AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe almaları engellenecek

AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe almaları engellenecek

AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe... AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hazırladıkları yerel yönetimler yasa taslağında belediye başkanlarının

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hazırladıkları yerel yönetimler yasa taslağında belediye başkanlarının akrabalarını işe almasının engelleyen bir madde olacağını öne sürdü.

AKP'nin ‘yerel yönetimler yasa taslağı’ çalışması tamamlanmak üzere. Dokuz ana başlıktan oluşan taslakla ilgili bilgi veren AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, büyükşehir belediye başkanlarının yetkilerinde azalma olmayacağını, belediye başkanlarının akrabalarını işe almasını engelleyecek bir madde konulacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan taslakta imar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular yer alıyor. Özhaseki, yasa taslağında birinci konunun imar ve planlama olduğunu, keyfi olarak parsel bazlı şahıs lehine plan tadilatını engelleyeceklerini savundu.

GELİRLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME İŞARETİ

Finansman konusunda yasa taslağında bazı çalışmalarının bulunduğunu aktaran Özhaseki, “Büyükşehirler arasında pay dağılımında büyük bir dengesizlik var. Yanlış anlaşılmasın diye AK Partili büyükşehir belediyesinden örnek vereyim. İki AK Parti’li belediyeden bir büyükşehir belediyesiyle, diğer büyükşehir belediyesi arasında kişi başına düşen gelir itibarıyla neredeyse 4 kat fark var. Bu dengesizliğin giderilmesi lazım” diye konuştu. Özhaseki, belediyelerin öz gelirlerinin artırılması gerektiğini söyleyerek, “Finansman noktasında belediyeleri rahatlatmak lazım. Belediyelerin değişik gelir kalemleri var. Bu gelir kalemlerinden biraz güncelleyerek, merkeze giden payların yerel yönetimlere doğru yönelişini sağlayarak bunları yapabilmemiz mümkün” dedi.

‘MECLİS ÜYESİ İSTİFA EDERSE PARTİSİNDEN YEDEĞİ GELSİN’

Taslakta mevcut gelirin paylaşımı noktasındaki dengesizliğin giderilmesi ve yeni gelir kaynaklarının eklenmesi konularının yer aldığını ifade eden Özhaseki, belediye organları konusu üzerine de taslakta çalışıldığını açıkladı. Özhaseki, mevcut düzenlemeye göre, belediye meclis üyelerinden herhangi birisinin istifa etmesi durumunda, başka bir partiden bir ismin meclis üyesi olabildiğine değinirken, “Partiler, ‘Benim partimden istifa ettiyse, yeni seçilecek meclis üyesi benim partimden olmalı. A partisinden istifa ettiyse, A partisinden yedeği gelsin’ diyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR AKRABALARINI İŞE ALAMAYACAK

AKP'li Özhaseki, belediye başkanlarının akrabalarını işe almasının önüne geçmek için taslakta bir madde olduğunu ifade etti.

Büyükşehir belediye başkanlarının yetkilerinde bir azalma olmayacağını iddia eden Özhaseki, “Büyükşehir belediye başkanı bütün işleri, şehrin gidişatına, ana planlara meclisiyle birlikte karar veren insandır. O görevlerde hiçbir şekilde eksilme yok. Kimsenin yetkisini bir milim eksiltme niyetimiz yok. Özellikle büyükşehir belediye başkanlarının bir milim görevini eksiltmek, itibarsızlaştırmak gibi burada bir teklif yok” diye konuştu.

"AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe almaları engellenecek" haberi, 04 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe almaları engellenecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP: Belediye başkanlarının akrabalarını işe almaları engellenecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 İstanbul'da Restoran ve Kafelerde Yüksek Fiyatlara Karşı Başlatılan Boykot Çağrısı Etkisiz Kaldı
  2. 19:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez
  3. 19:33 Pendik'te Şehit Burak Güneş Parkı'nda Çıkan Yangın Korkuttu: Alevler Çocuk Oyun Gruplarını Sarstı
  4. 19:32 İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar alındı
  5. 19:30 Kırklareli'nde TIR ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
  6. 19:29 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı iddiası: "İçeriden yapılmış olabilir"
  7. 19:27 Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası hakaret içeren sözlere soruşturma açıldı
  8. 19:21 Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi yaşandı
  9. 19:13 Uyku Alışkanlıklarının Sağlık Üzerindeki Etkisi: Yapılan Araştırma Sonuçları
  10. 19:06 Everglades Ulusal Parkı'nda Yakalanan Dev Burma Pitonu: Florida'nın Ekolojik Alarmı
  11. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  12. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  13. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  14. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  15. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  16. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  17. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  18. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  19. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  20. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
Politika Haberleri