Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gezdirdik…’

Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gezdirdik…’

Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayy... Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171’i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava Silivri’de başladı. İddianamenin sanıkların yüzüne karşı okunmasının ardından Adnan Oktar’ın sorgusuna geçildi. “Adnan Oktar’a mahkeme başkanı...

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171’i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava Silivri’de başladı. İddianamenin sanıkların yüzüne karşı okunmasının ardından Adnan Oktar’ın sorgusuna geçildi. “Adnan Oktar’a mahkeme başkanı “Neden size bu suçlar atıldı” diye sordu. Oktar’ın yanıtı ise “Benim 320 kitabım var. Tayyip bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey hakkında anti-propaganda vardı” dedi

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171’i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava Silivri’de başladı. İddianamenin sanıkların yüzüne karşı okunmasının ardından Adnan Oktar’ın sorgusuna geçildi.

“TAYYİP BEY BİZİM EVE GELİRDİ”

Duruşmada uzun süre kendini anlatan Adnan Oktar’a mahkeme başkanı “Neden size bu suçlar atıldı” diye sordu. Oktar’ın yanıtı ise “Benim 320 kitabım var. Tayyip bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey hakkında anti-propaganda vardı. En az yüz basın mensubunu çağırıp onun propagandasını yaptırdım. Meclis başkanıyken Mehmet Ali Şahin de gelirdi. Tayyip Bey’in dünürü Sadık Albayrak da evimize gelirdi. Devlete sizin bilmediğiniz çok hizmetler ettim ben.” şeklinde oldu.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan davanın ilk duruşmasının günlerce sürmesi bekleniyor.

KİMLİK TESPİTİ BİTMEDEN SANIKLARIN SAVUNMASININ ALINMAK İSTENMESİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Mahkeme heyeti bir kısım sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna girdi. Mahkeme Başkanı, ilk olarak Adnan Oktar ve 12 örgüt yöneticisinin savunmasının alınacağını söyleyerek Adnan Oktar’ı, savunması alınmak üzere kürsüye davet etti.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, sanıkların kimlik tespitinin bitirilmediğini, iddianamenin okunmadığını, sanıklara suçlarının anlatılmadığını savunarak sanıkların savunmalarının alınamayacağını öne sürdüler.

Sanık avukatları ayrıca, suçun ve örgütün merkezinin Anadolu yakası olduğunu savunarak, hem yetkisizlik hem de görevsizlik talebinde bulundular. Bazı sanıkların avukatları da, müvekkillerinin avukat olduklarını, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmadan müvekkilleri hakkında soruşturma yapılarak dava açıldığını hatırlatarak, avukat olan sanık müvekkilleri yönünden yargılamanın durdurulmasını istediler.

Müşteki avukatları da müvekkili olan müştekilerin dinlenilmesi sırasında duruşmada gizlilik ve yayın yasağı kararı alınması talebinde bulundular.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Sanık avukatlarının yetkisizlik ve görevsizlik kararı verilmesi yönündeki taleplerinin reddine karar veren mahkeme, diğer talepleri de reddederek iddianameyi özetlemeye başladı. İddianamenin özetlenmesinden sonra iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalar hatırlatılan sanık Adnan Oktar, suçlamalara karşı savunmanı yapmak üzere kürsüye davet edildi. Duruşma, Oktar’ın savunması ile devam ediyor.

ADİL SERDAR SAÇAN: İSTEDİKLERİ KADAR İNKAR ETSİNLER DOSYALAR KONUŞUR

Davada müşteki sıfatıyla yer alan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan, duruşmadan çıkarak açıklama yaptı.

Adnan Oktar’ın duruşmada savunmasını yaptığını belirten Adil Serdar Saçan, “Kendisine yapılan suçlamalara cevap vermeye çalışıyor ama hep ‘İngiliz devleti onu aldırmış, onu aldırınca dolar yükselmiş, mübarek bir insanmış. İslam onların omuzlarında yükseliyormuş’ gibi abuk subuk şeyler söylüyor. Somut suçlamalarla ilgili ‘Ben niye öyle yapayım ki, niye böyle yapayım ki’ diyor. İngiliz derin devleti yapmış operasyonu. İngilizler demek ki operasyon yapmaya başlamış Türkiye’de.” diye konuştu.

Adnan Oktar’ın savunmasına devam edildiğini belirten Saçan, “İstedikleri kadar inkar etsinler. Dosyalar konuşur, yazılı belgeler konuşur” dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 sanık ile 125 mağdur-müşteki yer alıyor. İddianamede Adnan Oktar Suç Örgütü’nün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri ve FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer veriliyor.

ARAMALARDA 79 TABANCA, 23 TÜFEK VE 17 BİN 596 ADET FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

İddianamede, örgüt üyelerinin ev aramalarında 79 tabanca, 23 tüfek ve 17 bin 596 adet fişek ele geçirildiği belirtiliyor.

