Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı

Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı

Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konfera... Kayseri'de düzenlenen Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı'nda, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisindeki kritik rolü vurgulandı. İşbirliği ve dijitalleşmenin önemi vurgulanırken, yeni pazarlara açılma çağrısı yapıldı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından düzenlenen Akıllı KOBİ Kayseri Dijital Dönüşüm Konferansı'nda, Türkiye'nin ekonomik gücü olan KOBİ'lerin önemi vurgulandı. Vali Gökmen Çiçek'in ve diğer konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen konferansta, KOBİ'lerin istihdamdan ihracata kadar geniş bir yelpazede ülke ekonomisine sağladığı katkılar ele alındı. Dijitalleşme ve işbirliğinin gerekliliği üzerinde durulurken, KOBİ'lerin yeni pazarlara açılma potansiyeli vurgulandı. Konferansın Samsun'da devam edeceği duyuruldu.

Kayseri'de, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsası (KTB) işbirliğiyle Akıllı KOBİ Kayseri Dijital Dönüşüm Konferansı düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta Kayseri'nin güçlü ve rekabetçi KOBİ'leri ile iş dünyasının önemli bir konumda olduğunu belirtti. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisi için kritik bir role sahip olduğunu vurguladı.

Büyüksimitci, KOBİ'ler hakkında şu bilgileri paylaştı: "Ülkemizde 3,5 milyon işletme bulunmakta olup, bu işletmelerin yüzde 99,8'i KOBİ kategorisindedir. KOBİ'ler ülkemiz istihdamının yüzde 72'sini sağlamaktadır. Toplam cironun yüzde 49'u ve ihracatın yüzde 36'sı da KOBİ'ler tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca KOBİ'ler, büyük işletmelere üretimde destek sağlamakta ve satış kanallarında yer almaktadır. Kamu tedarikinde de önemli bir rol oynamaktadırlar. Ülkemiz KOBİ'leri, dinamik bir yapıya sahiptir ve başarılı e-ticaret platformlarının varlığı da bu dinamizmin bir göstergesidir."

Büyüksimitci, KOBİ'lerin daha hızlı dijitalleşmesi gerektiğini vurgulayarak, programın gelecek ay Samsun'da devam edeceğini belirtti.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise markalaşma ve kurumsallaşmanın yanı sıra dijital ortamın sunduğu fırsatlardan yararlanarak yeni müşteri ve pazarlara ulaşmanın önemine değindi.

KTB Başkanı Recep Bağlamış ise teknolojinin ilerlemesiyle dijital kavramının merkeze yerleştiği bir dünya oluştuğunu belirtti. Bağlamış, "Dünya Ekonomik Forumu'nun çalışmalarına göre, 2016-2026 döneminde dijital dönüşümün sosyal ve ekonomik açıdan 100 trilyon dolarlık bir değer yaratacağı tahmin edilmektedir. Ancak iş dünyası, politika yapıcılar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapmaması durumunda, bu potansiyelden tam olarak faydalanmak mümkün olmayacaktır." şeklinde konuştu.

"Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı" haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:43 Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
  2. 12:34 Liverpool'da 2 Ayrılık Acısı!
  3. 12:31 Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
  4. 12:30 17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
  5. 12:21 İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
  6. 11:43 Patatesleri Yeniden Canlandırmanın Sırları: Kızartmadan Mücver'e!
  7. 11:40 Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu
  8. 11:34 Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
  9. 11:34 Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
  10. 11:29 17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  11. 11:27 Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
  12. 11:23 İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
  13. 11:20 Çetin Doğan tahliye oldu: “Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
  14. 11:16 İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
  15. 11:14 Figen Yüksekdağ'dan ilk mesaj: Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
  16. 11:06 Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
  17. 10:53 Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
  18. 10:46 Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi: Haddini aşmış
  19. 10:40 TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
  20. 10:34 Cihangir Ceyhan: Dilber rolünü Hazar'dan başkası oynayamazdı
Ekonomi Haberleri