ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında

ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında

ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında Günümüzdeki SSD ürünleri yüksek veri yazma ve okuma hızları ile fazlasıyla göze çarpıyorlar. ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında

Mekanik depolama birimleri yerine elektronik birimler tercih edilmeli. Günümüzdeki SSD ürünleri yüksek veri yazma ve okuma hızları ile fazlasıyla göze çarpıyorlar. Ama bu alanda da dikkatli olmak gerekiyor. ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında

SSD diskleri yüksek veri transfer hızları ile fark yaratıyorlar. Fakat bu ürünleri tercih ederken de arabirimlerini de hesaba katmak gerekiyor. Öyle ki SATA arabirimli SSD diskler bile teknolojik gelişiminin sonuna yaklaşıyorlar. SATA’nın maksimum transfer hızından daha performanslı olan bu bellekler çok daha hızlı arabirimlere ihtiyaç duyuyorlar. Örneğin M.2 PCIe arabirimi gibi.

GAMMIX S5

ADATA XPG GAMMIX S5 : M.2 PCIe

 XPG Gammix S5, yukarıda anlattığımız M.2 PCI Express x4 arabirimli bir SSD disk. Oldukça ufak ve hafif olan bu ürünün kurulumu inanılmaz kolay. Yeni nesil masaüstü anakart ve dizüstü sistemler için geliştirilen bu ürün, o kuma ve yazma performansı ile kendisini farklılaştırıyor. Ürün ile beraber bir metal soğutma plakası geliyor. Bu plakayı dilerseniz ürünün arka yüzeyine yapıştırabiliyorsunuz. Bunun avantajı ürün maksimum performansta çok daha az ısınması. Kurulumu ise, ürünü M.2 PCIe yuvasına takmanız yeterli. Hepsi bu kadar.

 Performans

 256 GByte kapasiteli olan bu ürüne işletim sisteminizi kurmanızı tavsiye ederiz. Ancak o zaman eski tip disklere göre performans artışını gözlemleyebilirsiniz. Bu ürünü, başka bir SSD disk ürününüz yoksa, kesinlikle ikinci disk olarak kullanmayın. Bu sayede işletim sisteminiz saniyeler içinde hazır olacak. Bununla birlikte yüklediğiniz programlar çok daha hızlı açılacak ve hatta oyunların yükleme süreleri de ciddi anlamda azalacak. Özellikle oyuncular için bu olmazsa olmaz bir donanım. İster masaüstünüze yüklediğiniz oyunlar olsun isterse de online oyunlar. Farkı hemen hissedeceksiniz.

Benze ürünlerle olan farkı

XPG Gammix S5, Realtek kontrol ünitesi ve ikinci nesil 3D-TLC bellek yongalarını kullanıyor. TLC bellek yongaları, önceki yıllara göre büyük değişime uğradılar ve geliştirilerek çok daha güvenli hale getirildiler. Yeni nesil işletim sistemleri (MacOS X 10.7 ve Windows 7 ve üstü ) , bu bellek yongaları ile artık çok daha iyi ve problemsiz çalışabiliyorlar.

Ürünün üzerinde bulunan SLC ön belleği sayesinde 2100 MB/sn okuma ve 1500 MB/sn yazma hızına ulaşıyor. Bununla birlikte HMB teknolojisini desteklemesi sayesinde sistem belleğini ön bellek olarak da atayabiliyor. Bu da ekstra bir performans sağlıyor.

Sonuç

XPG Gammix S5 genel olarak performanslı bir SSD ürünü. Fiyatı sayesinde de tercih edilebilir. Fakat bu ürün piyasanın en iyisi olmadığını da söylemeliyiz. Okuma ve yazma performansının çok daha iyi olduğu ürünler de mevcut. Ayrıca soğutma plakasının daha çok bir süs olduğunu düşünüyoruz. Bu plakanın çok da etkili olmadığı bir gerçek.

Huawei P30 Pro inceleme

"ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında" haberi, 03 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ADATA XPG GAMMIX S5 inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
Haberleri