Nassar'ın, uluslararası spor etkinlikleri de dahil olmak üzere on yılı aşkın süren mağduriyetleriyle ilgili son dava olarak kaydedildi.

Başsavcı Vekili Benjamin C. Mizer, "Bu iddiaların baştan ciddiye alınması gerekirdi" şeklinde açıklamada bulundu.

Adalet Bakanlığının bu kararıyla birlikte, Michigan eyaleti 2018'de 500 milyon dolar ve 2021'de ABD Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi 380 milyon dolar olmak üzere daha önceki taciz davalarında ödediği miktarlarla birlikte, toplamda mağdurlara ödenen miktar 1 milyar doların üzerine çıktı.

Adalet Bakanlığı geçen yılki raporunda, cimnastikçilerin Temmuz 2015'te yaptığı ilk şikayetlerin ciddiye alınmadığını ve FBI'ın hatalı bir soruşturma yürüttüğünü belirterek, bu durumun daha sonraki tacizlere zemin hazırladığını ifade etmişti.

Nassar'ın davasıyla ilgili detaylar ise şu şekilde: İlk cinsel istismar şikayetleri 2015'te ortaya çıkmış olmasına rağmen, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturmasının başlaması aylarca sürmüş ve Nassar ancak Kasım 2016'da tutuklanmıştı. 2018'de cinsel istismar suçlarından 300 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan Nassar'a, Michigan Devlet Üniversitesinde tacize uğrayan 300'den fazla kadın ve kız çocuğunun açtığı dava sonucu 500 milyon dolarlık tazminat ödendi. Benzer şekilde, ABD Cimnastik Federasyonu ile yapılan anlaşma sonucu 380 milyon dolarlık tazminat ödendi.

FBI Direktörü Christopher Wray, Nassar'ın yargılanmasındaki gecikmeler ve bu durumun yol açtığı mağduriyetler için derin üzüntü içinde olduklarını belirtmişti. Nassar'ın cinsel istismarına maruz kalan birçok sporcu, FBI'a karşı yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle milyonlarca dolarlık tazminat talep etmişti.

"ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
  2. 10:25 Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
  3. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  4. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  5. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  6. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  7. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  8. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  9. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  10. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  11. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  12. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  13. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
  14. 09:58 Fethiye'de Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı
  15. 09:57 Koton'un Halka Arz Talebi: 3,5 Milyon
  16. 09:54 Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
  17. 09:52 Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
  18. 09:47 Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu
  19. 09:41 Düğün tarihleri belli oldu: Tolga Sarıtaş dünyaevine giriyor
  20. 09:37 İZSU, Buca'da Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Hatlarını Ayrıştırıyor
Dünya Haberleri