AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat projesine ruhsat iptali

AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat projesine ruhsat iptali

AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat proje... Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından yapılan inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.Küçükçekmece Belediyesi’nde 2 dönem başkanlık yapan AKP’li Aziz...

Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından yapılan inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.

Küçükçekmece Belediyesi’nde 2 dönem başkanlık yapan AKP’li Aziz Yeniay’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 24 Gayrimenkul tarafından Halkalı Atakent’e inşa edilen Cadde 24 projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, Küçükçekmece Belediyesi’nin karşına 3 blok olarak inşa edilen, home ofis ve ticari birimlerden oluşan Cadde 24 projesinin daha önce iptal edilen imar planlarının ardından inşaat ruhsatına açılan dava da karara bağlandı.

Bir önceki dönemin CHP’li İBB Meclis Üyesi Erhan Aslaner ile Cevdet Ateş tarafından Küçükçekmece Halkalı’da 12 pafta 5573 parsel üzerine bulunan yapıya ilişkin Küçükçekmece Belediyesi tarafından 6 Şubat 2014’te verilen inşaat ruhsatı ile 12 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen tadilat ruhsatlarının iptali istemi ile Küçükçekmece Belediyesi’ne dava açılmıştı.

Davaya bakan İstanbul 8. İdare Mahkemesi, imar planında belirlenen yapılaşma şartlarına uygun olarak düzenlenmediğini tespit ettiği inşaat ruhsatlarını, hukuka ve mevzuata aykırı bularak 27 Eylül 2019 tarihinde oybirliğiyle iptal etti.

10 BİN METREKARELİK İNŞAAT 18 BİN METREKAREYE ÇIKMIŞ

Mahkeme kararında dava konusu ruhsatların, 2013 tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planına istinaden düzenlendiği, söz konusu imar planında yapılaşma şartlarının “emsal 1.50” olarak belirlendiği ifade edildi.

6 bin 901 metrekare büyüklüğündeki parsele, belirlenen emsale göre yapılması gereken toplam inşaat alanının 10 bin 351 metrekare olması gerekirken ruhsatlarda inşaat alanının 18 bin 59 metrekareye çıkarıldığı tespit edildi.

VERGİDEN VE HARÇTAN MUAF TUTULMUŞTU

Davacı açan CHP’li eski meclis üyesi Erhan Aslaner, “Bu projeye, boş bir arazi üzerine yapıldığı halde riskli yapı ruhsatı verilmiş, koşulları yerine getirmemesine karşın kentsel dönüşüm kapsamına alınarak hem vergiden hem de harçtan muaf tutulmuştu. Son mahkeme kararı ile yapının hukuksuzluğu tescil edilmiş oldu” dedi.

Aziz Yeniay'a zamanın da Süleyman Soylu kalkan olmuştu

Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Aziz Yeniay’ın adı Torunlar sıkandalında da geçmiş, ancak  kupon arazi kapatan 'Aziz Yeniay'a Süleyman Soylu kalkan olmuştu. Torunlar adına şahıs arazilerini kamu gücünü kullanarak, ucuza kapatan Aziz Yeniay hakkındaki nitelikli dolandırıcılık soruşturmasına İçişleri Bakanlığı onay vermemişti.

Torunlar şirketinin, Mall of İstanbul projesi için kamu gücü kullanılarak vatandaşların arazilerine düşük bedelle nasıl sahip olduğuna ilişkin haberin ardından yeni skandallar da ortaya dökülmeye çıkmıştı. Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve TOKİ yetkilileri, Torunlar’ın adını gizleyerek vatandaşlarla pazarlık yapmış, araziyi onda bir düşük bedelle Torunlar’a kazandırmışlardı.

TOKİ’nin, sadece şahıs mülklerini değil Hazine mülklerini de Torunlar’a peşkeş çekildiği iddia edilmişti  TOKİ, Mall of İstanbul’un yapıldığı alanda mülkiyeti Milli Emlak’a ait 90 dönümlük bir araziyi hem de içinde kiracısı varken konut yapma amacıyla alıp Torunlar’a 21 milyon gibi düşük bedele devrediyor. 90 dönümlük araziye Mall of İstanbul projesi adı altında onlarca dükkân yapan Torunlar’ın bir dükkânın fiyatı bile bu bundan daha yüksek.

"AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat projesine ruhsat iptali" haberi, 05 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat projesine ruhsat iptali haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li eski Belediye Başkanının inşaat projesine ruhsat iptali 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  2. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  3. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  4. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  5. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  6. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  7. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  8. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  9. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  10. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  11. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  12. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  13. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  14. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  15. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  16. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  17. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  18. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  19. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  20. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
Haberleri