Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti

Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti

Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması g... Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletine bağlı Ahlen şehrinde belediyeye bağlı Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesi'nin öncülüğünde orta öğretimde hizmet veren

Mehmet Tanlı / Almanya Temsilcisi

Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletine bağlı Ahlen şehrinde belediyeye bağlı Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesi'nin öncülüğünde orta öğretimde hizmet veren okullarla birlikte "Veliler+Çocuklar= Gelecek" sloganıyla veliler buluşması organize edildi.

"Önleme Zinciri’" adlı proje çalışma grubundan Marina Bänke ve Bağdagül Cihangir’in rejisi altında gerçekleşen ve Tobias Winopall’ın sunuculuğu yaptığı buluşma Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ve Daire Başkanı bayan Ulla Woltering’ in katılımcıları selamlamasıyla başladı. Dr. Berger, "Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız" derken, Ula Woltering’te organizasyonda emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Buluşmaya, 15 Türkiyeli veli de ilgi göstererek katıldı. Türk veliler çocuklarının iki kültürlü büyüdüğünü, okullardaki öğretmenlerden bu konuda daha çok anlayış ve destek beklediklerini belirttiler.

Öğrencilerin ve velilerinin evdeki yaşantılarını, aralarındaki ilişkileri öğrenmek, okul ve evdeki sorunlarını tartışmak, görüşmek amacıyla belediyenin büyük toplantı salonu olan Stadthalle’de gerçekleşen toplantıya 100'e yakın veli katıldı.

Aile içi iletişim, veli-okul ilişkisini iyileştirmek ve ailelere tabii ki öğrencilere de yardım amaçlı buluşmada "Çocuğa ailede söz hakkı, ergenlik çağı, boş zamanları anlamlı değerlendirme, aile içi iletişim, sosyal medyanın kullanımı, teneffüste ulaşılabilir olma, ailenin birlikte yemeğe oturması, sağlıklı beslenme, okuldaki notlar, "Ah şu ev ödevleri yok mu?", "Okuldaki en iyi arkadaşın kim?", "Okul sonrası ne olacak?", okulda mobbing gibi farklı başlıklardaki konular, Ahlen Belediyesi'nde ve belediyenin sosyal kurumlarında çalışan, alanında uzman okul yöneticisi öğretmenler, belediyede çalışan sosyal pedagoglar, psikologlar ve danışmanlar eşliğinde velilerle tartışıldı.

20 farklı masada 15 farklı konuda moderatörler eşliğinde tartışan veli grupları içerisinde "Ergenlik çağı sorunlarının" tartışıldığı gruba bir masa yetmediği görüldü.

Birçok ailenin sıkıntısı aynı

Aileleri çocuklarının eğitimine dahil edici bu veliler buluşmasını gazetemize değerlendiren baş organizatör Marina Bänke "Öncelikle geniş katılımdan çok memnun olduk. Bu toplantıda Velilerin dileklerini, okullardan beklentilerini öğrendik, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda önemli bilgiler edindik. Birçok konuda veliler aynı durumdalar, aynı sıkıntıları yaşıyorlar ve yaşadıkları problemlerde yalnız olmadıklarını da gördüler. Toplantımıza gösterilen bu büyük ilgi sonrası gelecek yıl da veliler buluşması gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.<>

Toplantıda olumlu konuşmalar yapılırken, uzmanlar tarafından ailelere, çocuklarını gerçekten iyi tanımaları, onlara değer vermeleri, zaman ayırmaları, velilerin çocuklarının başarılı olması için çok şeyler yapabilecekleri hatırlatıldı.

<>

<>

Buluşma, ödüllü çekilişler ve İmpro Tiyatrosundan Michael Becker ile İlka Luza’ nın sahnede yaptıkları okul skeçleriyle son buldu.

"Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti" haberi, 25 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahlen Belediyesi‘nin ilk veliler buluşması gerçekleşti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Eğitim Haberleri