Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini hesaba çeksin

Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini hesaba çeksin

Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini he... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bizden ayrılıp CHP’de sığıntı olanlar oldu” açıklamalarına tepki gösteren CHP'li Şener, Erdoğan'a, "Ülkeyi bu duruma nasıl getirdiğinin hesabını herkesin kendisine sorma hakkı vardır....

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bizden ayrılıp CHP’de sığıntı olanlar oldu” açıklamalarına tepki gösteren CHP'li Şener, Erdoğan'a, "Ülkeyi bu duruma nasıl getirdiğinin hesabını herkesin kendisine sorma hakkı vardır. Kendisinin de partiden ayrılanları eleştirmek yerine kendisini hesaba çekmesi lazım" şeklinde cevap verdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "insan içine çıkamazlar" sözlerini isim vermeden hedef alan ve "eski yol arkadaşlarım" diyerek partiden ayrılanları topa tutan Erdoğan'a Abdüllatif Şener'den tepki geldi.

Yeniçağ'ın aktardığına göre,Erdoğan'ın açıklamalarına sert bir dille tepki gösteren Şener, şu ifadeleri kullandı:

“Cümlesine baktığınız zaman cümlenin birinci kısmı beni anlatmıyor ama ikinci kısmında işaret var gibi. Kimse onun partisinden ‘grup kuracağım’ diye ayrılmamıştır. Ama şu var, partinin kurucu kadroları şu anda etrafında yoklar, kimse kalmamıştır ve bu niye böyle diye kendisini sorguya çekmesinde fayda görürüm.

Partinin kuruluş kodlarını tamamen terk eden, parti programında yazan, parti programında ne yazıyorsa hepsini tersini politika haline getiren bir insanın niye vaktiyle şu ayrılmış diye, şimdi bunlar ayrılıyor niye etrafında kurucu kadrodan kimse kalmadı diye bir kendisini hesaba çekmesi lazım.

'AYRILANLARI ELEŞTİRMEK YERİNE KENDİSİNİ HESABA ÇEKSİN'

O günden bu güne bakıyoruz, ben bıraktıktan sonra son 10 sene de ekonomiyi krize sokmak Erdoğan hükümetlerinden söz ediyorum önce başbakan olarak sonra da şu anda ki konumuyla memleket kan ağlıyor. Bütün gelir grupları perişan. Dünyanın en yüksek enflasyonu var. Dünyanın en büyük işsizliklerinden biri var. Bütün bunların sorumlusu 18 yıllık bir iktidar döneminden sonra Sayın Erdoğan’dır ve ülkeyi bu duruma nasıl getirdiğinin hesabını herkesin kendisine sorma hakkı vardır. Kendisinin de partiden ayrılanları eleştirmek yerine kendisini hesaba çekmesi lazım.

Şu konum Erdoğan’ın oraya buraya laf yetiştirmeye çalışmak yerine kendisini hesaba çekmesi gereken bir dönemdir. Bakın emperyalizmle işbirliği yaptı, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığını üstlendi ve 2015 sonuna kadar ABD ile birlikte İslam ülkelerini kan gölüne çevirdiler. Libya paramparça oldu, Suriye paramparça oldu. Ne Moğol istilalarında ne Haçlı seferlerinde İslam dünyası böylesine acıları çekmedi."

'BİR KÖŞEYE ÇEKİLSİN TEFEKKÜR ETSİN'

Erdoğan'ın yapıcı eleştirileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Şener, şunları söyledi:

"Diğer taraftan kendi yönetiminde ki yanlışlarını, usulsüzlüklerini, hatalarını göstermemek için baskıcı bir düzen kurmuştur. Bu baskıcı düzenle yanlışları anlaşılmasın istemiştir. Yanlışlarını düzelteceği yerde baskıları artırmaktadır. Yargıyı bir kırbaç olarak kullanmaktadır. Ülkede erkler ayrılığını ortadan kaldırmış Türkiye’nin demokratik niteliğini tasfiye etmiştir. Tüm bunlar Türkiye’nin tarihindeki en zor dönemlerden en yanlış dönemlerden birini yaşadığını göstermektedir.

Benimle veya diğer AK Parti’nin kuruluşuna vücut vermiş insanlarla uğraşacağı yere yani kendisi bir köşeye çekilsin, otursun, tefekkür etsin, 18 yılın muhasebesini yapsın. Laf yetiştirmeye laf atmaya çalışacağı yerde beni de diğer arkadaşları da dinlesin nerede yanlış yaptım diye yanlışlarından vazgeçmeye çalışsın, kendisine bunu tavsiye ederim."

"Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini hesaba çeksin" haberi, 31 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini hesaba çeksin haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Kendisini hesaba çeksin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri