Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması

Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması

Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması 2007'de Bulgaristan ve Romanya'nın Avrupa Birliği'ne alınmasıyla onbinlerce insan özellikle de Türkçe konuşan Bulgar vatandaşıları Almanya'ya gitti.

2007'de Bulgaristan ve Romanya'nın Avrupa Birliğine alınmasıyla birlikte on binlerce insan özellikle de Türkçe konuşan Bulgar vatandaşı Romanlar ve Türk kökenliler, sosyal hakların genişliğinden dolayı ve daha iyi bir yaşam için AB ülkelerine geldiler. Yoğunluklu olarak da Almanya idi. Almanya'da şu an yaklaşık 300 bin, Ahlen'de ise 1.200'e yakın Bulgar vatandaşı yaşıyor.

Mehmet Tanlı / Almanya

2007 yılında Alman die Welt gazetesi bir yılda 680 bin Polonyalı, Romanyalı ve Bulgarın Almanyaya göç ettiğini ve AB nin göç tarihinde böyle bir kitlesel göçün hiç gerçekleşmediğini manşetlerine taşımıştı.

Almanya'da yaşayan Bulgar ve Romenlerin büyük bir çoğunluğunun en büyük sorunu dil öğrenememe, iş hayatına adaptasyon olamama yani sosyal uyum. Gelenlerin çoğu az eğitimli oldukları için dil öğrenmede de bir hayli zorlanıyorlar. Bu nedenle isteseler de çocuklarının eğitimlerine destek veremiyorlar. Bugün Almanya'da kreşlerde, okullarda, iş ajansında, devlet dairelerinde, hayatın bir çok alanında personel ile buraya uyum sağlamakta zorlanan bir grup Bulgarlar arasında büyük sorunlar yaşanıyor.

Almanların bir kısmı hatta buna uzun yıllardır burada yaşayan bazı göçmenlerde katılarak Bulgarları ve Romenleri tembellikle suçluyor ve çalışmadan devletin sunduğu sosyal haklardan faydalanmak için buraya geldiklerini iddia ediyorlar. Bu da Alman toplumunda ırkçılığın, sosyal sorunların, suç işleme oranının artmasını sağlıyor. Bugün Almanya'nın büyük şehirlerinden Köln'de Müllheim, Duisburgta Marxsloh Bulgar ve Romenlerin yoğunlukla oturduğu işssiz insanların sokaklarda kafelerin, evlerinin kapılarının önünde dikildiği Getto benzeri manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

Innososyal Ahlen Bulgar göçmenlere yardım ediyor

Bu sıkıntıları gören belediyeler, yerel idareler, InnoSozial, AWO, Caritas, Alman Kızılhaçı gibi büyük sosyal kurumlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları da ilerde olası büyük sosyal patlamaları önlemek amacıyla boş durmuyorlar ve bu insanlara yönelik başlattıkları önemli projelerle yardım elini uzatmış durumdalar.

İşte Agnieszka Bednorz ve Olga Vasileiadou’ nun başarıyla hayata geçirdikleri bu proje toplantılarından bir tanesi de geçtiğimiz hafta sonu Ahlen'de kurulu Innosozial adlı kurumda gerçekleşti. ‘’Gleiche Kinder - gleiche Chancen/ Aynı çocuklar-Eşit şanslar ‘’ adlı Proje kapsamında 25 Bulgar aileye Caritasverbandta görevli Sosyal Çalışman Moritz Seipp tarafından Almanya'daki okul sisteminde ilköğretimin yeri anlatıldı, tanıtıldı. Çevirilerini Juliette Yavuzun yaptığı toplantıya ilgi hayli fazlaydı. Innosozial çalışanı Agnieszka Bednorz 30 Haziran'daki geleneksel büyük Innosozial şenlği ‘’ Ahlen zeigt Flagge’’ de Bulgarların da bir standla yer alacağını söyledi. Yine Ahlen Belediyesi de sonbahara doğru Innososyal ile Bulgarlara yönelik bir Kültür şenliğini planladığını Bulgar vatandaşlarına duyurdu.

"Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması" haberi, 16 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya‘da Bulgarlara yönelik proje çalışması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Dünya Haberleri