AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de ettim'

AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de ettim'

AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı isti... Bir süredir AKP politikalarına muhalefetiyle bilinen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinin MKYK'dan istifa edeceğini duyurdu.

Bir süredir AKP politikalarına muhalefetiyle bilinen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinin MKYK'dan istifa edeceğini duyurdu.

Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Parti MKYK üyeliğinde istifamı sayın Cumhurbaşkanına ilettim. Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de partiden istifa ediyorum'' dedi.

Bir süredir partisinin politikalarını eleştiren Yeneroğlu, 2-3 yıldan beri parti içerisinde birçok huzursuzluklar yaşadığını, özellikle insan hakları ve demokrasi konusunda sıkıntı yaşadığını hem parti içinde hem de kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

İnsan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması konusunda partinin gerekli kurullarında eleştirilerini paylaştığını, son 2 MKYK toplantısına rahatsızlıklarının karşılık bulmadığını, düzelmeyeceğini düşündüğü için katılmadığını söyledi.

İSTİFASINI ERDOĞAN'A SUNDU

Yeneroğlu, "Bugün partimizin genel sekreteri Fatih Şahin beni genel merkeze davet etti, bu görüşmede gerekçelerimi ilettim. Sayın Genel Sekreter dostane bir ortam içerisinde bu görüşlerimi bildiklerini, bu çerçevede konunun MKYK’da da konuşulduğunu Erdoğan’ın AK Parti’den istifa etmemi istediğini bildirdi. Bu görüşme üzerine AK Parti’den istifa ettim. İstenmediğim yerde kalmam mümkün olmadığı gibi ilkelerim itibariyle de istifa kararı aldım. Yaptığım eleştirilerin partimin çok büyük ekseriyetinin paylaştığına adım kadar eminim. Türkiye’nin geleceği noktasında AK Parti’li arkadaşlarımın endişelerimi paylaştığını biliyorum" dedi.

28 Ekim 2019 tarihinde de bu süreci çok fazla sürdürmenin makama karşı saygısızlık olacağını düşündüğünü belirten Yeneroğlu, istifasını Erdoğan'a verdiğini belirtti.

Yeneroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

- Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiğim birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular, MKYK üyeliğine seçildim. O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım. Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK’dan istifa ettim.

- Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

- Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu durumun değiştirilmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getiriyorlar.

- Türkiye’deki siyasetin yatay bir noktaya çekilmesini istiyorum. Konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir Türkiye istiyorum. Milletvekilliğinden istifa konusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

MUSTAFA YENEROĞLU KİMDİR?

Mustafa Yeneroğlu, 1975 yılında Bayburt’ta doğdu. 1976’da ailesiyle birlikte Almanya’nın Köln şehrine yerleşti. Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden denkliğini aldı. 1987 yılından bu yana, yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği ile Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Perspektif ve Sabah Ülkesi dergilerini yönetti. IGMG Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2017 yılları arasında Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etti. Aralık 2017 itibarıyla TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesidir.

İngilizce ve Almanca bilen Mustafa Yeneroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

"AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de ettim'" haberi, 30 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de ettim' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’de üst düzey istifa! 'Cumhurbaşkanı istifamı istedi, ben de ettim' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  2. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  3. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  4. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  5. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  6. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  7. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  8. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  9. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  10. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  11. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  12. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  13. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  14. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  15. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  16. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  17. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  18. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  19. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  20. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
Politika Haberleri