İddianamede, 11 Temmuz 2018 tarihinde örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, “Dragos” olarak tabir edilen örgüt merkezinde arama işlemlerini gerçekleştiren kolluk personeline yönelik olarak, hâli hazırda tutuklu bulunan örgüt mensubu Mert Sucu tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlisine 2 adet ateş açıldığı ancak çelik yelekten dolayı herhangi bir ölüm olay yaşanmadığı ifade edildi.

24 AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLİYOR

İddianamede toplam 226 şüphelinin “Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “Cinsel istismar” gibi toplam 24 ayrı suçtan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 162’si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Silivri Cezaevi Kampüsü’nde başladı.

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Mahkeme heyeti bir kısım sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna girdi. Mahkeme Başkanı, ilk olarak Adnan Oktar ve 12 örgüt yöneticisinin savunmasının alınacağını söyleyerek Adnan Oktar’ı savunması alınmak üzere kürsüye davet etti.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, sanıkların kimlik tespitinin bitirilmediğini, iddianamenin okunmadığını, sanıklara suçlarının anlatılmadığını savunarak sanıkların savunmalarının alınamayacağını öne sürdüler.

Oktar, ilk sözlerinde kendisini savundu ve komplo yapıldığını iddia etti. Adnan Oktar yanındaki kişilerin kendisini çok sevdiklerini belirterek; verdikleri ifadelerde kendisine iftira attıklarını öne sürdü.

İstanbul 30’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Yerleşkesi’nde yapılan duruşmada, sanıkların salona alınmasının ardından kimlik tespitine başlandı. Kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 3 bin sayfalık iddianame özetlenerek okundu.

Aralarında eski emniyet müdürü Adli Serdar Saçan’ın, Fırat Develioğlu’nun da bulunduğu müştekiler ve izleyicilerde salonda hazır bulundu. Adnan Oktar davanın bir numaralı sanığı olarak bir numaralı sandalyede oturdu. Oktar’ın avukatı, dava konusu olayın Anadolu Yakası’nda gerçekleştiğini, örgütün merkezi olduğu iddia edilen yerin, Oktar’ın yakalandığı yerin ve sanıkların büyük çoğunluğunun ikamet adresinin Anadolu Yakası’nda bulunduğu söyleyerek, davanın Anadolu Adliyesi’nde görülmesi gerektiğini söyledi ve yetkisizlik kararı verilmesini istedi. Bazı avukatlar ise usul hakkında itirazda bulundu. Sanıklar arasında avukatlar da bulunduğu ve yargılanmaları için bakanlık izni gerektiği gerekçesiyle dava için ‘durma kararı’ talep edildi. Mahkeme sanık avukatlarının talebini reddetti.

İddianamenin sanıkların yüzüne karşı okunmasının ardından Adnan Oktar’ın sorgusuna geçildi.

“TAYYİP BEY BİZİM EVE GELİRDİ”

Duruşmada uzun süre kendini anlatan Adnan Oktar’a mahkeme başkanı “Neden size bu suçlar atıldı” diye sordu. Oktar’ın yanıtı ise “Benim 320 kitabım var. Tayyip bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey hakkında anti-propaganda vardı. En az yüz basın mensubunu çağırıp onun propagandasını yaptırdım. Meclis başkanıyken Mehmet Ali Şahin de gelirdi. Tayyip Bey’in dünürü Sadık Albayrak da evimize gelirdi. Devlete sizin bilmediğiniz çok hizmetler ettim ben.” şeklinde oldu.

Adnan Oktar, hakimlerin kendisine sorulara verdiği yanıtlar arasında ‘Tayyip Erdoğan’ı yatı ile gezdirdiğini’, ‘Devlet ile iç içe olduklarını’, ve MİT mensupları ile görüştüğünü söyledi.

“BEN TUTUKLANINCA DOLAR 5 LİRA OLDU”

Mahkeme Başkanı’nın “Özgür iradeleriyle ifade vermediler mi diyorsunuz?” sorusuna karşılık Oktar; “Hayır, korktular. İngiliz derin devleti mahkemenizi kullanmak istiyor. Tayyip Bey’i devirmek istiyor. Tutuklandıktan sonra dolar 3.70’ten 5 liraya çıktı.” dedi.

"Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gez." haberi, 17 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gez.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adnan Oktar duruşmasında neler oluyor! ‘Tayyip Bey evimize gelirdi, yemek yerdik, yatımızda da gez.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  2. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  3. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  4. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  5. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  6. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  7. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  8. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  9. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  10. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  11. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  12. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  13. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  14. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  15. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  16. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  17. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  19. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  20. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
Politika Haberleri