'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taşıma planı başarısız oldu'

'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taşıma planı başarısız oldu'

'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taş... New York Times gazetesi, ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusunda tutuklu bulunan yaklaşık 60 IŞİD militanını başka yerlere taşıma planının başarısız

New York Times gazetesi, ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusunda tutuklu bulunan yaklaşık 60 IŞİD militanını başka yerlere taşıma planının başarısız olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin müdahalesinin IŞİD'in yeniden ayağa kalkmasına neden olacağı yönündeki eleştirileri, "en kötü IŞİD tutsaklarının" kendi ellerinde olduğunu ve Türkiye ile Kürtlerin tutukluların kaçmasına izin vermemesi gerektiğini söyleyerek yanıtlarken, New York Times'a konuşan yetkililer, ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürt grupların kontrolü altındaki bölgedeki kamplarda tutulan yalnızca İngiliz vatandaşı iki IŞİD üyesini bölgeden çıkarabildiklerini söyledi.

Beatles olarak isimlendirilen grubun üyesi olan bu iki kişi, aynı zamanda bazı Batılı rehinelerin IŞİD tarafından öldürüldüğü videolarda da yer alıyordu. Bu iki kişinin, ABD'nin Virginia eyaletine götürülerek, burada yargılanmaları planlanıyor.

'KÜRTLER ÇIKARILMALARINA İZİN VERMEDİ'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD'li yetkililer, Kürt grupların, Ayn İsa, Kobani ve Haseke gibi yerlerde IŞİD militanlarının tutulduğu kamp ve cezaevlerinden ABD ordusunun başka tutukluları çıkarmasına izin vermediklerini de söyledi.

Yetkililer, ABD Savunma Bakanlığı'nın askerleri geri çekmeye başlaması nedeniyle Kürt grupların işbirliği yapması halinde başka tutukluları çıkarma olasılığının artık pek kalmadığını da vurguladı.

Gazete haberinde ayrıca, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD militanları ile aile üyelerinin tutulduğu kamplardan kaçanlar olduğunu belirtti.

Gazetenin haberine göre, bölgeyi kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri, Türkiye'nin hava bombardımanı sırasında Kamışlı'da bulunan bir cezaevinden beş kişinin kaçtığını öne sürdü.

Haberde, Ayn İsa'da bulunan kampın da dün Türkiye'nin hava operasyonu sırasında gardiyansız kaldığı ve kamp yöneticisi Celal el Iyaf'ın IŞİD militanlarıyla akraba oldukları gerekçesiyle burada tutulan 500'den fazla kişinin kaçtığını söylediği de belirtildi.

Türkiye, geçen hafta içerisinde Suriye'nin kuzeydoğusunda SDG'nin kontrolü altındaki kesimlerde bir güvenli bölge kurulması için Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

Başkan Trump, Türkiye'nin Suriye'de tutuklu tüm IŞİD militanlarından sorumlu olacağını açıkladı. Ancak Türkiye, IŞİD'lilerin ve aile üyelerinin tutulduğu en büyük kampların operasyon kapsamının dışında kaldığını belirtiyor.

ABD Kongresi, Türkiye'nin operasyonunun IŞİD'le mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini savunuyor. Kongre, Türkiye'ye mali yaptırımlar uygulamak için yasal girişim başlattı.

"'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taşıma planı başarısız oldu'" haberi, 14 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan 'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taşıma planı başarısız oldu' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'ABD’nin 60 tutuklu IŞİD’liyi başka yere taşıma planı başarısız oldu' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
Dünya Haberleri