ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacağız

ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacağız

ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dol... ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Hindistan'la 3 milyar dolarlık Amerikan helikopteri ve diğer teçhizat satışını...

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Hindistan'la 3 milyar dolarlık Amerikan helikopteri ve diğer teçhizat satışını içeren bir anlaşma imzalayacağını duyurdu.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, eşi Melania Trump'la birlikte Hindistan'a ziyaret düzenleyen Trump için Ahmedabad kentinde 100 binin üzerinde kişinin katıldığı 'hoşgeldin' mitingi düzenlendi. Dünyanın en büyük kriket stadyumunda düzenlenen etkinlikte Trump ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi konuşma yaptı.

Trump ziyaretten önce yaptığı açıklamada, iki ülke arasında yeni bir kapsamlı ticaret anlaşmasının bu ziyaretin parçası olmayacağını belirtmişti. Ancak konuşmasında ABD Başkanı, iki ülkenin "gelmiş geçmiş en büyük ticaret anlaşmalarından birine" imza atacağını söyledi. Trump, iki taraf için de "harika" olacak bir anlaşmaya varabileceklerinden hem kendisi hem de Modi'nin umutlu olduğunu kaydetti.

Modi de olası bir ticaret anlaşması konusunda umutlu konuştu. Hindistan Başbakanı, ABD-Hindistan ilişkilerinin savunmadan enerji sektörü ve enformasyon teknolojisine kadar uzanan geniş yelpazede büyüdüğünü, "yeniden yükselen" bir Hindistan'ın ABD için yeni fırsatlar sunacağını söyledi.

İki ülkeyi "doğal ortaklar" olarak niteleyen Modi, sadece Hint-Pasifik bölgesinde değil tüm dünyada barış, ilerleme ve güvenliği tesis etmeye yardımcı olabileceklerini ifade etti. Modi, "Kısa vadeli hesaplardan ziyade uzun vadeye yayılan bir vizyondan ilhamımızı alıyoruz" dedi.

'Amerika Hint halkının her zaman inançlı ve sadık bir dostu olacak'

Trump'ın ziyaretinin iki ülke arasında yeni bir fasıl açtığını belirten Modi, ABD-Hindistan ilişkilerinin sıradan bir ortaklığın çok ötesinde büyük çaplı ve birbirine yakın olduğunu kaydetti.

Trump da Hintçe selamlaşma sözcüğü olan "Namaste" diyerek başladığı konuşmasında, Hindistan'ın "kalplerinde her zaman özel bir yeri olacağını" belirtti.

"Amerika Hindistan'ı seviyor. Amerika Hindistan'a saygı gösteriyor. Amerika Hint halkının her zaman inançlı ve sadık bir dostu olacak. Sınırlarımız teröristlere, terörizme ve aşırıcılığın her türlü şekline her zaman kapalı kalacak" diye konuşan Trump, Hindistan'ı başarılı bir demokrasi olarak niteledi ve iki ülkenin de terörle mücadelede birlikte çalışmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Yoksul mahallelere 400 metrelik utanç duvarı

Trump için önce Modi'nin memleketi olan Gujarat eyaletine bağlı Ahmedabad'da havaalanında kırmızı halıyla karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra Trump ve Modi'nin konvoyu kısa mesafe ötede Hindistan'ın bağımsızlık lideri Mahatma Gandhi'nin aşramını ziyaret etmeye giderken güzergah boyunca binlerce kişi yol kenarında toplanarak iki lideri selamladı.

Trump'ın Ahmedabad ziyaretinden önce, konvoy güzergahı boyunca yoksulların yaşadığı evlerin görülmesini engellemek için 400 metrelik bir duvar inşa edildi. Çok sayıda işçinin seferber olduğu "güzelleştirme" çalışmasında yol kenarlarına 150 bin civarında çiçek yerleştirildi.

Ahmedabad'daki stadyum etkinliği ve başkent Yeni Delhi'ye hareketinden önce Trump ve eşi Melania Hindistan'ın en ünlü turist mekanı Taj Mahal'ı da gezdi.

"ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacağız" haberi, 25 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacağız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Başkanı Trump: Hindistan’la 3 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  3. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  4. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  5. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  6. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  7. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  8. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  9. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  10. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  11. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  12. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  13. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  14. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  15. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  16. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  17. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  18. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  19. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  20. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
Dünya Haberleri