AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü

AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü

AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışını... Bir süredir AKP'ye muhalif çıkışlarıyla bilinen ve son olarak da geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu...

Bir süredir AKP'ye muhalif çıkışlarıyla bilinen ve son olarak da geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, polis şiddetini savunan İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce'ye "Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü" sözleriyle tepki gösterdi.

Furkan Vakfı’nın Gaziantep’te yapmak istediği eyleme yönelik polis müdahalesinin ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vakfın dini istismar ettiğinin yazılı olmasını eleştiren Yeneroğlu, twitter hesabından şunları kaydetti:

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün basın açıklaması baştan aşağıya 90lardan hatırladığımız temel hakları hiçe sayan reddiyeci ve savunmacı bir refleks. Eskileri hatırlamak zorunda kalmak ne kadar acı.. Polis hangi yetkiyle ‘dini istismar’ tespiti yapıyor, bunun hukukta dayanağı ne?"

Yeneroğlu’nun paylaşımını alıntılayan İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce ise, "Açıklamayı çarpıtmak görevinizin sorumluluğuyla bağdaşmaz. Kamu düzenini bozmaya çalışanlara arka çıkışınız öfkenizin ve kininizin yansımasıdır. Savcılık iddianamesinde yer alan ifadenin kullanıldığı açıklamayı eleştirmekte dahi kifayetsizsiniz" dedi.

Yeneroğlu ise bu paylaşıma, "Kamu görevlisi olarak bir milletvekiline yönelik bu dil yakışıksızdır. Kem söz sahibine aittir. Seviyenize düşmem. Gün gelecek bu üslubunuzdan dolayı utanacaksınız! Bizi ayıran hukuk ve vicdandır. Öfke ve kin benim yolumdan geçmez, ama siz kurumsallaştırdınız maalesef!" sözleriyle yanıt vererek şunları kaydetti:

"Hukuk devletini tahrip eden bu zihniyettir maalesef. Hakaret ederek, üstenci dil kullanarak insanları susturacaklarını zannederler. Ülkenin iç güvenliğinden ve özellikle huzurundan sorumlulular bir milletvekili ile bu dille konuşursa,vatandaş ne yapsın! Sizi nezakete davet ediyorum!

Siz nerden nereye geldiniz, ben adınıza üzülüyorum. Sivil ve vicdan okulu mgv’den otoriter, güvenlikçi, savunmacı, vatandaşa tepeden bakan bir 28 Şubat zihniyeti. Kifayete gelince, size hukuk dersi verebilirim. Fakat sizde bu anlayış varken, polis ne yapsın? Yazıklar olsun!

Sizi istifaya davet ediyorum! Hiçbir memur halkın temsilcisi bir milletvekili ile bu dille konuşamaz, tehdit edemez! Yasal görevim aynı zamanda yürütmeyi denetimdir. Kolluk gücüne sahip makamınıza layık olmadığınızı gösterdiniz. Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü.”

"AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü" haberi, 04 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'den istifa eden Yeneroğlu: Bu anlayışınız ülkeyi korku iklimine dönüştürdü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  2. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  3. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  4. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  5. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  6. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  7. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  8. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  9. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  10. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  11. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  12. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  13. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  14. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  15. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  16. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  17. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  18. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  19. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  20. 01:57 Facebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
Politika Haberleri