AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'dan tepki

AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'dan tepki

AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'da... Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yaptırım kararı alırken, Moskova'dan tepki geldi.Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin...

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yaptırım kararı alırken, Moskova'dan tepki geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yaptırım kararı alırken, Moskova'dan tepki geldi. 9 Temmuz'da yapılan resmi açıklamada "Kıbrıs'ın egemenliğine saygı duyulması gerektiği" ifadeleri ile Ankara'ya kaygılarını bildiren Moskova, AB'nin yaptırım kararını yanlış bulduğunu duyurdu.

İzvestiya gazetesine özel demeç veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Moskova'nın yaptırım kararına karşı çıktığını söyledi.

Türkrus haber sitesinin İzvestiya gazetesinden aktardıklarına göre, tek taraflı yaptırım kararlarının uluslararası hukuk normlarına ve BM Güvenlik Konseyi prosedürlerine aykırı olduğunu söyleyen Gruşko, "Ayrıca bu tür tek taraflı yaptırımlar istenen amaca hizmet etmiyor" dedi.

“POZİSYONLARIN DAHA DA RADİKALLEŞMESİNE NEDEN OLUR”

Gruşko, "Tam tersine pozisyonların daha da radikalleşmesine neden oluyor.  Aksine biz, çözülememiş sorunlar olduğunda herkesin, çözüm yolunda siyasi süreci daha da karmaşıklaştırmak da dahil, durumu ağırlaştırabilecek hareketlerden kaçınması gerektiği gerçeğinden hareket ediyoruz" diye konuştu.

İzvestiya gazetesi, Gruşko'nun bu açıklamalarına rağmen, Rusya'nın daha önce yaptığı resmi açıklamada Türkiye'nin arama çalışmalarından duyduğu kaygıyı dile getirdiğini hatırlattı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz'un Kuzey Kıbrıs'ın doğusuna ulaşmasının ardından Rusya, "Kıbrıs'ın egemenliğinin ihlâl edilmemesi" çağrısı yapmıştı.

“BU GİRİŞİMLERİ DESTEKLEMEYE HAZIRIZ”

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde konulan açıklamada "Kıbrıs'ın egemenliğine saygı duyulması gerektiği" ifade edilirken şöyle belirtilmişti:

"Bir başka Türk araştırma gemisinin de Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesine girdiği haberlerinin ardından, bölgedeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Kıbrıs'ın egemenliğinin ihlâl edilmesinin, Kıbrıs sorununa kalıcı, adil ve uygulanabilir bir çözüm için şartların sağlanmasına yardımcı olmayacağına inanıyoruz.

Doğu Akdeniz'deki krizin kapasitesini artıracak adımlardan kaçınılması; ölçülü davranma ve siyasi akılla hareket edilmesi; sorunlu konuların çözümü için diyalog ve karşılıklı çıkarlar dikkate alınarak çaba gösterilmesi çağrısı yapıyoruz.

Birleşmiş Milletler tasarıları temel alınarak Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşılması için, toplumlararası müzakere sürecinin en kısa sürede yeniden başlamasına duyulan ihtiyaç ortadadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak, bu girişimleri desteklemeye hazırız."

"AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'dan tepki" haberi, 16 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'dan tepki haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB’nin Türkiye'ye yaptırım kararına Rusya'dan tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  2. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  3. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  4. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  5. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  6. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  7. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  8. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  9. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  10. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  11. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  12. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  13. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  14. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  15. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  16. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  17. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  18. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  19. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  20. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
Dünya Haberleri