Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerek... Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? Malum, günümüzde akıllı telefon almak istediğinizde önünüzde son derece geniş bir yelpaze

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? Malum, günümüzde akıllı telefon almak istediğinizde önünüzde son derece geniş bir yelpaze açılıyor. Önemli olan bu yelpazeden size en uygun modeli seçebilmek.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok alışkanlığımız da şekil değiştirdi. Hayatımızdaki en köklü değişiklik ise iletişim alanında oldu. Cep telefonlarının hayatımıza girmesi insanların tanıdıklarıyla iletişimini kolaylaştırırken akıllı telefon modelleri , internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşması ise insanların tüm dünyayla iletişimini mümkün kıldı.

Günümüzde akıllı telefon kullanımı zirveye ulaşmış durumda. Bugün her evde birey sayısı kadar telefon görmek bizler için pek de şaşırtıcı değil. Çünkü akıllı telefonlar artık insanlar için doğal bir ihtiyaç haline gelmiş durumda.

Akıllı telefon

 Kimsenin sözüne güvenmeyin!

Genel olarak akıllı telefon satın almayı düşünenlerin ilk adresi teknoloji marketleri oluyor. Günümüzde hemen hemen bütün AVM’lerde bu tarz marketler zaten mevcut. Telefonların yanına yaklaştığınızda hemen satıcı elemanlar gelip, size baktığınız modeli övmeye başlıyorlar.

İşte bu noktada dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü genel olarak bazı mağazalar, elemanlarına akıllı telefon satışları üzerinden prim veriyor. Örneğin şu modeli satarsan ekstradan bu kadar prim alacaksın diyorlar. Dolayısıyla o elemanlar da gelen müşterileri, prim alacağı modeli satın almaları konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Ne yazık ki pek çoğu da bu konuda başarılı olabiliyor. Çünkü genel anlamda ikna edici konuşuyorlar. Bu telefonda 8 çekirdekli işlemci var, açamadığı oyun yok vs. vs.

Şunu belirtmek gerekiyor ki günümüzde orta segment yonga setlerinde bile 8 çekirdekli işlemciler yer alıyor. Dolayısıyla bir telefondaki çekirdek sayısının hiç bir önem arz etmediğini bilmeniz gerekiyor.

Önce araştırma yapın

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler hususunda en önemli unsur araştırma yapmak. Öncelikli olarak yonga setleri konusunda bilgili olmanız gerekiyor. Yonga setleri ile ilgili internet üzerinde pek çok makale mevcut.

Dolayısıyla bunları okuyarak kısa süre içerisinde hangi yonga setinin size daha uygun olduğunu bulabilirsiniz. Örneğin bazı yonga setleri CPU tarafında ortalama bir güce sahipken, GPU tarafında üst segment performansı sergileyebiliyor. Misal Samsung’un A50 modelinde kullandığı yonga seti böyle bir teknolojiye sahip. Dolayısıyla böyle bir telefonlar rahat rahat oyun oynayabilirsiniz.

Bazı yonga setleri ise GPU bakımından hayli yetersiz yongalarla donatılıyor. Bu tarz modellerin de oyun için hayli elverişsiz olduğunu unutmamak gerekiyor.

Fotoğraf performansına dikkat

Genel olarak telefon stantlarının ekstra aydınlatmalı olduğunu fark etmişsinizdir. Bu durumun temel nedeni telefonların kamerasının daha iyi fotoğraf çekiyor gibi gösterilmek istenmesi. Malum günümüzde pek çok kamera ışık düzeyi yeterli olduğu durumlarda muazzam fotoğraflar çekebiliyor.

Fakat iş düşük ışığa geldiğinde pek çoğu kullanıcısının beklentisini karşılamayı başaramıyor. Dolayısıyla telefon stantlarında ayak üstü çektiğiniz fotoğraflarla “Ooo bunun kamerası çok iyi çekiyor” gibi bir yorumda bulunmayın.

İnternetten o telefonla çekilmiş olan fotoğrafları araştırıp bulmanız çok kolay. Böylece cihazın düşük ışıkta nasıl bir fotoğraf performansına sahip olduğunu da basitçe öğrenebilirsiniz.

Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler hususunda sizi temel konularda bilgilendirmeye çalıştık. Eğer telefon almadan önce yeterli araştırmayı yaparsınız, kesinlikle kararınızdan pişman olmazsınız.

Oppo RX17 Neo ile iPhone X karşı karşıya

"Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler" haberi, 10 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  2. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  3. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  4. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  5. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  6. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  7. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  8. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  9. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  10. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  11. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  12. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  13. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  14. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  15. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  16. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  17. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  18. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  19. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  20. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
Teknoloji Haberleri