Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti

Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti

Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisi... Parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğu ile görüşen eski BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, üyesi olduğu Yeşil Sol Partisi'nden e-Devlet...

Parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğu ile görüşen eski BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, üyesi olduğu Yeşil Sol Partisi'nden e-Devlet aracılığıyla istifa etti.

Eski İstanbul milletvekili Ufuk Uras, üyesi olduğu Yeşil Sol Partisi’nden e-Devlet aracılığıyla istifa etti. T24’ün haberine göre, Ufuk Uras AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başlayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.

Ufuk Uras, Davutoğlu’yla görüşmesinin ardından T24’ten Şirin Payzın’a yaptığı açıklamada, yeni parti çalışmalarının ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu iddialarının da komplo teorisinden ibaret olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Davutoğlu’nu soğukkanlı ve kendinden emin gördüğünü söyleyen Uras, “Davutoğlu’dan parti kurma çalışmalarında hızlı davranacağı izlenimi edindim. Babacan’ın ise ekonomik krizin etkilerini bekleyeceğini düşünüyorum” diye konuşmuştu.

Konuya ilişkin Yeşil Sol Merkez Yürütme Kurulu tarafından şu açıklama yapılmıştı:

“Yeşil Sol Merkez Yürütme Kurulu: Ufuk Uras’ın son günlerde yaptığı açıklamalar kendi kişisel görüşleridir. Partimizin ülkemiz sorunlarına bakışı ve çözüm önerileri bellidir. Yeşil Sol Parti ülkemizin sorunlarına bakışını, bu konulardaki çözüm önerileriyle bunları gerçekleştirmeye yönelik stratejilerini, başta Parti Konferansı olmak üzere yetkili kurulları içinde tartışarak belirlemiş olup, siyasi faaliyetlerini bunlara uygun şekilde sürdürmektedir.

“Yeşil Sol Parti kurucusu ve halen partimizin üyesi olan eski milletvekili Ufuk Uras tarafından yapılan açıklamalar Partimizin bu politikalarıyla bir ilgisi bulunmayan, kendisinden başka kimseyi bağlamayan kişisel görüşleridir.

“Yeşil Sol Parti, üyelerinin en geniş katılımıyla emek, demokrasi, ekolojik mücadele ve barış eksenli kararlar almıştır. Bu alanlarda her türlü olumlu gelişmenin ancak toplumsal muhalefet güçleri eliyle gerçekleşebileceği aşikardır.

{{unknown}}

“Partimiz, birlikte hareket ettiği diğer parti ve toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte bu doğrultuda çalışmalarına devam etmektedir.”

Ufuk Uras ise MYK tarafından yapılan açıklamaya kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj ile yanıt verdi. Uras mesajında “Hiç bir partide idari bir sorumluluğum olmadığı için, aslında söylemeye bile gerek yok ki, bütün tv programlarında ve siyasi görüşmelerimde, demokrasi ve adalet için en geniş birlikteliğin sağlanması gibi vicdani, siyasi ve insani kişisel kanaatlerimi ifade etmekteyim” dedi.

Dün de konuya ilişkin ikinci bir mesaj paylaşan Uras, Gül’ün, Davutoğlu’nun, Babacan’ın ve Karamollaoglu’nun görüşlerini biliyoruz. Onlar da bizimkilerini. Belli bir nezaket içinde görüş ve eleştirilerimizi aktarıyoruz. Herkes kendi mahallesinde kendi kendine konuşuyor.

Kendi kendine konuşana deli denir.Halbuki bizi delirten belli.Bizi delirten parti devleti/devlet partisi modeline itiraz eden herkesi hayat yanyana getiriyor.Delirdiğimiz için deli gömleği takmiyorlar taktıkları için deliriyoruz.Siyaset öncelikleri belirleme sanatıyla en öncelikli konu bu.Diğer konular da önemli ama onlara sonra bakacağız. Son seçimler asgari müştereklerde buluşan minimal siyasetin, puriten ve maksimalist siyaset karşısında sonuç getirdiğini kanıtladı. Müphem varsayımlar karşısında sınanmış sonuçlar önümüzü aydınlatıyor” sözlerini kaydetti.

"Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti" haberi, 08 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğu ile görüşen Ufuk Uras partisinden istifa etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri