Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı

Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı

Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı Seyhan Belediye meclisinin 2020 yılı ilk birleşiminde konuşan Başkan Akay, sel felaketinde hasar gören binaların risk taşıdığını, bu nedenle...

Seyhan Belediye meclisinin 2020 yılı ilk birleşiminde konuşan Başkan Akay, sel felaketinde hasar gören binaların risk taşıdığını, bu nedenle Kentsel Dönüşüm projeleri üzerinde daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Seyhan Belediye Meclisinin Ocak ayı oturumlarının ilk bileşimi Akif Kemal Akay Başkanlığında gerçekleştirildi. Yaşanmakta olan bölgesel sıkıntıların ülkeye yansımasının olabileceğini belirten Başkan Akay, “Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi bu süreçte de birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor.  Kenetlenirsek bu süreci en hafif şekilde atlatırız” dedi.

Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı birleşimde Türkiye ve bölgenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Başkan Akay, süreci en hafif olumsuzlukla atlatmak için her sıkıntılı dönemde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiği vurgusu yaptı. “İyi günde didişen, kötü günde birleşen” bir toplum olmanın her zaman olumlu avantajlarını gördüklerini aktaran Başkan Akay şöyle konuştu;

“HER ZAMAN KÖTÜ GÜNDE BİRLEŞEN BİR TOPLUM OLMANIN AVANTAJINI GÖRDÜK”

“Bölgesel olarak yaşanan bir sıkıntı var. Ülke olarak ekonomik ve siyasi açıdan bu sıkıntıyı hissedeceğiz. Adana bölgeye yakınlığı nedeniyle bu sıkıntıyı biraz daha fazla hissedebilir. Yaşanması muhtemel bölgesel olumsuzlukların yansımalarını en hafif şekilde atlatmak için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Geçmişte benzer zor durumları, birlikte olmanın avantajıyla çözdük. İyi günde didişen ama zor günde birleşen bir toplum olmanın avantajlarını gördük. Yine öyle olacağına inanıyorum”

“SEL FELAKETİNDE VALİLİK, BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ İLE BİRLİKTE SAHADAYDIK”

Adana ve çevresini etkisi altına alan kuvvetli yağışın ardından yaşanan sel felaketiyle ilgili değerlendirme yapan Başkan Akay, meteorolojiden bilgi alır almaz kriz masasını oluşturduklarını kaydetti.  Akay, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile uyumlu çalışma yaparak olumsuzlukların en az şekilde hissedilmesi için çalıştıklarını anımsattı.

“SUYUN KANALLARA VERİLMESİ İNİSİYATİFİNİ ALAMAYAN İLGİLİ GÖREVDEN ALINDI”

Ciddi şekilde aldıkları önlemler sonucu sürekli sahada olduklarını aktaran Başkan Akay, “Devletin tüm kurumlarıyla birlikte sahadaydık. Devletin bu kadar hızlı olması beni mutlu etti. Sel felaketinde kanallara su verilmesi gerekiyordu. Ancak ilgili kişi suyu kanallara verecek inisiyatifi kullanmadı. Sonuçta sel etkisi daha fazla oldu. Ancak bu riski alamayan ilgili hemen görevden alındı. Bu da liyakat sahibi olmayanların görevden alınması adına bizi sevindirdi.”

“SELDE EVLER BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Sel afeti nedeniyle Bakanlığın Seyhan Belediyesine 4 Milyon lira yardım gönderdiğini belirten Başkan Akay, afet sonucu eski yapılarda ciddi hasarların oluştuğunu kaydetti. Başkan Akay şöyle devam etti;

“Sel felaketinde ciddi hasarlar oluştu. Temel sorun selde hasar görev evlerin küçük bir depremde bile büyük yıkımlara maruz kalabilme riskinin olabildiği izlenimi edindim. Bu nedenle hızlıca Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Seyhan Belediyesi olarak bizim yapacağımız, Büyükşehir’in yapacağı ama bizim de müdahil olduğumuz ve Bakanlığın yapacağı Kentsel dönüşüm projeleri üzerinde daha çok çalışmamız gerekiyor”

Konuşmaların ardından Gündem Maddelerine geçildi. İlk olarak Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim Komisyonuna Kemal Çelik, Süleyman Sözütek, Niyazi Yüksel, Leyla Karabıyık ve Şule Özülkü seçildi.

"Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı" haberi, 07 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akay’dan “Kenetlenme” ve “Hasarlı evler” mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
    2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
    3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
    4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
    5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
    6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
    7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
    8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
    9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
    10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
    11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
    12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
    13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
    14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
    15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
    17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
    18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
    19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
    20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
    Yerel Gündem Haberleri