AKP'li Belediye Başkanı istifa etti!

AKP'li Belediye Başkanı istifa etti!

AKP'li Belediye Başkanı istifa etti! 31 Mart yerel seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak belediye başkanı seçilen AKP'li Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.AKP'de yerel seçim sonrasında ilk istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara...

31 Mart yerel seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak belediye başkanı seçilen AKP'li Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.

AKP'de yerel seçim sonrasında ilk istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden istifa etti. Parti yönetiminin ikna etmeye çalıştığı Yılmaz, telefonlarını kapattı. 2015'te AKP'den Ankara milletvekili seçilen Ayhan Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin ardından yeniden aday yapılmamıştı. 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72 oy alarak Ankara'da merkez ilçeleri içinde en yüksek oy almıştı.

akp'li

KAYMAKAMA İSTİFASINI TESLİM ETTİ

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Ayhan Yılmaz istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar kaymakamlığa teslim etti. İstifası duyulunca parti yönetimi Yılmaz'ı ikna etmek için uğraş verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan’ın ikna çalışmasına olumsuz cevap verilmesi üzerine parti yöneticilerine ‘ısrarcı olmayın.' dediği öğrenildi.

akp'li-2

'AYAĞIM GİTMİYOR'

Ayhan Yılmaz, belediye başkan adaylığına sıcak bakmıyordu. Yakın çevresine “Aday olmak istemiyorum. Ancak büyükşehir kaybedilirse suçu benden bilecekler. O yüzden mecburen aday oldum” dedi. Başkan seçildikten sonra da “Ayağım gitmiyor” diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı. Yılmaz, başkanlıktan istifa etmeden önce son icraat olarak lüks makam aracını değiştirdi. Volvo marka aracını yerine Skoda araç aldı ve “Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız” dedi.

AYHAN YILMAZ KİMDİR?

1963 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladı. El Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim gördü. Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulundu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fazilet Partisi Grup Başkanvekili, 3 dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekillikleri, 5 seçimde Ankara İl SKM Başkanlıkları, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine Cumhur İttifakı AK Parti Pursaklar Belediye Başkanı olarak giren Ayhan Yılmaz, aldığı yüzde 73,06'lık oy oranı ile Pursaklar Belediye Başkanı Seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Ayhan Yılmaz iyi derecede Arapça bilmektedir.

"AKP'li Belediye Başkanı istifa etti!" haberi, 01 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP'li Belediye Başkanı istifa etti! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li Belediye Başkanı istifa etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Politika Haberleri