Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampanyamıza…

Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampanyamıza…

Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampan... Ali Koç konuşmacı olarak kürsüde konuşma yaptı. Koç, "İsmini vermeyeceğim bir Galatasaraylı, 'Fener Ol' kampanyasına 500 bin TL bağış yaptı" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun olağan toplantısında kulüp Başkanı Ali Koç konuşmacı olarak kürsüde konuşma yaptı. Koç, "İsmini vermeyeceğim bir Galatasaraylı, 'Fener Ol' kampanyasına 500 bin TL bağış yaptı" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

Burada en son sizle şubat ayında buluştuğumuzda tarihin en kötü ilk devresini geçirdiğimizi ifade etmiştim. Tüm sorumluluğun bizde olduğunu söylemiştim. İkinci yarının daha iyi geçecceğini ve 5 de nokta atışı transfer yaptığımızı söylemiştim.

İlk yarıya göre daha iyi bir puan topladığımızı söyleyebilirim ama bu bir anlam ifade etmiyor. Alanya maçına kadar Fenerbahçe'yi yenmek zordu ama bu maçtan sonra bunları söylüyorum. İkinci yarı için hedefimiz biraz daha rahatlayıp, gençlerimizi kullanmaktı.Tarihe kötü bir şekilde geçmek istemiyorsanız top sizde dedik. Sahamızda da bu akşam Trabzonspor'u konuk ediyoruz, umarım iyiye gidiş bu maçla birlikte başlar.

ÖNEMLİ OLAN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON

Önemli olan önümüzdeki sezonun daha iyi yapılması ve mücadeleci bir takımı önümüzdeki aylarda kurmak. Bunun için görüşmeler yapılıyor, pozisyonlar belirlendi. Hocamızın tercihi doğrusunda iki-üç pozisyonda oynayabilecek oyuncular belirlendi.Tabii bu konuda önümüzdeki en büyük engel finansal fair play. Erkek basketbolda bir kez daha Final Four'dayız, üst üste 5. kez Final Four'a giden 2. takımız. Zor bir Zalgiris deplasmanından geldik. Ciddi sakatlıklarımız da oldu. Her şeye rağmen Obradovic şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyor. Umarım İspanya'dan kupayı getiririz ama Efes'i de tebrik etmek istiyorum. Umarım, ilk kez iki Türk takımı Final Four'da yer alır.

Üç oyuncumuzla kontrat yeniledik. Bunun da çok büyük maliyeti var. Ama biz bunu sağlamak zorundayız. Ne olursa olsun Fenerbahçe basketbolunun başarısından geri adım atma lüksümüz yok. Erkek basketboldaki açığımız aşağı yukarı futboldakinin yarısına eşit değerde.

Üzülerek görüyorum ki son dönemde 3 Temmuz davasıyla ilgilenmiyormuşuz gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz bu konuda tribünlere oynamadan, konuyu kimsenin gözüne sokmadan hukuki olarak gelişmeleri sürdürüyoruz. İki dava da yavaş devam ediyor. Son haftalarda yaşanan gelişmelerin ardından aldığımız bilgilere göre, kumpas davasının 2019 sonuna kadar sonuçlanacağı yönünde geri bildirimler var.

ZATEN BİLİYORDUK

Finansal sağlığımızın bozuk olduğunu zaten biliyorduk, onun için yola çıktık. Göreve başladıktan sonra beklediğimizden daha da dar bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bazı kesimler bizi enkaz edebiyatı yapmakla suçluyorlar. Bizim görevimiz olanı olduğu gibi size aktarmak

Benim en önemli aday olma sebebim, ekonomik özgürlüğümüzün tehlikede olmasıydı. Bunu gittiğim her yere ifade ettim. Bu işin içerisinden nasıl çıkabileceğimizi söyledik. Fener Ol kampanyasının geleceğini 2018 yılından bu yana ifade etmekteyim. Bu kampanya uzun süredir düşünülmüş bir çalışmanın ürünü. Fenerbahçe'nin geleceği için atılmış sadece bir adım. En büyük adım değil, sadece bir adım. Finansal sağlığımızın bozuk olduğunu zaten biliyorduk, onun için yola çıktık.

Göreve başladıktan sonra beklediğimizden daha da dar bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bazı kesimler bizi enkaz edebiyatı yapmakla suçluyorlar. Bizim görevimiz olanı olduğu gibi size aktarmak.

Geldiğimiz noktada üzülerek görüyorum ki bazı kesimler bilinçli olarak kulübümüzün içinde bulunduğu durumun ciddiyetini hafife alıyorlar. Daha şeffaf bir şekilde anlatmamız gerektiğini üzülerek görüyorum. Dışardan asıp kesmek, ahkam kesmek gayet kolay.

