AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazbata istedi

AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazbata istedi

AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazba... AKP’nin Bağlar Belediyesi Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu’nun, KHK ile görevinden ihraç edilmiş HDP’li Belediye Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’a mazbata

AKP’nin Bağlar Belediyesi Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu’nun, KHK ile görevinden ihraç edilmiş HDP’li Belediye Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’a mazbata verilmemesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmasının ardından, AKP Siirt Belediyesi adayı Ali İlbaş da aynı gerekçe ile itirazda bulundu.

Kentte yapılan seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, HDP’li eş başkan adayları Berivan Helen Işık ve Resul Kaçar kazandı. Ancak seçim sonuçlarına yapılan itirazlar nedeniyle eş başkanlara henüz mazbataları verilmedi. AKP’li aday Ali İlbaş, İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruda seçimleri kazanan HDP’li Berivan Helen Işık’ın Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ile iş akdinin sonlandırılmış olması nedeniyle mazbata alamayacağını ileri sürdü.

‘MAZBATA BANA VERİLSİN’

İlbaş’ın sunduğu dilekçede şu ifadeler yer aldı: “31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Siirt İli Belediye Başkanlığı seçiminde HDP’nin adayı Berivan Helen Işık en yüksek oyu almıştır. Ancak; HDP Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık ile alakalı olarak iş feshine dayanak gösterilen 22.07.2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nın 4’üncü maddesi ile kamu görevlerine ilişkin bir takım tedbirler alınmıştır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle; bu hususun İlçe Seçim Kurulu tarafından re’sen gözönünde bulundurulması zorunluluğunu hatırlatarak 22.07.2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nın 4. Maddesi ile kamu görevinden ihraç edilen HDP Belediye Başkan adayı Berivan Helen Işık’a mazbata verilmemesi ve mazbatanın en çok oy alan sonraki adaya verilmesini arz ve talep ederim.”

AKP Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde de mazbatanın seçilen HDP'li başkana değil kendi adaylarına verilmesini talep etmişti.

HDP: KHK İLE ATILMADI, KAYYIM İŞİNE SON VERDİ

AKP sayının Siirt'e yapyığı başvuru sonrası HDP’den yanıt geldi. HDP Siirt İl Örgütü, seçimleri kazanan Belediye Eş başkan adayları Berivan Helen Işık ve Resul Kaçar’a mazbatalarının henüz verilmemiş olunması dolaayısıyla basın toplantısı düzenledi.

‘HUKUKİ KARŞILIĞI YOKTUR’

Dün itibariyle eşbaşkanlarına mazbatalarının verilmesi gerektiğini belirten Batur, ancak mazbatalar verilmediği gibi, bugün  AKP Siirt Belediyesi Başkan adayı Ali İlbaş tarafından farklı bir itirazda bulunulmasıyla karşılaştıklarını kaydetti.

AKP'li İlbaş tarafından yapılan itirazda seçilen Eş Başkanlarından Berivan Helen Işık’ın KHK’li olduğu için mazbatanın verilmemesi ve ikinci olan kişiye verilmesi talebinde bulunulduğunu belirten Batur, ancak belediye mevzuatı gereği birinci olan başkan adayı bir şekilde seçilme ehliyetine sahip değilse bile meclis üzerinden çoğunluğu alan partinin belediye encümenleri kendi içerisinde bir başkan seçeceğini belirterek, “Dolayısıyla verdikleri dilekçe hukuken hiçbir karşılığı yoktur” dedi.

İkinci bir husus olarak eş başkanlarının adaylık sürecinde YSK’ye yaptıkları başvurularında seçilmeleri önünde herhangi bir engel bulunmadığı yönünde onay aldığını vurgulayan Batur, “Eşbaşkan Berivan Helen Işık, Batman Belediyesi’nde çalışırken ihtiyaç fazlası olarak kayyum tarafından iş akdi feshedilmiştir. KHK ile ihraç edildiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır” dedi.

"AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazbata istedi" haberi, 09 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazbata istedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin seçimi kaybeden Siirt adayı da mazbata istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  2. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  3. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  4. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  5. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  6. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  7. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  8. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  9. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  10. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  11. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  12. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  13. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  14. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  15. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  16. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  17. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  18. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  19. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  20. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
Politika Haberleri