Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merkel sektör temsilcileriyle görüştü

Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merkel sektör temsilcileriyle görüştü

Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merke... Almanya'da etin de dahil olduğu birçok gıda grubunun giderek ucuzlaması ve çiftçilerle diğer üreticilerin bu duruma son aylarda gösterdiği kitlesel tepkiler, Başbakan Angela Merkel ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.DW Türkçe'nin...

Almanya'da etin de dahil olduğu birçok gıda grubunun giderek ucuzlaması ve çiftçilerle diğer üreticilerin bu duruma son aylarda gösterdiği kitlesel tepkiler, Başbakan Angela Merkel ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

DW Türkçe'nin haberine göre; pazartesi günü gıda sektörü temsilcileri ile kriz toplantısında buluşan Merkel, hükümetin perakendecilere alt fiyat limiti belirleme gibi bir gündemi olmadığını, amacın farklı aktörler arasında "adil bir ilişki" zemini yaratmak olduğunu belirtti.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Tarım Bakanı Julia Klöckner, çiftçilerin fiyat baskısından korunması için Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerinin hızla hayata geçirileceğini vurguladı.

Klöckner "İki kilo elma 1,11 euro, bu nasıl olabilir?" diyerek üreticinin zincirde son halka olduğunu ve ucuz gıdanın bedelini ödediği taktirde "bunun işlemeyeceğini" kaydetti.

Klöckner çiftçileri tüccarlarla eşit göz hizasına getirebilmek için, tarım ve gıda ticaretinde haksız uygulamaları düzenleyen AB düzenlemesinin, "iş birliği yapmak isteseler de istemeseler de" uygulanacağını söyledi. Tarım bakanı düzenlemeyi uygulamayanların ise cezai yaptırımla karşılaşacağını belirtti.

Başbakan Merkel ve Tarım Bakanı Klöckner toplantıda, perakendecilerin büyük bir sorumluluğu olduğuna işaret etti. Aldi, Lidl, Rewe ve Edeka gibi perakende market zincirleri, müşterilerine tenzilatlı ürün satarak fiyatlar üzerinde baskı oluşturmakla eleştiriliyor. Etiket üzerindeki bu baskının da gıda sektöründen üreticiye yansıdığı belirtiliyor.

Perakende sektörünün yüzde 85'ini elinde tutan süpermarketlerin et ürünlerinin yüzde 70'ini indirimli fiyattan sattıkları ve bunun da fiyatları baskıladığı belirtiliyor. Ancak tüketiciye indirimli fiyattan satılan etlerin sonuçta mezbahalardaki işçilerin düşük ücretle çalışması ve hayvanların kötü koşullarda tutulmasına neden olduğu belirtiliyor.

GELİRİN YÜZDE 14'Ü GIDAYA GİDİYOR

Federal İstatistik Dariresi verilerine göre Almanlar diğer ülkelerde yaşayanlara göre gıdaya gelirlerinin daha az bir bölümünü ayırıyor ve bu oran giderek düşüyor. Verilere göre 1950 yılında Almanlar gelirlerinin yüzde 44'ünü gıdaya verirken, bu oran 2000 yılında yüzde 14,9'a, 2018'de ise yüzde 14'e geriledi.

Julia Klöckner, yapılan toplantıda somut bir karar alınmadığını ancak perakende ve tarım sektörü temsilcileri ile görüşmelerin devam edeceğini kaydetti. Söz konusu toplantıya katılanlar arasında Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier de vardı.

"Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merkel sektör temsilcileriyle görüştü" haberi, 04 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merkel sektör temsilcileriyle görüştü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’da et dahil gıdalar ucuzluyor… Merkel sektör temsilcileriyle görüştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri