'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'

'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'

'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, "Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir"

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, "Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında bulunan İstanbul'da su fiyatlarının düşürülmesi önerisi kabul edildikten sonra AKP Grubu'nun “Suyu İstanbul'a biz getirmeseydik bu gerçekleşmezdi” söylemine karşı TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı. Kimya Mühendisleri Odası “17 yıllık bu iktidar döneminde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP su yönetiminde başarısız olmuştur. Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir” dendi.<>

Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uğurlu 2000 yılında ihale edilen Büyük Melen İçmesuyu Temini Projei’nin yıllar önce bitirilmesi gerekirken hala tamamlanamadığına vurgu yaparak; “Bu gün İstanbul'un günlük ortalama su tüketimi yaklaşık 3 milyon metreküptür. Bu 3 milyon metreküp suyun 734 bin metreküpü, birinci aşaması tamamlanan Melen Projesinin 1. aşamasından temin edilmektedir. 397 bin metreküpü ise Yeşilçay Sistemi üzerinden İstanbul’a verilmektedir. İstanbul’un tükettiği yaklaşık 2 milyon metreküp su ise İstanbul’un eski su kaynaklarından temin edilmektedir. Yani hali hazırda İstanbul tükettiği suyun ancak üçte biri AKP’li dönemde yapılan yatırımlardan sağlanmaktadır” dedi.<>

İstanbul’a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su vermesi planlanan Melen Projesi’nin Melen Barajında su tutma ile ilgili problemlerin çıkması sonucu gerçekleşemediğine dikkat çeken Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Melen Barajı bittiğinde yaklaşık 700 milyon metreküp depolama hacmi ile İstanbul’un 868 milyon metreküp kapasitedeki 17 adet su kaynağının yaklaşık yüzde 80’i kadar su depolayabilecektir. Melen projesinin bitişi, projenin 1. aşamasının 9 yıl gecikmesi nedeniyle Melen Barajının ihalesi 2004 yılında yapılması gerekirken ancak 2012’de yapılabilmiştir. Basına yansıyan haberlere göre de su kaçırması ve gövdede çatlakların bulunması nedeniyle yakın bir zamanda su tutması mümkün görülmemektedir.”

Melen barajının yıllardır bitirilememesi nedeniyle İstanbul’un da su sorununun çözülmediğini belirtilen Uğurlu “Son yıllarda havaların yağışlı geçmesi İstanbul’un su havzalarını doygunluğa eriştirmektedir. Bir kurak dönemin yaşanması halinde ya da beklenenden fazla hızlı nüfus artışı nedeniyle birkaç yıl içerisinde 2007 ve 2014’deki gibi İstanbul ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

"'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri