Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘Güreş araç, soyundurmak amaç’

Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘Güreş araç, soyundurmak amaç’

Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘G... Gerici Akit gazetesi yazarlarından Ahmet Gülümseyen, kadın düşmanı bir yazıya imza attı. Kadın güreş müsabakalarını hedef alan Gülümseyen...

Gerici Akit gazetesi yazarlarından Ahmet Gülümseyen, kadın düşmanı bir yazıya imza attı. Kadın güreş müsabakalarını hedef alan Gülümseyen, "Bizim tavsiyemiz, Müslüman Türk kadınının (minik, yıldız, genç, büyükler bu kategorinin içerisinde) gerek anatomik açıdan, gerekse milli ve manevi değerleriyle (Müslüman olmayan devşirme sporcuları bu kategoriden ayırabilirsiniz) bağdaşmayan kadın güreşi rezaletine bir an önce son verilmesi" ifadelerini kullandı.

Gülümseyen'in "Güreş araç, soyundurmak amaç olunca!.." başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

"İnsanımızın gerek ahlâkı gerekse dini inançlarıyla bağdaşmayan ‘Kadının güreşmesi!’ projesinin geldiği ve geleceğiyle ilgili süreç, vahim boyutlara doğru ilerliyor. Peki, bu süreçte kimlerin sorumlu olduğunu (Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Genel Müdürlüğü ve Güreş Federasyonu ve bu üst mevkilerin altında görev yapan birimler/kulüpler/müdürlük yetkilileri) her defasında dillendirmeye gerek yoktur sanırım. Bizim tavsiyemiz, Müslüman Türk kadınının (minik, yıldız, genç, büyükler bu kategorinin içerisinde) gerek anatomik açıdan, gerekse milli ve manevi değerleriyle (Müslüman olmayan devşirme sporcuları bu kategoriden ayırabilirsiniz) bağdaşmayan kadın güreşi rezaletine bir an önce son verilmesi. Sahi sonlanmazsa ne olur? Neler olabileceğini, her defasında burada yazma niyetinde değiliz. Sadece ve sadece birkaç örnekleme/başlık yetecektir sanırım. “Kadınlar erkek hormonu salgılıyor, kadının yapısına uygun olmayan ağır spor branşları kısırlığa neden oluyor, Kur’an ve hadis-i şeriflerdeki ‘kapanma’ ile ilgili ayet ve hadisler, İslam oyunlarında kadın güreşçiler, Çanakkale ve minderde Türk kadını, peygamber ocağı ve plajlarda kadın güreşçiler yarıştı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Güreş Takımını niçin kurdu ve kapattı vb.” Bugün bu ‘başlıklara’ bir yenilerinin eklenmesi için projeler üretilmeye devam ediyor. Kadın güreş ‘çarkı’ işletilmeye, kadının sözde güreştirilmeye çalışıldığı süreçte ikaz/uyarı/önerilerimiz bir yere kadar olunca her defasında; “Sözde dünya güzellik yarışmasında, haçlı anlayışın kürsüye çıkardığı 19 yaşındaki Keriman Halis için söylenen ‘Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren İslamiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir…’ sözleri hatırlıyoruz. Yüksek sesle ‘Bitirin bu kadın güreşi ve benzeri spor branşları skandalı/rezaletini…’ haykırılırken, bakın o ahlaksızlık (çirkinlikler) halkalarına daha neler eklendi!..

Spor bilim adamlarımız, sporun içinde var olmuş ve başarılarıyla isimlerini Türk spor tarihine altın harflerle yazdıran başarılı sporcular için ‘Onların şahsiyetli kişilik ve sporcu olarak başarılarının hatırlanması için, turnuvalar düzenlenmesine ihtiyaçları yoktur. Onların ekol ve felsefesi anlaşılmalı ve anlatılmalıdır…’ vurgusu yaparlar. Bu önemli yaklaşım/vurgunun içerisinde Yaşar Doğu’nun ismi de yer alıyor. Bilimimizin değerlerine göre, güreşimizin şahsiyetleri içinde sembol sporcular; Koca Yusuf, Kurt Dereli, Yaşar Doğu’dur. Bugün gelinen noktaya baktığımda spor tarihinin içinin, modern sporun pençesiyle nasıl yok edildiğine (biz buna sporun hormonlaşması diyoruz) şahit olmaktayız. Buna bariz örnekte, pehlivanlar kispet giymeden önce abdest alır, iki rekât namaz kılarlar (ayrıntılı bilgi, akademik kaynaklarda mevcut). Ne ilginçtir ki, bu yıl 47’ncisi gerçekleşen Yaşar Doğu Turnuvası’na 35 ülkeden 300 kadın ve güreşçilerin katılımı gerçekleştirildi. İnsan düşünmüyor değil; ‘Kadın güreşçilerin, Türk sporunun önemli değeri Yaşar Doğu’nun ismini taşıyan bir turnuvada ne işi olabilir?’  Sorumuza ne tür cevap vereceğinizi tahmin eder gibiyim; ‘Güreşçilerin, Kazakistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası ve Tokyo’da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda seri başı olmaları için önem taşıyor…’ Anlayışın kaynağı batıl olunca, elbette ki ahlaksızlığın da bahanesi bulunacaktır.  Kadınların; tıpkı Yaşar Doğu Turnuvası, Yunanistan’daki Uluslararası Cadet ve U-15 Şampiyonası, Türkiye Şampiyonası adı altında Bursa Mudanya Siemens Plajında (dikkat edin plaj) güreştirilmesi gibi…"

"Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘Güreş araç, soyundurmak amaç’" haberi, 19 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘Güreş araç, soyundurmak amaç’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akit kadın düşmanlığında bildiğimiz gibi: ‘Güreş araç, soyundurmak amaç’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  2. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  3. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  4. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  5. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  6. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  7. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  8. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  9. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  10. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  11. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  12. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  13. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  14. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  15. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  16. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  17. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  18. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  19. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  20. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
Politika Haberleri