Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş havlu attı

Beşiktaş havlu attı

Beşiktaş puantaj olarak aslında iki hafta önce oynanan Galatasaray derbisinde aldığı yenilgiyle ligin tepesi için umutlarını yitirmişti, ancak kalan üç hafta matematik olarak Şampiyonlar Ligi ümidini taze tutuyordu, fakat dün akşam bu olasılıkta Trabzon Spor karşısında alınan 2-1 lik mağlubiyetle son buldu..

90 dakikanın ilk yarısında Trabzon takımı tam bir Karadeniz fırtınasıydı,oyunu Beşiktaş ın yarı alanına yıktılar ve ceza alanına özellikle sağ kanattan Abdülkadir Ömür ün ve soldan Nwakaeme nin geliştirdiği ataklarla sıkça girerek gol pozisyonları yakaladılar..

Bu bölümde Karius kalesinde devleşti, tek başına Trabzon un gollük şutlarını önledi, eski performanslarının aksine iyi bir gününe olan Mırın çok kritik toplara hamleler yaptı, Vida hava toplarında alanını olumlu savundu..Buraya kadar Trabzon forvetleriyle Beşiktaş savunmasını anlattım, çünkü hücüm adına Beşiktaş tan söz edilebilecek tek satır 42 de Burak ın Uğurcan ın ayağıyla kurtardığı gollük şutu vardı sadece..

Beşiktaş ın bu denli kötü oyununa bu sezon pek rastlamadım dersem yanılmış olmam herhalde, Quaresma nın ayağına 45 dakika boyunca üç,dört kez top değdi dersem durumu özetlemiş olurum..Kısaca Trabzon un tek kale oynadığı ilk devre Karius sayesinde 0-0 sona erdi..

İkinci yarıya sarı kartlı Medel in yerine Necip i savunmanın sağına ve Adriano nun yerine de Kagawa yı orta alana alan Şenol Güneş devre arasında uyarmış olacak ki Beşiktaş atak başladı ve iyi paslaşmayı sahaya yansıttı..

Ancak olumlu oynarken 53 de Abdülkadir Ömür ün kimsenin müdahale edemediği 40 metrelik dripling sonrası arka direğe ortaladığı şık ortaya Novak ın kafa vuruşuyla 1-0 yenik duruma düştü..Golün yarattığı olumsuz baskıyı hemen üstünden atan siyah-beyazlılar beraberlik golünü aramaya başladılar, Trabzon ise doğal olarak savunmaya çekilerek karşı atakları tercih etti..

Bu bölümde Beşiktaş net pozisyon bulamazken 61 inci dakika içinde Yusuf ve Abdülkadir Parmak ın iki gollük şutunu Karius kornere çeliyordu..Artan Beşiktaş baskısı 74 de Kagawa'nın beraberlik golünü getirdi ve ikinci yarı oynanan oyun açısından Beşiktaş galibiyet için umutlandı..

Ancak 3 dakika sonra rakip yarı alanda sol kanatta bomboş bekleyen Caner'e bir türlü pas veremeyen Beşiktaş lı oyunculardan Kagawa topu kaptırınca gelişen atağı Yusuf Yazıcı harika bir şutla tamamlayarak takımını tekrar öne geçirdi..

Kalan dakikalarda Beşiktaş şuursuz bir baskı kurdu, ancak enerjik Trabzon savunması pozisyon vermeden 90 dakikayı tamamlayarak 3.sıradaki rakibiyle puan farkını bitime bir hafta kala 2 ye indirdi..Görünen o ki Beşiktaş bu sezonda geçen yıl olduğu gibi UEFA Avrupa Ligine katılmakla yetinecek, bunun nedenlerini, analizini ve eleştirilerimi başka bir yazıma ayırıyorum, ancak hafta içi UEFA mali disiplin komitesinin verdiği olumlu rapordan dolayı yönetimi kutlamayı bir borçbiliyorum, çünkü ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dövizin hızla yükselmesini göz önüne alırsak hiç de kolay olmayan bir mali icraattır..

Toplam 1762 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.