AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: İşte İmamoğlu’nun oy oranı

AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: İşte İmamoğlu’nun oy oranı

AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: ... İmamoğlu’nun kazanma olasılığı yüzde 60, Binali Yıldırım’ın kazanma olasılığı ise yüzde 40 görünüyor. Seçime 3 gün kala hem propaganda sürecinin..

İmamoğlu’nun kazanma olasılığı yüzde 60, Binali Yıldırım’ın kazanma olasılığı ise yüzde 40 görünüyor. Seçime 3 gün kala hem propaganda sürecinin değerlendirildiği hem de olası sonuçla ilgili tahminlerin yapıldığı AKP’de, son 2 haftada uygulanan strateji nedeniyle sahada olumlu bir havanın oluşmasına karşın Binali Yıldırım’ın kesin kazanacağı yönünde değerlendirme yapılamıyor.

Ağırlıklı olarak hâlâ “başa baş” bir yarış olduğu, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmeni hangi aday yanına çekebildiyse onun kazanacağı ifade edilirken, “Yüzde 60 İmamoğlu, yüzde 40 Yıldırım” tahmini yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son haftaya kadar geride kalması ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sahadan çekilmesinin Yıldırım’a puan kazandırdığı kaydediliyor. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AKP’de son olarak olarak yapılan değerlendirmeler şöyle:

Yeni strateji etkili oldu: 6 Mayıs’ta Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında “mağduriyet” algısı nedeniyle oy farkı oluşmuştu.

O tarihte seçim olsaydı Yıldırım kesin kaybederdi. Ancak süreç içinde hemşeri dernekleri, Kürt seçmene yönelik verilen mesajlar ve çalışmalar, kentte yaşamı felç eden büyük mitingler yerine sokak çalışması ve toplantı şeklindeki seçim propagandası etkilerini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart öncesinde çok fazla görünür olması nedeniyle Millet İttifakı tarafında oluşan kilitlenme, Erdoğan’ın geri planda kalması, ekonomideki olumsuz gelişmelerin de etkisiyle seçmende rahatsızlık yaratan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sahadan çekilmesiyle kırıldı ve Yıldırım’ın lehine puan artışını sağladı. Seçimin kazanılabileceği yönündeki umutlar arttı, ancak tüm bunlara karşın Yıldırım’ın seçimi kazanacağının garantisi yok, hâlâ başa baş ve ortada bir durum var.

İmamoğlu olasılığı yüksek: 31 Mart’ta partiye küstüğü için ya da “nasıl olsa Binali Yıldırım” kazanır diyerek sandığa gitmeyen AKP seçmeninin sandığa gitmesi sağlanırsa Yıldırım’ın şansı olabilir. Aksi halde İmamoğlu’nun kazanma olasılığı yüzde 60, Binali Yıldırım’ın kazanma olasılığı ise yüzde 40 görünüyor. Ancak çeşitli gerekçelerle sandığa gitmeyen CHP seçmeni de var. Yıldırım etrafında yaşanacak kilitlenmenin aynısı CHP seçmeni açısından da Ekrem İmamoğlu’nun etrafında kilitlenme şeklinde olacaktır. Saadet Partisi ve HDP seçmeni ile partiye küsen muhafazakâr Kürt seçmenin tercihinin de sonucu belirleyecek etkisi olacaktır.

TV’nin etkisi olmadı: Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki televizyon programı, adaylar açısından bir şeyi değiştirmedi. Program, seçmenin tercihini etkileyecek bir etki yaratmadı. Seçim sonucunda iki aday arasındaki fark fazla olmaz ve 31 Mart’a benzer bir tablo çıkarsa kim kazanırsa kazansın tartışma devam eder. Eğer bir aday itirazlara neden olmayacak bir farkla kazanırsa bir sorun yaşanmaz. Kim kazanırsa kazansın hükümetin artık ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik reform çalışmalarına ağırlık vermesi gerekiyor.

"AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: İşte İmamoğlu’nun oy oranı" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: İşte İmamoğlu’nun oy oranı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’nin seçim değerlendirmesi ortaya çıktı: İşte İmamoğlu’nun oy oranı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  2. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  3. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  4. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  5. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  6. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  7. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  8. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  9. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  10. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  11. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  12. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  13. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  14. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  15. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  16. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  17. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  18. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  19. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  20. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
Politika Haberleri