Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu?

Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu?

Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu? Geçtiğimiz hafta Bartın Üniversitesi'ndeki çalışma odası 5 kattan atlayarak intihar eden Akademisyen Güneş Günay Sezer’in yakınları tarafından çok konuşulacak iddia ortaya atıldı.4 Aralık 2019 Çarşamba günü üniversite...

Geçtiğimiz hafta Bartın Üniversitesi'ndeki çalışma odası 5 kattan atlayarak intihar eden Akademisyen Güneş Günay Sezer’in yakınları tarafından çok konuşulacak iddia ortaya atıldı.

4 Aralık 2019 Çarşamba günü üniversite binasının çalışma odası 5 katından atlayarak intihar eden Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi 32 yaşındaki Güneş Günay Sezer’in yakınları açıklamada bulundu.

Akademisyen Güneş Günay Sezer’in ablaları Reyhan Nur Gülelçin ve Beyhan Yanık, ağabeyi Mehmet Günay ile diğer yakınları Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Bartın Eğitim Sen) binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Akademisyen Güneş Günay Sezer’in intihar ederek hayatını kaybetmesinin mobbing baskısı yaparak Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un sebep olduğunu belirttiler.

REKTÖR 3 BUÇUK 4 YILDAN BU YANA MOBBİNG BASKISI UYGULUYORDU

Merhume Güneş Günay Sezer’in ablası Reyhan Nur Gülelçin'in açıklaması şöyle:

“Rektör Orhan Uzun yıllardır hak ettiği halde kardeşine kadro ve doçentlik unvanı vermedi. Rektör bey ayrıca kardeşime sana doçentlik vereyim de kendime mi güldüreyim diyerek alay ettiğini söyledi. Abla Reyhan Nur Gülelçin Rektör Orhan Uzun’un Akademisyen Güneş Günay Sezer’e 3 buçuk 4 yıldan bu yana mobbing baskısı uygulayarak intihar etmesine sebep olmuştur.

'BİTİRECEK, BU ADAM; BU REKTÖR BENİ BİTİRECEK' DİYE ABLASINA DERT YANMIŞ

Rektör Uzun kardeşim Güneş Günay Sezer’i görüşmeye çağırdı, ve heyecanla rektörle konuşmaya giden kardeşim sonrasında moralinin daha da bozulduğunu bana anlatmıştı. Abla Gülelçin, “Rektör odasına çağırıyor kardeşimi. Büyük bir sevinçle gidiyor rektörün odasına. 4 saat rektörün odasında duman altında kalıyor, rektör keyfine göre açıklamasını yapıyor. Rektör diyor ki: ‘ben sana kadro verirsem bana gülerler diye alay etmiş ve küçümsemiş. Kardeşim Güneş intihar etmeden bir hafta önce yanıma gelerek ‘Bitirecek, bu adam bu rektör beni bitirecek abla’ diyerek bana dert yandı.” dedi

Basın açıklamasında gözyaşlarını da tutamayan acılı aile Akademisyen Güneş Günay Sezer'e mobbing uygulandığını iddia ederek bu konuda ellerinde çok sayıda deliller olduğunu belirttiler.

Rektör Orhan Uzun ile merhume Güneş hoca arasında geçen konuşmaları ve yaşananları anlatan ailesi, tek suçlunun rektör olduğunu iddia ederek şok açıklamalarda bulundular.

İntihar ederek canına kıyan akademisyen Güneş Günay Sezer’in geride 16 sayfa not bıraktığını belirterek yaşadığı her şeyi orada yazdığını kaydettiler.

Abla Reyhan Nur Gülelçin yerel ve ulusal basında Akademisyen Güneş Günay Sezer 2 aylık hamileydi haberlerinin de asılsız ve yalan olduğunu belirtti.

Akademisyen Güneş Günay Sezer’in yakınları hep birlikte ayrı, ayrı Rektör Orhan Uzun hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

AKADEMİSYEN GÜNEŞ GÜNAY SEZER TARAFINDAN YAZILAN 16 SAYFALIK MEKTUP SAVCILIKÇA ARAŞTIRILIYOR

Eğitim Sen Bartın Şube başkanı Sedat Bora’da Eğitim Sen Yürütme Kurulu adına yaptığı konuşmada; “ Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Güneş Günay Sezer, Aralık ayının başında üniversite binasının çalışma odasındaki 5.kattaki atlayarak intihar etti. Büyük üzüntü içindeyiz. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

İntiharın üzerinden geçen bir haftalık zamana karşı halen olay gizemini koruyor. Alınan bilgilere göre intihar öncesi bıraktığı 16 sayfalık mektup savcılıkça araştırılıyor.

'REKTÖR BEN CUMHURBAŞKANININ TEMSİLCİYİM DİYEREK ÜNİVERSİTEDE BASKI ORTAMI KURDU'

Sendikamız bu üzücü olay neticesinde ailesini ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etmiştir. Bu ziyaretler sırasında basında da yer alan bazı duyumlarla karşılaşmıştır. Ülke çapında her gün rastladığımız şiddetin ve mobbingin ilimizde de yaşandığı kuşkuları artmaktadır. İldeki idarecilerin patronvari dili, baskıcı tavırları zamanının büyük bölümünü işyerinde geçiren eğitimcileri bunalıma sürüklemektedir. Bu durum işyerindeki verimi düşürmektedir.

Son yaşanan olaylarda da al takke ver külah düzeniyle kurulmuş Bartın Üniversitesi’nin bu tutumlarını destekleyen pek çok bulgu söz konudur. Rektörün ben Cumhurbaşkanının temsilciyim diyerek üniversitede baskı ortamı kurduğu, pek çok akademisyenin kazandığı unvanı onaylamadığı, kendinize başka yer bulun diyerek tehditlerde bulunduğu görüştüğümüz pek çok kişinin ortak aktarımıdır.

'KENDİNE YER BUL DENDİĞİ SÖYLENMEKTEDİR'

Çok başarılı bir kariyere sahip öğretim görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer’in de aynı muameleyi uzun süredir sistematik biçimde yaşadığı, hakkının verilmediği, öğretim üyeliği kadrosuna atanamadığı, kendine yer bul dendiği söylenmektedir.

Eğitim Sen olarak bu üzücü olayın titizlikle incelenmesini, varsa olaya sebep olanların açığa çıkarılmasını istiyoruz. Bu üzeri örtülmemesi gereken vahim bir durumdur. Akademisyeni bunalıma düşüren etkenler araştırılmalı, kimse korunmamalıdır. Konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

"Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu?" haberi, 14 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akademisyenin intiharına rektör mü neden oldu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  2. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  3. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  4. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  5. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  6. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  7. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  8. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  9. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  10. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  11. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  12. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  13. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  14. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  15. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  16. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  17. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  18. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  19. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  20. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
Yaşam Haberleri