İKİNCİ ADIM 'FENER OL'

Bu gidişatı en azından düzlüğe çevirmek için dört ayaklı bir stratejimiz vardı. Hemen, acilen bazı tedbirlere ve sıcak para girişine ihtiyacımız vardı. İkinci adım Fener Ol kampanyası, üçüncü adım ise 2 ya da 3 kere Şampiyonlar Ligi'ne katılıp gelir elde edebilmek. Dördüncü adım ise alt yapımızdan oyuncu yetiştirerek futbolcu üretmek, yaratmak ve bu kültürü geliştirmek. Bunları söylemesi kolay, gerçekleştirmesi değil. 1. adım kolay. Türkiye'de eşi görülmemiş bir hibe yapıldı, sermaye artırımı yapıldı.

Mart ayından sonrasını göremiyoruz dedik, nitekim öyle de oldu. Sağladığımız sıcak paranın bir kısmı eski borçlara gitti. 42 milyon euro geçmiş dönemden kalan eski yükümlülüklere gitmek zorunda kaldı. Keşke buraya gelip, bizim söylediklerimizin doğru olmadığını söyleseler. Fener Ol projesi futbol takımı kötüye gidiyor diye acele alınmış bir karar değil. Bu büyük bir projenin adımı. Bu önceden belirlenmiş, tasarlanmış, binlerce gönüllünün sahiplendiği bir kampanyadır. Buna teşebbüs, cesaret etmememiz gerekirdi.

Bu işe girmememiz gerekirdi ama haritamız, stratejimiz olduğu için girdik. 22. günündeyiz kampanyamızın. Bu kampanya bizim için motive edici, miktar olarak kesinlikle bir şey söylemeyeceğim. Bugüne kadar yapılmış benzer kampanyaları toplayın, onlardan çok üst durumdayız.aha gidecek yolumuz var. Katılım sayısı da çok önemli. Aşağı yukarı 500 bin kişiye varmak üzereyiz. En büyük vefayı hak eden Fenerbahçe için imkanlarınız çerçevesinde Fenerbahçe'ye yardımcı olmanız ya da bunu olabildiğince yaymanız

GALATASARAYLI KAMPANYAMIZA 500 BİN TL BAĞIŞ YAPTI

Her ay 75-100 milyon TL açığımız var.İsmini vermeyeceğim bir Galatasaraylı, 'Fener Ol' kampanyasına 500 bin TL bağış yaptı.

Kampanyanın 22. günündeyiz. Miktar olarak rakam vermeyeceğim. 12-13 Mayıs gecesi iftar - sahur arası bizim için çok özel bir evre olacak. Bugüne kadar yapılan tüm kampanyaları toplayın, bizim kampanyamız kat ve kat üstte. Ancak daha çok gidecek yolumuz var. Bizim için ve UEFA için katılım sayısı çok önemli. 500 bin kişiye varmak üzereyiz. Sizlerden ricam; Fener Ol kampanyasına katkı sağlamanız. Bir karınca ordusu gibi çalışmalıyız. Devletimiz inisiyatif kullandı. Denizin bittiğini gördüğü için TFF ve Ziraat Bankası önderliğinde kulüplerin borçlarının yapılandırılmasının önemine dikkat çekti ve bir proje başlattı. Bu önemli bir adım. Fakat bu konu tenkit edildi. Siyasi malzeme yapıldı.

ÇALIŞANLARIMIZIN DESTEĞİ YÜZDE 60'A ULAŞTI

Ben de bir banka yönetim kurulu başkanıyım. Biz de müşterilerimizle kredi yapılandırmaları yapıyoruz. Bazen üste kredi bile veriyoruz. Futbol da bankaların iyi bir müşterisidir. Geçmişi değil, geleceği konuşalım. İnşallah müzakereler iyi sonuçlanır ve bu proje hayata geçer. Kampanyamızı eleştirenler var. Başka takımlar yapmıyor siz neden yapıyorsunuz diyorlar. Onlar yaptılar, başarılı olamadılar. Belki biz başarılı olursak onlar da yeniden yapar. önetim kurulu olarak çok büyük destek sağladık. Çalışanlarımızın desteği yüzde 60'a ulaştı. Hiçbir mecburiyetleri yok. İsteyen katılıyor, istemeyen katılmıyor. Buna sporcularımız da katılıyor. Gelen paralar çok sevdiğiniz Fenerbahçe'ye gidiyor. Biz verebildiğimiz kadar veriyoruz zaten. Bu projenin başarılı olmaması için algı yaratanlar var. Bunlar 3 Temmuz'da kulübün yanında durmayanlardan hiçbir farkı yoktur.

"Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampanyamıza…" haberi, 27 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampanyamıza… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Koç: Bir Galatasaraylı ‘Fener Ol’ kampanyamıza… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  2. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  3. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  4. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  5. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  6. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
  7. 13:42 Son dakika: Bakan Yerlikaya, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu
  8. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  9. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  10. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  11. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  12. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  13. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  14. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  15. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  16. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  17. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  18. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  19. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  20. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
Spor Haberleri